O2 Dobrá vec sa naplno rozbehla. Vedie deti k športu aj motivuje na ceste za ich snami

Prečítajte si viac o projektoch, ktoré spoločnosť O2 spustila tento rok pre veľký úspech prvého ročníka znovu.

Modrý operátor vie, že budúcnosť je v rukách mladšej generácie. Preto v rámci projektu O2 Dobrá vec spustil druhý ročník aktivít pre žiakov základných a študentov stredných škôl, ktoré ich majú motivovať v športe aj pri plnení vlastných snov. Poďte sa spolu s nami pozrieť, aká atmosféra vládla na školách, keď sa odovzdávala O2 Športová akadémia Mateja Tótha a počas O2 Roadshow Moja story, tvoja story.

O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha spustili na 40 školách po celom Slovensku

Začiatkom nového školského roka naplno odštartoval aj nový ročník O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Cieľom aktivity určenej pre žiakov prvého stupňa základných škôl je budovať v nich pozitívny vzťah k športu a odhaliť, na čo majú talent. V školskom roku 2018/2019 akadémia prebieha na 40 školách, ktoré ich získali prostredníctvom hlasovania na dobravec.o2.sk. Každá z nich sa slávnostne odovzdala riaditeľom víťazných škôl, pričom väčšinu z nich odovzdával olympionik a zakladateľ akadémie Matej Tóth osobne.

Deti športujú vždy dva razy do týždňa podľa špeciálnej metodiky a pod vedením vyškolených trénerov. Tréningy sú zostavené tak, aby deti športovali hravo, pričom sa dbá nielen na ich telesný, ale aj duševný vývin. Druhý ročník akadémie predstavuje podľa Mateja Tótha výrazný míľnik.

„Rozbehnúť projekt je veľmi náročné, ale ešte ťažšie je udržať ho. To, že sa po roku rozširujeme, je pre nás dôkaz, že sme Slovensku priniesli niečo zmysluplné a potrebné,“ vysvetľuje ambasádor projektu. Po úvodnom ročníku, v rámci ktorého športovali deti na 24 školách, sa síce nezmenila metodika, podľa ktorej deti cvičia, na základe spätnej väzby od trénerov a žiakov však pribudli nové cvičenia.

A na čo sa môžu deti tešiť v rámci tohto krúžku? „Predovšetkým verím, že ich čaká veľa zábavy. Snažíme sa, aby sa na tréningy vracali rady a vybudovali si pozitívny vzťah k športu. Samozrejme, cieľom je aj dobrý tréning podľa našej metodiky, ako aj kvalitné testovanie ich pohybových daností, ktoré absolvujú trikrát,“ vysvetľuje úspešný slovenských chodec, ktorý sa tréningov aj sám zúčastňuje.

Jednou z tohtoročných víťazných škôl je Základná škola v Pustých Sadoch, ktorú navštívil aj Matej Tóth. Táto malotriedna škola má síce len 22 žiakov, no v súťaži sa jej napriek tomu podarilo uspieť. „S deťmi sa venujeme turistike, divadlu, ľudovým tradíciám a teraz nám pribudla aj akadémia, z čoho sa veľmi tešíme. V obci síce máme futbalový klub, kde hrá aj zopár dievčat, no takto sa športu venujú všetky deti v škole,“ približuje spokojná riaditeľka školy Ivana Zacharová.

Uspieť sa im podarilo aj vďaka tomu, že sa škola obrátila na rodičov, aby sa aktívne zapojili do hlasovania. Tí oslovili príbuzných, priateľov a viacerí z nich poprosili o pomoc aj vo firmách, v ktorých pracujú.

Matej Tóth prišiel spolu so zástupca mi O2 akadémiu slávnostne odovzdať v polovici septembra. „Keďže to pre nás bola veľká česť, pripravili sme si pre nášho olympijského víťaza a našich hostí prekvapenie – privítala ich naša folklórna skupina Pustakerčanka a udalosť si nenechal ujsť ani starosta obce. Matej Tóth nám predviedol svoje športové umenie, priniesol deťom ukázať medailu, podelil sa s nami o svoje zážitky a opísal aj svoj spôsob stravovania a tréningový proces,“ opisuje riaditeľka.

Pozitívnu spätnú väzbu zo strany detí a rodičov vníma aj ambasádor projektu. „Odozva detí je úžasná. Na jednej strane je cestovanie po celom Slovensku veľmi náročné a berie mi to množstvo času, na druhej strane ma deti svojím nadšením a atmosférou, ktorá panuje na stretnutiach s nimi, nabíjajú neskutočnou energiou. S rodičmi prichádzam do styku menej, ale e-maily a správy od nich ma napĺňajú hrdosťou na náš spoločný projekt,“ uzatvára atlét.

O2 Roadshow Moja story, tvoja story priniesla na školy dávku motivácie aj kopu dobrej nálady

Správna motivácia a inšpirácia je v prípade mladých ľudí často naozaj kľúčová a dokáže ich neraz posunúť tým správnym smerom. Modrý operátor preto aj v roku 2018 prišiel s aktivitou O2 Roadshow Moja story, tvoja story, v rámci ktorej štvorica ambasádorov navštívila 24 stredných škôl po celom Slovensku a študentom prostredníctvom svojich vlastných príbehov ukázala, že aj keď cesta za dosiahnutím cieľa nemusí byť vždy jednoduchá, oplatí sa zotrvať a nevzdať sa.

Boxera Tomiho Kida Kovácsa, tanečníka Laciho Strikea a rapera Strapa v rámci druhého ročníka doplnila cestovateľka Janka Schweighoferová, ktorá stojí za úspešným blogom Travelhacker. Na cestách strávili sedem týždňov, počas ktorých do jednotlivých škôl priniesli nielen zdravú dávku motivácie a silných príbehov, ale aj veľa zábavy a dobrej nálady.

Jednou zo škôl, ktorá Roadshow vďaka hlasovaniu získala, bola aj bratislavská Súkromná stredná odborná škola ochrany osôb a majetku. Tamojšia telocvičňa sa začiatkom októbra zaplnila desiatkami študentov, ktorým toto predpoludnie ukázalo, že o veciach netreba len snívať. Študenti ambasádorov počúvali s nadšením, povzbudzovali potleskom a nebáli sa ani pýtať na to, čo ich zaujímalo.

„Roadshow je super. Páčili sa mi vystúpenia aj príbehy. Niektoré som si dokonca zobral k srdcu, najmä tie o chalanoch boxeroch od Tomiho Kida. Je pre mňa motivujúce vidieť, že to nemali ľahké, ale dostali sa z toho a sú úspešní. Bolo to veľmi pekné,“ vyjadril sa spokojný Daniel.

Študenti Daniel a Lucia

Dobrý pocit z Roadshow mala aj študentka Lucia: „Myslím si, že je super, keď ambasádori chodia po školách a rozprávajú svoj životný príbeh. Zaujala ma Janka Travelhackerka, práve tým, že si od svojich pätnástin neberie od rodičov peniaze a chodí po svete. Super bolo aj to, ako Tomi Kid zápasil s mojím učiteľom.“

Rovnako pozitívne vnímali Roadshow aj samotní ambasádori, pre ktorých je návšteva jednotlivých škôl tiež silným zážitkom. „Som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou takejto zmysluplnej veci. Je dôležité pracovať s mládežou a ukázať jej cestu. Decká sú naša budúcnosť, a preto s nimi potrebujeme nielen pracovať, ale ich aj vypočuť. My im ukážeme smer a je už na nich, či sa ním vyberú,“ vyjadril myšlienku aktivity boxer a tréner Tomi Kid Kovács.

Doplnil ho spokojný Laci Strike, ktorý vyzdvihol, že žiaci počas Roadshow, a na tejto škole zvlášť, reagovali s veľkým záujmom. „Celú aktivitu hodnotím ako naozaj zmysluplnú. Skutočnosť, že sa hlasuje a decká si musia vydobyť právomoc toho, že prídeme práve na ich školu, z toho spravila súťaž, ale v prospech veci. Preto sme naozaj tam, kde nás chcú, stoja o konkrétne rady, motivačné slová. Je to naozaj veľmi dobrý projekt,“ vyslovil sa s úsmevom.

Viac o O2 Dobrej veci, kompletné výsledky aktuálneho ročníka aj ďalšie fotky nájdete na www.dobravec.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

9 aplikácií, ktoré vám spríjemnia zimu

Zozbierali sme šikovné aplikácie pre milovníkov lyžovačky, vianočných nadšencov aj pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť a trochu sa zabaviť.

Zima je obdobie, ktoré viacerí milujú, no mnohí k jej fanúšikom rozhodne nepatria. Dokáže byť nepríjemná a zároveň nádherná. Nám pri slove zima napadnú tri veci – lyžovačka, Vianoce a dlhé večery pod dekou, keď padne vhod niečo sa naučiť alebo sa zabaviť. Pre každú kategóriu sme vybrali trojicu appiek, ktoré môžu spestriť zimu či vianočné obdobie.

Vychutnajte si aplikácie vo svojom mobile naplno s vylepšenými O2 Paušálmi s prehnane veľkými balíkmi dát. Viac informácií

Pre milovníkov lyžovania

OnTheSnow

OnTheSnow (Android, iOS) patrí k aplikáciám, ktoré milovníci zimných športov využívajú najčastejšie, pričom oceňujú najmä jej prehľadnosť a komplexnosť. Okrem iného vám poskytne aktuálne snehové správy, informácie o stave počasia, mapy, trasy a dokonca aj živé videá zo zjazdoviek. Medzi viac ako dvomi tisícmi svahov z celého sveta, ktoré sa v nej nachádzajú, nechýbajú, samozrejme, ani tie slovenské.

Ski Tracks

Kroky, tep, prejdené kilometre a veľa ďalších ukazovateľov dnes ľudia sledujú nielen pri športe, ale aj pri každodenných činnostiach. Vedeli ste však, že podobné informácie môžete sledovať aj počas dňa na svahu? Aplikácia Ski Tracks (Android, iOS) je síce jediná platená v našom výbere, no za naozaj prijateľných 0,95 € získate kompletný prehľad o odjazdených kilometroch, najrýchlejšom zjazde, o spálených kalóriách aj o tom, koľko času ste strávili v bufete.

FIS App

Nezáleží na tom, či lyžujete, snoubordujete alebo ste len vášnivými fanúšikmi týchto zimných športov. Ak ste sa v tomto krátkom opise našli, odporúčame vám oficiálnu aplikáciu Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS App (Android, iOS). Vďaka nej máte vždy poruke kalendár podujatí, zoznamy jazdcov, ktorí nastúpia na jednotlivých pretekoch, výsledky a záznamy z podujatí, ako aj veľa ďalších dôležitých informácií.

S atmosférou Vianoc

DIY Christmas Decoration

K Vianociam neodmysliteľne patrí výzdoba a rôzne dekorácie. Ak máte chuť a čas vytvoriť si vlastné ozdoby, určite oceníte appku DIY Christmas Decoration. Funguje veľmi jednoducho – prezeráte si obrázky, hľadáte inšpiráciu, a ak sa vám niečo zapáči, máte k dispozícii celý postup výroby krok za krokom. Táto aplikácia je dostupná pre zariadenia s Androidom, podobnú však nájdete aj v App Store.

Christmas Photo Stickers

Aplikácia Christmas Photo Stickers (Android, iOS) je praktická oddychovka, vďaka ktorej môžete z akejkoľvek fotografi e spraviť vianočnú. Sebe aj svojim blízkym pridávate mikulášske čiapky, fúzy, pričom viete doplniť aj stromčeky či iné vianočné predmety. Fotky sa dajú následne posielať ďalej a šíriť tak atmosféru Vianoc do svojho okolia.

Christmas Radio

Ak ste našli inšpiráciu v prvej vianočnej appke a chystáte sa vyrábať dekorácie alebo v plnom prúde vypekáte, sviatočnú atmosféru doladíte dobrou hudbou. Aplikácia Christmas Radio (Android, iOS) funguje ako klasické rádio. Samozrejme, s tým rozdielom, že nonstop prehráva najobľúbenejšie vianočné skladby.

Na dlhé zimné večery

Hádej kdo!

Mobilná aplikácia Hádej kdo! zabaví celú rodinu. Princíp je jednoduchý: jeden člen rodiny si na čelo priloží smartfón, na ktorom sa zobrazujú slová, slovné spojenia, osobnosti či filmy, a ostatní musia danú vec opísať tak, aby dotyčný zistil, o čo, resp. o koho ide. Cieľom je uhádnuť čo najviac slov. Tie sú rozdelené do najrôznejších kategórií a získavaním bodov sa otvárajú stále ďalšie a ďalšie. Česká appka je zatiaľ dostupná len pre zariadenia s Androidom.

Seterra

Chcete stráviť dlhý zimný večer naozaj aktívne a naučiť sa niečo nové? Ak radi cestujete, plánujete s tým začať alebo vás len zaujíma svet ako taký, aplikácia Seterra (Android, iOS) vás ním prevedie hravou formou. V zmysle hesla najprv tréning, potom šou sa najskôr sami vzdelávate, spoznávate svet a potom sa hráte a hľadáte štáty, mestá aj miesta na slepej mape. Možno vás prekvapí, koľko toho (ne)viete.

Happy Glass

Ak práve nemáte chuť na učenie, večer si môžete spríjemniť aj nejakou oddychovou hrou, ktorých sú stovky. My odporúčame hru Happy Glass (Android, iOS), ktorá trochu potrápi vašu logiku. Úloha je na prvý pohľad jednoduchá – stačí dostať vodu do pohára. Malé upozornenie: ak vás táto hra raz chytí, už vás nepustí.

Užite si aplikácie vo svojom mobile naplno s vylepšenými O2 Paušálmi, ktoré teraz ponúkajú až päťkrát viac dát. S vylepšeným Zlatým O2 Paušálom získate nielen neobmedzené volania a SMS, ale aj 10 GB dát mesačne a bonus na zariadenie vo výške 144 €. S vylepšeným Platinovým O2 Paušálom si zase môžete vychutnať neobmedzené hovory a SMS, až 25 GB dát a k tomu získate aj bonus vo výške 288 € na kúpu nového smartfónu.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac