Máte nápad, ktorý zmení svet? Prihláste ho a získajte podporu najlepších a podiel z 1 milióna dolárov

Svetové zviditeľnenie, finančná podpora, osobný koučing a množstvo nových priateľov medzi podnikateľmi zo sveta. To všetko sa dá získať v medzinárodnej súťaži Chivas VENTURE určenej inovatívnym podnikateľom.

Slovenské firmy, ktorých nápady vytvárajú lepšiu budúcnosť, majú teraz príležitosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže Chivas VENTURE, získať podporu a zviditeľniť svoje podnikanie vo svete.

Spoločnosť Chivas Regal každý rok rozdeľuje 1 milión dolárov a poskytuje akceleračný program v Londýne pre spoločnosti, ktoré svoje podnikanie využívajú na riešenie sociálnych a environmentálnych problémov. Ak medzi nich patríte, neváhajte a prihláste sa.

Poznáte niekoho, kto má prospešnú firmu? Zazdieľajte mu tento článok.

Chivas VENTURE hľadá spoločensky prospešné firmy

Veľa ľudí aj u nás na Slovensku má nápad, ktorý by mohol zmeniť svet k lepšiemu, no častokrát im na uskutočnenie svojho sna chýba práve finančná podpora, komunita podobne zmýšľajúcich ľudí či cenné rady odborníkov. Ak máte pocit, že je to práve váš prípad, súťaž Chivas VENTURE môže byť pre vás to pravé.

Absolventov súťaže Chivas VENTURE spája jedno: Ich podnikanie prináša riešenia súčasných sociálnych alebo environmentálnych problémov.

Do medzinárodnej súťaže, ktorá sa koná od roku 2014, sa doteraz zapojilo 8 000 firiem zo 40 krajín a z 6 kontinentov, vrátane viacerých zo Slovenska. Zapojené spoločnosti síce podnikajú v rôznych oblastiach – od výroby tenisiek z odpadu cez poskytovanie vzdelania nevidiacim či pomoc ľuďom bez domova pomocou kávy, všetkých však spája jedno: okrem dosahovania zisku slúžia ich podnikateľské aktivity aj na vytváranie dobra.

Prihláste sa už dnes

Ak teda pracujete na inovatívnom nápade, ktorý pomáha ľuďom či životnému prostrediu, vyjdite s ním na svetlo a urobte dieru do lepšieho sveta.

Do súťaže, ktorá môže rozbehnúť vaše podnikanie, sa môžete prihlásiť do 31. októbra 2018. Prihlasovací formulár, podmienky súťaže aj detailné informácie nájdete  na tomto mieste https://www.chivas.com/sk-sk/the-venture/apply.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

9 tipov, ako bojovať proti jesennej depresii

Kratšie dni a sychravejšie počasie často spôsobujú, že sa človek cíti unavený, bez života a do ničoho sa mu poriadne nechce.

Pozrite si naše tipy, ako bojovať proti nepríjemnej jesennej depresii a zachovať si dobrú náladu. Ich výhodou je, že s nimi môžete začať kedykoľvek.

Hýbte sa

Jedným z overených spôsobov, ako bojo­vať proti depresii či úzkostným stavom, je pohyb. Pri športe totiž dochádza k vylučovaniu endorfínu, teda hormónu šťastia, ktorý človeka nabije pozitívnou energiou.

Ak však nepatríte k veľkým športovým nadšencom, stavte na jogu alebo na dlhšie prechádzky v prírode.

Zdravá strava

Spojitosti stravy a psychického stavu človeka by si mal byť vedomý každý z nás. Ak sa práve necítite psychicky najlepšie, je dobré vyradiť zo svojho jedálneho lístka priveľmi korenisté a pikantné jedlá, ale aj všetko príliš ťažké.

V boji proti depresiám môže pomôcť napríklad konzumácia banánov či pitie harmančekového čaju. Banány obsahujú tryptofán, vďaka ktorému ľudské telo lepšie zvláda stresové situácie, čaj z obľúbenej bylinky má rovnako upokojujúci účinok.

Nebuďte sami

Hoci občas padne vhod stráviť nejaký čas sám so sebou, samota a izolácia depresiu ešte viac prehlbujú.

Ak sa teda práve necítite najlepšie, obklopte sa spoločnosťou ľudí, s ktorými sa cítite naozaj dobre a ktorí vás obohacujú.

Skúste vstávať skôr

Ak patríte k ľuďom, ktorí radi dlho vyspávajú, skúste začať deň o niečo skôr, a to aj vtedy, keď sa ráno nemusíte nikam náhliť.

Tí, ktorí dlho spia, totiž krátko pred prebudením spotrebujú veľa sérotonínu, hormónu dobrej nálady, v dôsledku čoho majú potom problém vstať z postele a pustiť sa do naplá­novaných aktivít. Zároveň platí, že ľudia, ktorí vstávajú skôr, sú psychicky stabilnejší.

Plánujte

V boji proti nie najlepšiemu psychickému stavu môže pomôcť aj plánovanie. A to nielen to krátkodobé, ale aj dlhodobé.

Ak si budete priebežne spisovať, čo chcete spraviť v rámci daného dňa, týždňa, ale napríklad aj v priebehu najbližších desiatich rokov, plnenie cieľov vám bude vypĺňať čas a záro­veň sa budete mať stále na čo tešiť.

Nepodceňujte spánok

Aby ste predišli jesennej depresii, nemožno zabúdať na do­statok spánku. Ideálne je chodiť spať a rovnako aj vstávať v ten istý čas. Aby sa vám spalo čo najlepšie, je dobré aspoň dve hodiny pred uložením sa do postele nejesť a nepiť a asi hodinu pred spaním odložiť aj počítač a mobil.

Tieto zariadenia totiž vyžarujú modré svetlo, ktoré zabraňuje aktivácii spánkového hormónu melatonínu, v dôsledku čoho vám zaspávanie trvá dlhšie. Ak sa však mobilu pred spaním nechcete vzdať, nastavte si v smartfóne nočný režim alebo použite vhodnú aplikáciu.

Pozor na tmu

Aby ste sa vyhli stavom úzkosti, odporúča sa nezdržiavať sa dlhodobo v tme alebo v zle osvetlenej miestnosti.

Aj nedostatok svetla môže totiž výrazným spôsobom ovplyvniť váš psychický stav. Trávte preto čo najviac času na svetle a všímajte si svetelné podmienky nielen doma, ale aj na svojom pracovisku.

Vykročte z bežnej rutiny

Aby ste sa cítili o čosi lepšie, je dobré občas vybočiť zo zabeh­nutých stereotypov. Rutina totiž človeka môže začať ubíjať.

Skúste sa začať venovať novej aktivite – zájdite si zaplávať alebo do sauny, spravte si kurz, o ktorom už roky hovoríte, alebo si vytvorte malý rituál na spríjemnenie dňa či týždňa. Čo takto pravidelné raňajky alebo večere s kamarátmi?

Stavte na veselé farby

Krátko po potom, čo stromy prestanú hrať všetkými farbami, ľudia začínajú aj na svojom oblečení preferovať tmavšie farby, ktoré spravidla nepôsobia veľmi pozitívne.

Ak sa chcete cítiť lepšie, je dobré staviť skôr na veselé svetlejšie odtiene, ktoré vám dni aspoň trošku rozžiaria. Rovnaký prístup môžete zvoliť aj vo svojej domácnosti či v kancelárii. Aj zdanlivé drobnosti totiž často dokážu divy.

Oslovili vás tento článok? Máme pre vás ďalšie:

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac