7 dôvodov, prečo sa s CAT S61 budete cítiť ako superhrdina

Test vlajkovej lode určenej do nepriaznivého prostredia som si rozhodne nenechala ujsť.

Vystaviť smartfón náročným situáciám nebolo zložité, nájsť akékoľvek zaváhanie tohto telefónu už áno. Našla som pre vás hneď 7 dôvodov, prečo je CAT S61 skutočne dobrá voľba.

1. CAT S61 je všestranný, nahradí vám hneď niekoľko pracovných nástrojov

Značka Caterpillar už naznačuje, že smartfón bude pripravený na extrémnu záťaž. No používať smartfón na meranie laserom alebo mať prehľad o čistote vzduchu v okolí je už trochu iný level. Pri testovaní všetkých týchto vychytávok som si pripadala ako v sci-fi filme. No keď som v tomto modeli objavila termokameru, ktorú môžete použiť napríklad na meranie únikov tepla, bolo mi jasné, že mám tú česť s mimoriadne zaujímavým zariadením.

2. CAT S61 už na prvý pohľad miluje extrémy

Už pri prvom pohľade som zistila, že smartfón je skutočne masívny. Jeho telo je dokonca o niečo masívnejšie ako jeho predchodca CAT S60. Pri veľkosti 155,3 x 77,6 x 12,8 mm som telefón ovládala oboma rukami a pri váhe 250 g som ani na sekundu nezapochybovala, že mi nevypadne bez povšimnutia. Gigantické rozmery mi umožnili pracovať na 5,2“ obrazovke displeja, ktorý som si navyše užila v Full HD kvalite. Skvelé.

3. V testoch odolnosti nehľadajte konkurenta — dostanete to najlepšie z najlepšieho

Cat S61 má tiež extrémnu výdrž. Potvrdzuje to armádny certifikát MIL-STD-810G, ktorý zabezpečí odolnosť zariadenia proti teplotným či nárazovým šokom. Vďaka pogumovanému zadnému krytu, hliníkovým krajom a ochranému sklu Gorilla Glass 5 sa o neho pri pádoch báť nemusíte. Známu scénku z filmu Pelíšky však skúšať nemusíte. Telefón má aj certifikát IP68, čiže sa vám len tak ľahko neutopí. Dokonca sa s ním môžete aj potápať, a to až 1 hodinu do hĺbky 3 metrov. A že vydrží veľa, hovorí aj kapacita batérie. S 4500 mAh baterkou zvládnete pri poriadnej záťaži aj 3 dni.

4. CAT S61 má solídny výkon pre plynulý chod superaplikácií

CAT “terminátora” poháňa minuloročný 8-jadrový procesor Snapdragon 630, grafický čip Adreno 508 a pamäť RAM narástla na 4 GB. Hoci som očakávala najnovší procesor, smartfón funguje úplne spoľahlivo aj na staršej verzii. Niektoré superaplikácie, napríklad laserové meranie alebo termokamera, majú vysoké nároky na výkon — vtedy stačí vyhnúť sa extrémnemu multitaskingu a všetko bude bežať hladko. CAT S61 beží na operačnom systéme Android 8.1 Oreo, pričom časom sa aktualizuje aj na najnovší operačný systém Android P.

5. Zaujme vás termokamera aj vylepšený fotoaparát

Oproti minuloročnému modelu si CAT S61 polepšil. Do výbavy dostal 16 Mpx zadnú kameru, ktorá už vyprodukuje veľmi slušné fotografie. Ideálne je fotiť v slnečnom počasí, kedy sa pekné zábery robia jednoducho sami. V tmavom prostredí či v tme sú už fotografie priemernej kvality. Potešila ma funkcia PDAF, ktorá spoľahlivo zaostrila, či funkcia HDR, ktorá do fotografií vnáša neuveriteľne krásny kontrast a sýtosť farieb. Na vlajkové lode sa kvalita fotoaparátu nechytá, to sa však od tohto zariadenia ani neočakáva.

6. Jedinečné aplikácie, ktoré by ste v špičkovom smartfóne nečakali

V robustnom tele Cat S61 sa ukrývajú aplikácie, ktoré by ste v ostatných smartfónoch hľadali márne. Termokamera v aplikácii MyFlir prešla od minulého roka niekoľkými vylepšeniami. Okrem nastaviteľnej teploty v rozsahu od -20 do + 400° C si môžete kameru nasmerovať na akýkoľvek predmet či prostredie a zisťovať teplotné rozdiely na základe farieb alebo číselných údajov.

Aplikácia Merať vám poskytne úplne nový zážitok. Po spustení aplikácie stačí zariadenie nakalibrovať a potom už len namieriť na objekty, ktoré chcete zmerať. Odmerať môžete vzdialenosť, dĺžku aj zložitejšie geometrické výpočty priamo v teréne.  Na základe laseru vysielaného priamo CAT S61 to zvládnete za pár sekúnd.

Ďalšou zaujímavou aplikáciou je aplikácia Air, ktorá vám dokáže odmerať kvalitu ovzdušia, teplotu a vlhkosť vzduchu. Senzor je umiestnený na pravej strane telefónu a zaznamenáva množstvo informácií v rekordne rýchlom čase. Dokonca vás v prípade nepriaznivej kvality vzduchu notifikuje.

Ak by vám tieto aplikácie náhodou nestačili, stačí kliknúť na aplikáciu Toolbox a môžete si vybrať tú svoju. Toolbox vám tiež na základe vášho správania odporučí ďalšie aplikácie, ktoré by vás mohli zaujímať.

7. Konektivita CAT S61 vás nenechá v štichu

Pripojenia sa pri CAT S61 báť rozhodne nemusíte. V 2G, 3G aj 4G na všetkých dostupných frekvenciách budete na Slovensku v dosahu. V 4G môžete samozrejme ultra rýchlo surfovať na internete a s Bluetooth vo verzii 5.0 sa bez problémov pripojíte k ostatným zariadeniam. NFC vám umožní platiť za tovar priamo smartfónom a podpora Wi-Fi je už samozrejmosťou každého inteligentného telefónu. Zariadenie podporuje audio vstup jack 3,5 mm a nabíjať telefón si môžete cez USB-C kábel.

Nezabudnite, že tento telefón môžete mať  rovnako ako všetky zariadenia z ponuky O2 k O2 Paušálu alebo k O2 Dátam na začiatok len za 2 €.

Beata Kalaiová, O2 Guru

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Top smartfóny v jesennej ponuke

Výber nového mobilného telefónu je pre mnohých náročná úloha. Najmä ak je ponuka smartfónov taká široká ako v O2. Vybrali sme pre vás to najzaujímavejšie.

Na začiatok jesene sme pre vás preto vybrali top modely, ktoré vás rozhodne nesklamú. Či už ste náročný hráč, alebo sa uspokojíte so strednou cenovkou, v ponuke O2 si každý nájde niečo. Zjednodušte si teda rozhodovanie a nechajte sa inšpirovať naším pestrým výberom.

Huawei P20 Pro

Na smartfóne so zaslúženým prívlastkom Pro spoločnosť Huawei naozaj nešetrila. Prémiový dizajn je výsledok naozaj precízneho spracovania. Vďaka bezrámikovému displeju s pomerom strán 18:9, ktorý je natiahnutý na celej prednej strane, telefón pôsobí naozaj giganticky a pôsobivo. Perfektný výkon bez zasekávania je pri tomto modeli samozrejmosťou a o výdrž takmer dva dni sa postará batéria s kapacitou 4 000 mAh.

Tento model je unikátny aj vďaka svojim fotoaparátom – sú tu totiž až štyri. Predný fotoaparát dostal rozlíšenie 24 Mpx a zvyšné tri šošovky sú umiestnené na zadnej strane. Nechýba integrovaná umelá inteligencia, ktorá vám automaticky nastaví fotoaparát podľa snímaného objektu alebo pre fotenie v horších svetelných podmienkach a vyťaží tak z vašich fotografií maximum. Huawei P20 Pro nadchne aj toho najnáročnejšieho užívateľa.

Honor 10

Pri tomto smartfóne vás určite zaujme elegantný dizajn, ktorý vznikol kombináciou kovu a skla. Výrobca si dal naozaj záležať – zadná strana telefónu totiž mení svoj farebný odtieň v závislosti od uhla dopadu svetla. Nešetrilo sa však ani vo výbave a Honor 10 sa pýši čipsetom Kirin 970, ktorý sa bežne nachádza iba vo vlajkových lodiach.

operačnou pamäťou RAM 4 GB je tak o výkon postarané a vďaka vnútornému úložisku s veľkosťou 128 GB budete mať dostatok miesta na všetky dáta. Fotografovanie si vychutnáte vďaka krásnemu 5,84“ IPS displeju, zadnému duálnemu fotoaparátu s rozlíšením 24 + 16 Mpx a prednému fotoaparátu s rozlíšením 24 Mpx. Výborná kombinácia.

Prečítajte si: Všetko, čo by ste mali vedieť o sieti 4G LTE.

Xiaomi Redmi Note 5

Ak hľadáte cenovo dostupný smartfón, ktorý však výbavou nezaostáva a má čo ponúknuť, nastupuje známa firma Xiaomi. Model Redmi Note 5 nie je výnimkou. Dostatočný výkon vám zabezpečí 8-jadrový procesor a operačná pamäť RAM s veľkosťou 3 GB.

Farebne presýtené a ostré fotografie zhotovíte zadným duálnym fotoaparátom s rozlíšením 12 + 5 Mpx a rovnako predným fotoaparátom s rozlíšením až 13 Mpx. Poteší aj batéria s kapacitou 4 000 mAh a najnovší Android Oreo (8.0). Ak nehľadáte profesionálny a prémiový vreckový počítač, tento smartfón je určite tá správna voľba.

Motorola Moto E5 Plus

Medzi cenovo dostupné smartfóny na našom zozname patrí aj Moto E5 Plus. Tento telefón vás prekvapí natiahnutým 6“ IPS displejom s pomerom strán 18:9. Na zadnej strane sa okrem elegantného loga spoločnosti štandardne nachádza aj mierne vystupujúci fotoaparát, ktorý pripomína ciferník ručičkových hodiniek.

Ten dostal rozlíšenie 12 Mpx a disponuje laserovým automatickým zaostrovaním. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx. Rozhodne oceníte aj batériu, ktorá má kapacitu až 5 000 mAh. Aj pri veľkom zaťažení zabezpečí výdrž celé dva dni, pri bežnom používaní to natiahnete aj na dlhšiu dobu.

Samsung Galaxy Note 9

V Samsungu dobre vedia, ako má vyzerať kvalitný smarftón. Novinka Samsung Galaxy Note 9 predstavuje špičkový vreckový počítač. Okrem perfektného dizajnového spracovania vás na prvý dojem očarí aj 6,4“ infinity displej. O vysoký výkon sa postará prvotriedny 8-jadrový procesor a operačná pamäť RAM s veľkosťou 8 GB.

Všetku prácu a dáta si uložíte v obrovskom vnútornom úložisku s kapacitou až 512 GB. Tú navyše s použitím SD karty môžete rozšíriť o ďalších 512 GB. To už je kráľovské úložisko na všetko, čo môžete potrebovať. Dokonalé fotografie zhotovíte so zadným fotoaparátom s integrovanou umelou inteligenciou. Jeho variabilná clona sa automaticky prispôsobuje svetlu rovnako ako ľudské oko a rozozná tak snímaný objekt. Ovládanie je jednoduché vďaka inteligentnému Bluetooth peru S Pen a rovnako vďaka pomocníkovi Bixby. Špičková voľba.

Caterpillar S61

Novinka z dielne Cat je naozajstné delo. Ako je už pri značke Cat štandardom, aj tento nový smartfón je mimoriadne odolný, čo potvrdzujú aj certifikáty IP68 a MIL 810G. Navyše však má elegantné spracovanie a bohatú výbavu.

Okrem jeho výbornej odolnosti stojí za spomenutie vylepšená integrovaná termokamera FLIR s teplotným rozsahom do 400 °C, interiérový snímač kvality vzduchu či laserový merač vzdialenosti. Perfektný výkon zabezpečuje 8-jadrový procesor a 4 GB operačnej pamäte RAM. Poteší vás aj batéria s kapacitou 4 500 mAh a vnútorná pamäť 64 GB. Ak pracujete v technickej sfére alebo máte jednoducho len obavu o krehkosť vášho smartfónu, Cat S61 rozhodne stojí za povšimnutie.

Nezabudnite, že akékoľvek zariadenie z ponuky O2 môžete získať k ľubovoľnému O2 Paušálu na začiatok už za 2 €.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Aké slúchadlá si vybrať k smartfónu? Poradíme vám, na čo všetko treba myslieť

Bezdrôtové slúchadlá sú perfektným doplnkom vášho smartfónu pri práci, pri športe aj relaxe.

Slúchadlá boli vždy verným pomocníkom smartfónov, no dnes už získavajú status nevyhnutného doplnku každého inteligentného telefónu. Funkcie a schopnosti bezdrôtových slúchadiel sa neustále rozširujú a čoraz väčší zmysel dávajú aj tým, ktorí cez svoj smartfón hudbu nepočúvajú. 

S novými slúchadlami si užijete pozeranie obľúbeného seriálu či filmu na smartfóne kdekoľvek budete. O to viac, ak máte Netflix v cene vášho O2 Paušálu

Telefonovať bez nutnosti mať smartfón bezprostredne pri sebe, vyťahovať ho z vrecka či kabelky, ovládať hlasového asistenta, prepínať hudbu v playliste alebo sa sústrediť na prácu potlačením hluku okolitého sveta. Kombo slúchadlá + smartfón toho dnes dokáže naozaj veľa, preto sme si pre vás pripravili niekoľko rád, ktoré vám pomôžu vybrať si ideálne slúchadlá pre vaše potreby.

Zvuk nie je jediné kritérium

Vybrať si perfektne vyhovujúce slúchadlá môže byť rovnako zložité ako nájsť dokonalý smartfón. Aj v tomto prípade ide o otázku osobných preferencií a kompromisov. Je však zopár vecí, ktoré by ste pred výberom mali vedieť.

Prirodzene a logicky sa núka, že najdôležitejšou charakteristikou slúchadiel je zvuk. Povedzme si však úprimne, hľadať slúchadlá s hi-fi zvukom ako doplnok k smartfónu je úplne zbytočné. Dokonalý zvuk si totiž najlepšie vychutnáte v pohodlí, keď sa naň sústredíte a máte samotné skladby v dostatočnej kvalite. Obmedzenie kvality pre vás neplatí, ak máte ako súčasť svojho O2 Paušálu predplatné na TIDAL, službu, cez ktorú môžete streamovať hudbu v nekomprimovanom formáte FLAC.

Uniformita má logický dôvod

Samozrejme, rozdiel v kvalite zvuku medzi 30- a 180-eurovými slúchadlami budete počuť, no nebude až taký zásadný. A to aj z toho dôvodu, že výrobcovia dnes vedia veľa vecí vyladiť softvérovo.

Dôvod, prečo sú takmer všetky slúchadlá ladené do prebasovaného zvuku, ktorý dokáže vytiahnuť každý jeden detail skladby, je ten, že takýto zvuk je pomerne univerzálny v mainstreamovej hudbe a najmä funkčný. Cez slúchadlá totiž čoraz viac telefonujeme, ovládame nimi smartfón a počúvame hovorené slovo v podcastoch.

Aj preto pri smartfónových slúchadlách argumentovať v prospech lepšieho zvuku pripojením cez 3,5 mm jack konektor nie je práve presné. Najmä ak máte k dispozícii pripojenie Bluetooth 5.0 a viac. Možnosť použiť kábel na pripojenie slúchadiel k smartfónu sa vám však hodí, ak na smartfóne hráte hry, veľa cestujete, pozeráte filmy, prípadne striháte videá.

Výdrž batérie bezdrôtových slúchadiel na úrovni 6 a viac hodín môže pôsobiť postačujúco, no nie je to vždy tak. Samozrejme, záleží najmä na tom, či aj váš smartfón má ešte možnosť pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm jack.

Pri práci nepodceňujte kvalitný mikrofón

Buďme však konkrétnejší. Ste manažér, pre ktorého je smartfón v prvom rade pracovný nástroj? Potom je pre vás dôležité, aby ste mohli mať slúchadlá pohodlne nasadené v ušiach aj celý deň bez toho, aby vás obťažovali.

Presne pre takéto použitie sú vhodné štuple. Či sa rozhodnete pre tie s nožičkou, ako majú napríklad Xiaomi FlipBuds Pro, alebo bez nožičky, ako napríklad Samsung Galaxy Buds2, je len vecou osobnej preferencie.

Dôležité pre vás je, aby mali slúchadlá dostatočne dlhú výdrž batérie na jedno nabitie, prípadne ponúkali puzdro, ktoré ich dokáže nabiť. Ako napríklad Apple AirPods (2022), ktoré vďaka puzdru bez nabíjacieho kábla vydržia okolo 30 hodín počúvania hudby a 24 hodín telefonovania.

Pre podnikateľov, študentov či manažérov je dôležitý parameter ANC, teda aktívne potláčanie okolitého ruchu, čo je veľmi užitočné, keď sa treba sústrediť. Preto sa zamerajte na to, aby výrobca kládol dôraz aj na zapracovanie kvalitných mikrofónov. Užitočnou funkciou je aj schopnosť slúchadiel automaticky sa prepnúť z jedného zariadenia na druhé. Napríklad po príchode do kancelárie zo smartfónu na notebook.

Hľadáte niečo univerzálne?

Nemáte na slúchadlá špeciálne požiadavky? V tom prípade bude výber o niečo jednoduchší a aj lacnejší. Dnes už vyložene zlé a nekvalitné slúchadlá kúpite, len ak sa rozhodne pre nejakú úplne neznámu značku v niektorom z čínskych online marketov. 

Konkurenčný boj je čoraz intenzívnejší, a preto aj známe značky dnes dokážu za pár desiatok eur pripraviť zaujímavú ponuku. Jedným z veľmi milých prekvapení sú nové bezdrôtové slúchadlá O2 pods.

Za skutočne priaznivú cenu ponúkajú výbavu, o ktorej by ste v dostupnej kategórii ani len nesnívali. O2 pods majú dobrý zvuk, na telefonovanie sú priam ideálne. Okrem integrovaného mikrofónu aj pre pohodlné dotykové ovládanie.

Párovanie so zariadením – smartfónom, tabletom alebo notebookom – je viac ako spoľahlivé a rýchle. Prirodzene si slúchadlá rozumejú ako s operačným systémom Android, tak s iOS a aj Windows či MacOS. 

Nabíjacie puzdro sa postará o 20-hodinovú výdrž na jediné nabitie, vybavené je aj technológiou na bezdrôtové nabíjanie. Inak je k dispozícii aj USB-C konektor.

Ak preferujete skôr klasickú konštrukciu slúchadiel a nie „štuple“, zaujímavou voľbou sú bezdrôtové slúchadlá Music Hero s mäkkými náušníkmi, zabudovaným mikrofónom a multifunkčnými tlačidlami na ovládanie hudby a vybavovanie telefonických hovorov.

Sú štuple vhodné pre športovcov?

Napriek tomu, že výrobcovia často tvrdia, že bežné štupľové slúchadlá sú vhodné aj na šport, poobzerajte sa radšej po tých s prívlastkom športové. Líšia sa konštrukciou, na štupľoch sú napríklad malé ramienka, ktoré lepšie držia. Aktívne potláčanie hluku je v tomto prípade skôr zbytočné, možno až nebezpečné. Ak behávate v meste popri ceste, je určite lepšie, ak môžete vnímať svoje okolie.

Pre športovcov nemusí byť vždy ideálne ovládanie dotykom na štupli. Keď máte dotykovú plochu vlhkú od potu, nemusí správne reagovať, preto je praktickejšie ovládanie na šnúrkach na krku. Zaujímavým tipom na športovanie sú napríklad flexibilné a mäkké Sony WIC200.

Pre milovníkov dizajnu

Ak je pre vás dôležitý dizajn a väčšiu dôveru máte skôr k tradičným výrobcom zvukovej techniky, nebojte sa vyskúšať niektorú z overených značiek, ako je napríklad Bang & Olufsen. Aj firmy z hi-fi sveta totiž vidia potenciál v praktických štupľoch.

S dobrými slúchadlami a šikovnými apkami budú tréningy ľahšie. Tréneri a trénerky odporúčajú tieto smart aplikácie

Pravda však je, že aj v prípade smartfónových slúchadiel sa sústredia primárne na zvuk, preto môžu ponúkať o generáciu starší Bluetooth alebo nemajú aktívne potláčanie hluku.

Nie je to však prípad dizajnových SONY LinkBuds, ktorých netradičný dizajn dopĺňajú 12 mm meniče, Bluetooth 5.2 alebo 17,5-hodinová výdrž batérie, samozrejme, v spojení s puzdrom. Nechýbajú ani kodeky SBC a AA.

Ani klasiky nie sú krokom vedľa

Dôvodov, prečo vám nemusia vyhovovať štuple a radšej siahnete po klasických slúchadlách, je veľa a všetky sú legitímne. Aj tu ide o vec osobných preferencií. Klasické slúchadlá sú väčšie, prekryjú ucho, čím môžu do určitej miery suplovať funkciu potláčania hluku a pasívne ucho izolovať od okolitých ruchov a zvukov.

Pre mnohých ľudí sú pohodlnejšie na nosenie, ale nie na dlhé hodiny. S veľkými slúchadlami vám môže byť teplo a sú oproti štupľom ťažšie.

Klasické veľké slúchadlá ocenia skôr hráči, pre ktorých sú dôležité rôzne zvukové kodeky. Samozrejme, spokojnejší budú aj milovníci hudby, keďže pri takýchto slúchadlách sa so zvukom už pracuje inak, dôkazom čoho sú napríklad aj slúchadlá  SONY WHCH510, ktoré okrem kvalitného zvuku ponúkajú výdrž batérie na jedno nabitie 35 hodín.


Bohatú ponuku bezdrôtových slúchadiel na rôzne účely nájdete aj v e-shope O2.


Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac