Nemáte radi kompromisy? Stavte na Honor 8X

Honor prichádza na náš trh s nástupcom úspešného modelu 7X, ktorý nesie názov 8X.

Značka postupne dokazuje, že to s dizajnom svojich mobilov naozaj vie, a tak som mohol otestovať nové zariadenie Honor 8X s pevnou konštrukciou, ktorej prednú časť tvorí veľký 6,5-palcový displej a zadnú sklo.

Modrá farba telu naozaj pristane a na svetle sa efektne odráža. Audiokonektor, microUSB koncovka a reproduktor sú umiestnené na spodnej strane, zatiaľ čo snímač odtlačku prsta sa nachádza na zadnej strane. Všetko pekne usporiadané tak, ako má byť.

Na prednej strane ma ohúril žiarivý displej s výrezom, ktorý sa však dá skryť. Takýto dizajn sa už stáva zaužívaný a používateľsky prijateľný.

Bezchybné odomykanie

Značku Honor mám rád, pretože za málo peňazí dostanete veľa muziky. Ako príklad uvediem odomykanie telefónu, či už prstom alebo tvárou.

Pri vlajkovej lodi Honor 10 bola táto funkcia priam bezchybná a žasol som nad jej rýchlosťou. No a v prípade o polovicu lacnejšieho modelu Honor 8X funguje presne takisto. Obrazovku máte odomknutú za okamih. Veľký displej s Full HD rozlíšením sa rozsvieti a telefón je pripravený na používanie.

Keďže Honor neponúka skoro žiadnu vstavanú aplikáciu, môžete si ho pekne prispôsobiť svojim potrebám a nainštalovať si iba to, čo naozaj budete využívať. Viacero aplikácií potom môžete mať spustených aj na pozadí.

Honor 8X si s tým hravo poradí vďaka 4 GB RAM pamäti a 8-jadrovému procesoru. Pri používaní smartfónu zabudnete na to, čo znamenajú výrazy ako sekanie a mrznutie systému.

Fotoaparát

Dôležitú úlohu, samozrejme, zohráva fotoaparát. Honor v tejto kategórii nechcel zaostávať, a tak tu nájdeme dnes už štandardný duálny fotoaparát, ale s rozlíšením 20 Mpx a s clonou f/1.8.

Tieto čísla nielenže vyzerajú dobre na papieri, ale prispievajú k skvelým fotkám, ktoré telefón robí. Dopomôže vám k nim aj umelá inteligencia, ktorá farby jemne prikrášli. Osobne som mal však túto funkciu vypnutú.

Nesmieme zabudnúť ani na selfie kameru, ktorá má nadpriemerné rozlíšenie 16 Mpx. V tejto cenovej kategórii je to naozaj skvelá výbava.

Batéria

Poviete si: Fajn, mám rýchly telefón s krásnym displejom, ktorý robí super ostré fotky a videá, no vydrží mi sotva deň. Ani toto však nebude kameňom úrazu, pretože tento smartfón poháňa batéria s kapacitou 3 750 mAh, ktorá vám umožní plnohodnotne ho využívať aj dva dni.

Jediné, čo ma zamrzelo, bola absencia USB-C konektora, ktorý by batériu nabil podstatne rýchlejšie.

Hodnotenie O2 Guru: Jednoducho skvelé zariadenie

Toto zariadenie by som odporučil všetkým ľuďom, ktorí nechcú robiť kompromisy. Honor 8X je skvelý smartfón s veľkým multimediálnym displejom, výkonným hardvérom, so silnou batériou a s fotoaparátom, ktorý vás bude baviť. A to celé je zabalené v síce šmykľavom, ale krásnom sklenom tele.

Honor 8X môžete mať k O2 Paušálu alebo k O2 Dátam na začiatok od 2 €. Ak sa rozhodnete pre vylepšený Zlatý alebo Platinový O2 Paušál, získate k neobmedzeným volaniam a SMS do všetkých sietí na Slovensku a v EÚ aj päťkrát viac dát, vďaka čomu už nebudete musieť neustále strážiť svoju spotrebu.

Martin Liptai, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval O2 Guru Martin Liptai.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Kvalitný fotoaparát a vysoký výkon za rozumnú cenu ponúka Huawei Mate 20 Lite

Získali si vás zariadenia od Huawei? Pozreli sme sa bližšie na jedno z nich.

Okrem vlajkovej lode ponúka Huawei v rade Mate 20 aj lacnejšie zariadenie Huawei Mate 20 Lite. Nižšia cena však neprináša také šetrenie, aké by ste očakávali.

Elegantný, oku lahodiaci vzhľad

Na prvý pohľad by ste zariadenie Huawei Mate 20 Lite vôbec nezaradili do strednej triedy, konštrukcii totiž takmer niet čo vyčítať. Telo kombinuje sklo a kovový rám, pričom vzhľad je inšpirovaný poslednými vlajkovými loďami – hrany sú teda príjemne zaoblené.

Takmer bezrámikový displej má v spod nej časti tzv. bradu, ktorá však vôbec neprekáža. Hore nájdete výrez, kde sa nachádza reproduktor a predné kamery. Huawei stále ponecháva možnosť softvérovo ho skryť.

Predný LCD displej s uhlopriečkou 6,3 palca ponúka verné vykreslenie farieb a dobrú čitateľnosť aj na priamom slnku.

Výkon vyššej triedy

Zariadenie poháňa procesor Kirin 710 z dielne výrobcu, ktorý prináša úsporu energie aj vysoký výkon. Sekunduje mu operačná pamäť RAM s veľkosťou 4 GB, chod systému je preto svižný a smartfón sa nezasekáva. Zariadenie má dostatočný výkon na spustenie viacerých aplikácií súčasne aj náročnejších hier.


Už dlho sa mi tiež nestalo, že by mi stačilo nabíjať telefón raz za dva dni.“ – Alexandra Daňková, blogerka na materskej.
Výdrž tohto telefónu vyskúšala mladá mamička a CrossFitový tréner. Zistite, ako to dopadlo.

Huawei Mate 20 Lite používa Android 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI, zásluhou čoho ponúka široké možnosti nastavenia vzhľadu. Horná notifikačná lišta čiernej farby umožňuje úpravy rýchlych nastavení.

Vďaka veľkému displeju a vysokému výkonu je Huawei Mate 20 Lite ideálny na prácu s multimédiami. Sledovanie seriálov či prezeranie fotografi í podporuje aj batéria s dlhou výdržou, ktorá bez problémov zvládne dva dni.

Pripojiteľnosť

V oblasti konektivity má Huawei Mate 20 Lite všetko, čo potrebujete. Samozrejmosťou je LTE, Wi-Fi aj Bluetooth a nechýba ani NFC. O napájanie sa postará USB-C konektor. Rýchlonabíjačkou, ktorá je súčasťou balenia, nabijete smartfón skutočne rýchlo.

Fotoaparát(y)

Achillovou pätou strednej triedy smartfónov býva fotoaparát. V prípade zariadenia Huawei Mate 20 Lite však výrobca nenechal nič na náhodu. Na zadnej strane nájdete dva fotoaparáty. Primárny má rozlíšenie 20 Mpx s clonou iba f/1,8 a sekundárny 2 Mpx, pričom slúži na zachytenie hĺbky fotografie.

Táto kombinácia sa postará o naozaj pekné snímky. Čerešničkou je umelá inteligencia, ktorá rozpozná snímanú scénu a upraví nastavenia tak, aby bol záber čo najkvalitnejší.

Prekvapením sú dve predné kamery. Primárna má rozlíšenie 24 Mpx a clonu f/2,0, sekundárna s rozlíšením 2 Mpx opäť slúži na zachytenie hĺbky záberu. Vaše selfie zábery budú vďaka nim kvalitné a ostré.

Zabezpečenie

Huawei Mate 20 Lite ponúka aj obľúbené odomknutie zariadenia tvárou. Funkcia pracuje spoľahlivo a rýchlo aj pri slabšom osvetlení. Použiť však môžete aj iné spôsoby odomknutia, napríklad odtlačkom prsta. Snímač sa nachádza na zadnej strane zariadenia pod fotoaparátmi a jeho umiestnenie je intuitívne.

Rýchlosť snímania je naozaj dostatočná, pričom snímač sa dá použiť aj ako spúšť fotoaparátu alebo na prehliadanie fotiek.

Hodnotenie O2 Guru: Pocit vlajkovej lode za rozumnú cenu

Zariadenie Huawei Mate 20 Lite som si obľúbil pre jeho dizajn a prémiové spracovanie. Je ideálne na prácu, ale aj na sledovanie multimédií či na hry. Veľkou pridanou hodnotou je, že vás svojou výdržou nezradí ani počas náročných dní. Za plus považujem aj to, že sa vám z jeho ceny nezakrúti hlava.


Huawei Mate 20 Lite môžete mať k O2 Paušálu alebo k O2 Dátam na začiatok od 2 €. Ak sa rozhodnete pre vylepšený Zlatý alebo Platinový O2 Paušál, získate k neobmedzeným volaniam a SMS do všetkých sietí na Slovensku a v EÚ aj päťkrát viac dát, vďaka čomu už nebudete musieť neustále strážiť svoju spotrebu.

Ivan Štubniak, O2 Guru zo Zákazníckeho centra O2

Tento smartfón pre vás otestoval O2 Guru Ivan Štubniak.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac