Kvalitný fotoaparát a vysoký výkon za rozumnú cenu ponúka Huawei Mate 20 Lite

Získali si vás zariadenia od Huawei? Pozreli sme sa bližšie na jedno z nich.

Okrem vlajkovej lode ponúka Huawei v rade Mate 20 aj lacnejšie zariadenie Huawei Mate 20 Lite. Nižšia cena však neprináša také šetrenie, aké by ste očakávali.

Elegantný, oku lahodiaci vzhľad

Na prvý pohľad by ste zariadenie Huawei Mate 20 Lite vôbec nezaradili do strednej triedy, konštrukcii totiž takmer niet čo vyčítať. Telo kombinuje sklo a kovový rám, pričom vzhľad je inšpirovaný poslednými vlajkovými loďami – hrany sú teda príjemne zaoblené.

Takmer bezrámikový displej má v spod nej časti tzv. bradu, ktorá však vôbec neprekáža. Hore nájdete výrez, kde sa nachádza reproduktor a predné kamery. Huawei stále ponecháva možnosť softvérovo ho skryť.

Predný LCD displej s uhlopriečkou 6,3 palca ponúka verné vykreslenie farieb a dobrú čitateľnosť aj na priamom slnku.

Výkon vyššej triedy

Zariadenie poháňa procesor Kirin 710 z dielne výrobcu, ktorý prináša úsporu energie aj vysoký výkon. Sekunduje mu operačná pamäť RAM s veľkosťou 4 GB, chod systému je preto svižný a smartfón sa nezasekáva. Zariadenie má dostatočný výkon na spustenie viacerých aplikácií súčasne aj náročnejších hier.


Už dlho sa mi tiež nestalo, že by mi stačilo nabíjať telefón raz za dva dni.“ – Alexandra Daňková, blogerka na materskej.
Výdrž tohto telefónu vyskúšala mladá mamička a CrossFitový tréner. Zistite, ako to dopadlo.

Huawei Mate 20 Lite používa Android 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI, zásluhou čoho ponúka široké možnosti nastavenia vzhľadu. Horná notifikačná lišta čiernej farby umožňuje úpravy rýchlych nastavení.

Vďaka veľkému displeju a vysokému výkonu je Huawei Mate 20 Lite ideálny na prácu s multimédiami. Sledovanie seriálov či prezeranie fotografi í podporuje aj batéria s dlhou výdržou, ktorá bez problémov zvládne dva dni.

Pripojiteľnosť

V oblasti konektivity má Huawei Mate 20 Lite všetko, čo potrebujete. Samozrejmosťou je LTE, Wi-Fi aj Bluetooth a nechýba ani NFC. O napájanie sa postará USB-C konektor. Rýchlonabíjačkou, ktorá je súčasťou balenia, nabijete smartfón skutočne rýchlo.

Fotoaparát(y)

Achillovou pätou strednej triedy smartfónov býva fotoaparát. V prípade zariadenia Huawei Mate 20 Lite však výrobca nenechal nič na náhodu. Na zadnej strane nájdete dva fotoaparáty. Primárny má rozlíšenie 20 Mpx s clonou iba f/1,8 a sekundárny 2 Mpx, pričom slúži na zachytenie hĺbky fotografie.

Táto kombinácia sa postará o naozaj pekné snímky. Čerešničkou je umelá inteligencia, ktorá rozpozná snímanú scénu a upraví nastavenia tak, aby bol záber čo najkvalitnejší.

Prekvapením sú dve predné kamery. Primárna má rozlíšenie 24 Mpx a clonu f/2,0, sekundárna s rozlíšením 2 Mpx opäť slúži na zachytenie hĺbky záberu. Vaše selfie zábery budú vďaka nim kvalitné a ostré.

Zabezpečenie

Huawei Mate 20 Lite ponúka aj obľúbené odomknutie zariadenia tvárou. Funkcia pracuje spoľahlivo a rýchlo aj pri slabšom osvetlení. Použiť však môžete aj iné spôsoby odomknutia, napríklad odtlačkom prsta. Snímač sa nachádza na zadnej strane zariadenia pod fotoaparátmi a jeho umiestnenie je intuitívne.

Rýchlosť snímania je naozaj dostatočná, pričom snímač sa dá použiť aj ako spúšť fotoaparátu alebo na prehliadanie fotiek.

Hodnotenie O2 Guru: Pocit vlajkovej lode za rozumnú cenu

Zariadenie Huawei Mate 20 Lite som si obľúbil pre jeho dizajn a prémiové spracovanie. Je ideálne na prácu, ale aj na sledovanie multimédií či na hry. Veľkou pridanou hodnotou je, že vás svojou výdržou nezradí ani počas náročných dní. Za plus považujem aj to, že sa vám z jeho ceny nezakrúti hlava.


Huawei Mate 20 Lite môžete mať k O2 Paušálu alebo k O2 Dátam na začiatok od 2 €. Ak sa rozhodnete pre vylepšený Zlatý alebo Platinový O2 Paušál, získate k neobmedzeným volaniam a SMS do všetkých sietí na Slovensku a v EÚ aj päťkrát viac dát, vďaka čomu už nebudete musieť neustále strážiť svoju spotrebu.

Ivan Štubniak, O2 Guru zo Zákazníckeho centra O2

Tento smartfón pre vás otestoval O2 Guru Ivan Štubniak.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Lákajú vás Vianoce vo svete? Vybrali sme pre vás top destinácie

Zhrnuli sme pre vás výhody sviatkov vo svete a pripravili aj prehľad miest, kde si voľné dni naplno užijete.

Cestovanie sa stalo bežnou súčasťou nášho života a už dávno sa nespája len s letnými mesiacmi. Mnohí vyrážajú za hranice celoročne a čoraz obľúbenejšie je aj cestovanie počas Vianoc. Niekto si možno nedokáže predstaviť sviatky bez rodiny, kolied a tradičnej kapustnice, čoraz viac ľudí však láka dobrodružstvo a chuť zažiť niečo nové.

Jednou z nich je aj Janka Schweighoferová. Sympatická cestovateľka, ktorá stojí za úspešným blogom Travelhacker a tento rok si vyskúšala aj úlohu ambasádorky motivačnej O2 roadshow Moja story, tvoja story, berie Vianoce rýdzo pragmaticky.

„Je to čas, keď sa dá naozaj veľmi dobre cestovať. Od 15. decembra sa toho nedeje veľa, len ľudia sú vo veľkom strese. A voľno často trvá až do približne 10. januára. Namiesto toho, aby som bola doma, som si zvolila inú cestu,” hovorí. Neznamená to však, že tradície sú jej ľahostajné. Janka chce byť aj so svojou rodinou, no je presvedčená, že čas s ňou môže tráviť kedykoľvek počas roka.

„Viem, že vianočnú náladu si držíme najmä v sebe, ale keď je okolo všade veľa stresu a z každej strany vyskakujú reklamné kampane, tak nemám taký pokoj,” vysvetľuje svoj postoj aj dôvody, pre ktoré Vianoce bez problémov strávi za hranicami a veľmi ich neoslavuje.

Jedny Vianoce v minulosti už strávili vo Vietname a tie minuloročné na Zanzibare. „Zanzibar bol čisto turistická záležitosť. Vo Vietname síce kresťanská časť obyvateľstva Vianoce oslavuje, ale my sme to veľmi nezažili. Nebolo to také výrazné. Trávili ich v kruhu rodiny, nezdržiavali sa na ulici, a preto sme na to my ako turisti nemali taký dosah,” opisuje.

Tento rok sa však Janka predsa len rozhodla stráviť vianočné sviatky doma. „Sama som zvedavá, či som sa už od toho pocitu odosobnila, alebo ma ten zhon opäť na ďalšie obdobie odradí,” dodáva.

Vianoce mimo domova? Janka z blogu Travelhacker pre vás zozbierala ich plusy aj mínusy

Plusy

  • Zbavíte sa vianočného stresu.
  • Zažijete niečo nové (prežijete sviatočné dni úplne inak, len nie tradične).
  • Strávite svoj čas s najbližšou osobou, ktorá je na cestách s vami, prípadne s rodinou, ak cestujete spoločne.
  • Ak zvolíte exotiku, užijete si teplo.
  • Neminiete toľko na darčeky (napríklad Janka nosí blízkym vianočné darčeky zo svojich ciest).

Mínusy

  • Idete proti tradíciám.
  • Rodina nemusí byť z vášho rozhodnutia nadšená.

Ideálne miesto na Vianoce mimo domova? Len jedno neexistuje

Zvažujete sviatky mimo domova? Spolu s Jankou sme pre vás vybrali destinácie, ktoré budú zaručene dobrou voľbou.

Exotika

Janka nemá konkrétne destinácie, ktoré by bolo dobré navštíviť, odporúča však sledovať ceny leteniek a nebáť sa vykročiť do neznáma.

Treba však počítať s tým, že v exotických krajinách je v decembri a v januári takmer všade sezóna. Ak aj tam chcete zažiť tradičné Vianoce, overte si, či je daná krajina kresťanská. Skúsiť môžete napríklad Brazíliu.

Laponsko

Krajina za polárnym kruhom je na Vianoce čarovná. Zažiť dedinu Santa Clausa vo fínskej dedine Rovaniemi bude nepochybne kúzelné a určite pôjde o zážitok, ktorý sa vám navždy zapíše do pamäti.

New York

Strávte sviatočné dni v štýle obľúbenej vianočnej klasiky Sám doma. Určite aj vy máte v hlave viacero scén z časti, keď sa Kevin ocitol v New Yorku.

Čo takto ísť po jeho stopách a užiť si Rockefellerovo námestie s tradičným klziskom a s obrovským vianočným stromčekom?

Toskánsko

Malé mestečká, historické budovy v úzkych uličkách, ubytovanie v starom kamennom dome, kozub, výhľad na krajinu plnú viníc a slabšia zima ako u nás. Aj to ponúka Toskánsko počas vianočného obdobia.

Bora Bora, Fidži, Austrália a Nový Zéland

Keby sa sama Janka mala vybrať na ďalšiu vianočnú cestu, zvíťazila by táto štvorica destinácií. Sú to však krajiny, kam sa oplatí ísť aspoň na mesiac, a ich návšteva si vyžaduje nemalý počiatočný kapitál.

Láka vás stráviť Vianoce v zahraničí alebo si ich naopak neviete predstaviť mimo domova? Podeľte sa s nami v komentároch na našom Facebooku.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac