Lenovo K5 Note Fingerprint: Odtlačky prstov už nie sú len pre vyššiu triedu

Nový prírastok od Lenova prináša funkcie vyššej triedy. To všetko v elegantnom a výkonnom zhotovení.

V strednej triede telefónov radu K od Lenova pribudol nový model K5 Note Fingerprint. Názov nie je práve stručný, tak sme sa pre vás pozreli na to, čo je na ňom také výnimočné. A je sa na čo pozerať. S dvojčaťom K5 Note má verzia Fingerprint spoločný vzhľad aj väčšinu toho, čo ukrýva vo vnútri.

Na prvý pohľad ide o elegantné zariadenie, z ktorého dýcha dojem vlajkovej lode. Okrem spracovania zaujme aj výkonom, ovládaním a navyše ponúkne funkciu, na ktorú sme zvyknutí pri najvyšších triedach – snímač odtlačkov prstov.

Celkovo je to smartfón, ktorému ťažko niečo vyčítať a ktorý je vo svojej kategórii príjemným prekvapením.

Zaujme elegantným vzhľadom

Okamžite upúta krásnym kovovým krytom a jemnou líniou. Telefón sa vďaka tomu príjemne drží a nekĺže. Zadný fotoaparát je umiestnený v strede, čo telefónu dodáva súmernosť. Vstupy na SIM kartu a na SD kartu sú nenápadne umiestnené na boku telefónu a umožnia aj využívanie 2 SIM kariet.

S rozmermi 75,7 x 152 x 8,49 mm nie je telefón príliš masívny, ale stále poskytuje priestor na veľký 5,5-palcový displej. Displej ponúka Full HD rozlíšenie 1 028 x 1 920 bodov a jemnosť 401 ppi. Obraz je teda veľmi jemný, farby sú vyvážené a telefón je tak ako stvorený na pozeranie videí či na hranie hier.

Hlavný highlight – snímač odtlačkov sa nachádza na zadnej strane priamo pod fotoaparátom. Nahmatáte ho ľahko, pri uchopení telefónu naň ukazovák dopadne automaticky. Snímač funguje veľmi spoľahlivo, telefón odomkne rýchlo a rozhodne ho radíme k tomu lepšiemu, čo dnes v tejto oblasti nájdete.

Asi jedinou chybičkou krásy je reproduktor, ktorý je rovnako umiestnený na zadnej strane. Ak ste teda zvyknutí pustiť na smartfóne hudbu a položiť ho na stôl, budete potrebovať stojan alebo dock. Aj tu však nájdete príjemné prekvapenie. Vďaka technológii Dolby Atmos je zvuk vynikajúci.

Vyvážený výkon pre každého

Výkon telefónu zabezpečuje 8-jadrový procesor s taktom 1,8 GHz, ktorý sa môže oprieť o 3 GB operačnej pamäte. Výsledkom je plynulé ovládanie smartfónu, ktorý bez problémov zvládne aj hry a iné náročné aplikácie. Zahrievaniu sa síce pri hrách nevyhnete, ale aj po niekoľkých hodinách sa nám telefón stále držal komfortne.

Na aplikácie a hry máte k dispozícii 32 GB vlastnej pamäte s možnosťou rozšírenia o pamäťovú kartu vo veľkosti do 128 GB.

Žiadna zábava netrvá večne, takže sa pozrieme aj na batériu. Lenovo je známe masívnymi batériami, ani tu nás nečakalo sklamanie. K dispozícii je vstavaná Li-Pol batéria s kapacitou 3 500 mAh. Telefón teda bez problémov vydrží deň aktívneho používania.

Ak s telefónom radi fotíte, poteší vás K5 Note Fingerprint aj z tejto stránky. Pre milovníkov selfie tu je 8-megapixelová predná kamera, pre ostatných 13-megapixelová zadná kamera. Je tu aj funkcia HDR a tiež video v HD kvalite, čo je viac ako dostatočná kombinácia aj pre tých náročnejších.

Lenovo K5 Note Fingerprint je skutočne všestranné a elegantné zariadenie. Bez ohľadu na to, či radi počúvate hudbu, pozeráte videá alebo sa občas zahráte hru, jednoducho nesklame. Pritom je celý čas ťažké uveriť, že nedržíte v ruke vlajkovú loď.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Coolpad Modena 2: Vydarený nástupca

Aj bez vysokej cenovky môžete mať dobrý výkon s veľkou obrazovkou.

Ak vytvoríte niečo nápadité, máte na čom stavať v budúcnosti. Coolpad Modena 2 je toho príkladom. Predchodca tohto kúska zožal úspech príchodom na slovenský trh a Coolpad Modena s prívlastkom „dva“ vykročil minimálne tým istým smerom.

Ak hľadáte rozumnú cenu a dobrú výbavu, ste na správnom mieste. Neočakávajte kovové telo alebo iné exkluzivity. Napriek tomu vám však tento smartfón môže priniesť mnoho zábavy.

Veľkosť, ktorá neprekáža

Ak ste už vlastnili väčší smartfón, určite vás poteší, že aj za rozumnú cenu môžete mať zariadenie s 5,5-palcovým IPS displejom s rozlíšením 1 280 x 720. Vďaka jeho veľkosti pohodlne ukážete fotky svojim známym, pozriete si film či napíšete e-mail.

Pri zmene pozorovacích uhlov však dochádza k miernej deformácii farieb. Čitateľnosť na priamom slnečnom svetle by mohla byť aj lepšia, ale vzhľadom na triedu zariadenia ide skôr o nadpriemer.

Coolpad Modena 2 sa drží pohodlne aj napriek rozmerom 154,55 x 76,5 x 7,85 milimetra. Na svoju triedu nepôsobí tak plastovo, ako by ste očakávali. Jeho rám je vyrobený z tvrdšieho plastu ako zadná časť a pôsobí priam kovovo a hutne. Napriek tomu ho v ruke vzhľadom na jeho hmotnosť 143 g takmer necítiť.

Na zadnej časti dominuje 8-megapixelový fotoaparát s bleskom, ktorý zvládne fotografovanie pri dobrom svetle, no pri večerných snímkach sa radí skôr k priemeru. Sekunduje mu rovnako 8-megapixelová predná kamera na selfie s funkciou skrášlenia. Video nakrútite vo Full HD rozlíšení.

Výrobca využil všetky strany zariadenia. Na pravej nájdete tlačidlo na zapnutie displeja, ktoré nahmatáte intuitívne a rýchlo. Ak sa vám to nepodarí, stále môžete nastaviť možnosť prebudenia zariadenia poklepaním po displeji, čo je návyková funkcia z vyšších tried.

V ľavej časti nájdete ovládanie hlasitosti. Konektor na napájanie nájdete v dolnej časti zariadenia a jack na slúchadlá v tej hornej.

Aj na hranie, aj na prácu

Vďaka veľkému displeju si pohodlne prečítate e-mail z práce alebo si zahráte hru. Úsporný štvorjadrový procesor s taktom 1 GHz zvládne aj tie náročnejšie hry, akou je Real Racing. Procesoru sekunduje 2 GB RAM, ktorá zabezpečuje plynulý chod systému Android 6.0 s nadstavbou CoolUI 8.0.

Interná pamäť 16 GB je dostatočná na ukladanie fotiek či videí, pomocou SD karty ju však možno rozšíriť až do 32 GB. Ak SD kartu nepotrebujete, môžete zariadenie používať v režime Dual SIM, čo istotne poteší veľa používateľov.

Na jedno nabitie vydrží zariadenie vďaka batérii s kapacitou 2 500 mAh v prevádzke jeden deň. Veľmi sympatická je základná výbava aplikácií od výrobcu. Priamo v zariadení je inštalovaný správca aplikácií, ktorý vám zobrazí, koľko RAM využívajú jednotlivé aplikácie, na základe čoho môžete tie nepotrebné ukončiť.

Rovnako sa postará o vyčistenie systému od prebytočných súborov a od pozostatkov inštalácií. Pri inštalovaní nových aplikácií ich pri prvom spustení zariadenie overí cez vstavaný antivírus.

Coolpad Modena 2 prináša oproti svojmu predchodcovi niekoľko inovácií. Týkajú sa najmä vzhľadu, ktorý je elegantnejší, štýlovejší a pôsobí veľmi kvalitne. Príjemná cenovka robí zariadenie ešte atraktívnejším a lákavejším.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345 (No Ratings Yet)
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac