Mobil týždňa: Samsung Galaxy A6

Samsung Galaxy A6: Stredná trieda s nádychom elegancie.

Samsung dlhodobo pracuje na tom, aby svojim zákazníkom uľagčoval ich každodenné potreby a poskytoval im pri tom čo najlepší zážitok. Toto platí aj pri novom smartfóne Samsung Galaxy A6, ktorý obohatili o zaujímavý inovatívny fotoaparát.

Prečo Samsung Galaxy A6?

  • Bohatý priestorový zvuk Dolby Atmos
  • Nastaviteľný LED blesk pri prednej kamere
  • Zadný fotoaparát so svetelnosťou až f/1.7 pre ostré zábery aj pri slabšom osvetlení
  • Bezrámikový infinity displej s pomerom strán 18,5:9
  • Odomykanie pomocou tváre
  • Výkonný procesor a až 3 GB RAM pre plynulý chod aj náročnejších aplikácií

Zapáčil sa vám tento smartfón? Rovnako ako všetky ostatné zariadenia z ponuky O2, aj Samsung Galaxy A6 môže byť váš k akémukoľvek O2 Paušálu už za 2 € na začiatok.

Ivan Štubniak, O2 Guru zo Zákazníckeho centra O2

„Samsung Galaxy A6 je určený pre všetkých milovníkov klasického dizajnu a dobrého fotoaparátu. Smartfón je navyše obohatený o kvalitný priestorový zvuk a k tomu všetkému  má veľmi priaznivú cenovku.“

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Otestovali sme vlajkovú loď Huawei P20 Pro

Tento model splní všetky očakávania, ktoré od vlajkovej lode máte.

Čínsky výrobca Huawei myslel pri najnovších modeloch zo série P na všetky cenové kategórie a prívlastok Pro je pri tomto smartfóne naozaj namieste.

Precízne spracovanie

Huawei vie, ako vyrobiť smartfón tak, aby sa zaň nikto nemusel hanbiť. Vlajková loď P20 Pro vyzerá na ozaj vkusne, kombinácia kovu a skla dodáva zariadeniu elegantný nádych a spracovanie je veľmi precízne. Nevýhodou je, že na zadnej stene vidno každú šmuhu, čo je pri tomto materiáli štandard.

Zvýšená je aj kĺzavosť, napriek tomu však sedí telefón v ruke pohodlne. Konštrukcia je navyše odolná proti vode a prachu.

Žiarivý širokouhlý displej

Potešila ma veľkosť displeja 6,1“, ktorý pokrýva takmer celú prednú stenu. Vďaka minimalizácii rámikov pôsobí dojmom obrovského zariadenia, žiaden obor to však nie je.

Pomer strán 18 : 9 je v prípade telefónu od Huawei pozitívna novinka, pričom sa u konkurencie inšpirovali aj výrezom na hornej strane displeja. Mne osobne tento výrez prekážal a kazil dojem z obrazovky. Pre toho, komu tento doplnok nevyhovuje, existuje v nastaveniach možnosť softvérovo ho vypnúť.

Výkon, výdrž a výbava

To posledné, čo od vlajkovej lode očakávate, je slabý výkon a zasekávanie. Pri Huawei P20 Pro môžete na tieto negatíva hneď zabudnúť. Funguje naozaj plynule a bez akejkoľvek reakcie. Na mobilnom telefóne som robil to, čo obvykle – používal sociálne siete, prezeral web a videá, hral online hry a všetko fungovalo bez komplikácií či prehrievania.

Batéria mi vydržala takmer dva dni a to som jej dal naozaj zabrať. Už pomerne populárne bezdrôtové nabíjanie chýba, no vďaka technológii SuperCharge dobijete batériu na 100 % do niekoľkých hodín.

Nechýba ani čítačka odtlačkov prstov, ktorá je umiestnená na prednej strane pod displejom. Jej nastavenie je naozaj rýchle a to isté platí aj o identifikácii prsta. Ak pre vás toto zabezpečenie nie je dostatočné, nastaviť si môžete tiež odomknutie tvárou, ktoré je rovnako spoľahlivé. Potešilo ma, že snímač rozozná tvár aj z uhla.

Nový level mobilnej fotografie

Gro tohto modelu predstavuje fotoaparát. Ten predný má štandardne jednu šošovku a vďaka svojim 24 Mpx poteší každého milovníka selfie fotografií. Na zadnej strane sú umiestnené až tri šošovky, vďaka čomu je mobilná fotografi a na úplne inej úrovni. Pri použití všetkých troch zhotovuje fotky na takej profesionálnej úrovni, že bežný smrteľník si položí otázku, či ešte vôbec potrebuje zrkadlovku.

Rovnako ako pri predošlých modeloch s duálnym fotoaparátom poteší funkcia portrét, vďaka ktorej sa dopracujete k fotografii s bokeh efektom. Tretia šošovka prináša päťnásobný hybridný zoom bez straty kvality fotografie.

Vo fotoaparáte je navyše integrovaná umelá inteligencia. Tá napríklad ponúka funkciu, vďaka ktorej fotoaparát rozozná snímaný objekt a podľa toho prispôsobí nastavenia. Nápomocná je aj pri snímaní fotografi í za zlých svetelných podmienok. Spolu s optickou stabilizáciou tak zhotovíte kvalitné fotky aj v noci.

O2 Guru hodnotí: Kvalitný smartfón, do ktorého sa oplatí investovať

Huawei P20 Pro je vlajková loď, ktorá splní všetky vaše očakávania. Ak hľadáte naozaj kvalitný smartfón na profesionálnej úrovni, oplatí sa doň investovať. Odvďačí sa vám bezchybným výkonom s úctyhodnou výdržou, mobilnou fotografiou na úplne novej úrovni a dokonale spracovaným dizajnom.

Zapáčil sa vám tento smartfón? Rovnako ako všetky ostatné zariadenia z ponuky O2 aj Huawei P20 Pro môžete byť k akémukoľvek O2 Paušálu váš na začiatok už za 2 €.

Michal Pakos, O2 Guru

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac