Veci robia svedomito, na etapy, nič nesúria na úkor kvality a každý krok má svoj význam. Hnacím motorom sú pre nich ich dve vipetky, Sušienka a Špagetka, ktoré majú v rámci Sušienkova ochutnávaciu funkciu.
Vďaka svojmu prístupu sa dostali do nášho seriálu Poctivá práca, v ktorom spoločne s O2 mapujeme firmy aj jednotlivcov tvoriacich zaujímavé a prospešné veci.
Okrem maškŕt z mäsa s jasným pôvodom je aktuálnou novinkou BEZMÄSO, ktorú si dokonca zamiloval každý jeden člen Sušienkova, chlpatý aj nechlpatý. Inšpirujú sa skrátka tým, čo sami v rámci stravy vyhľadávajú a čo im a ich psíkom chýba.
V Sušienkove sa stretla skupina ľudí, ktorí pracujú na tom, aby po nich zostala čo najmenšia ekologická stopa. “Špekulujeme pri balení, pri nakupovaní, pri upratovaní.
V rámci biosurovín u nás platí jedno – dávať chlpáčom suroviny v tom najprirodzenejšom stave. Preto sme nemohli urobiť lepší krok, ako si začať suroviny pestovať sami, ekologicky,” hovorí Alie.
Jedlo pre psíkov vyrábajú vo svojej pekárni. Aktuálne majú v ponuke odmeny, ktorými nahrádzajú legendárne piškóty za chrumkavé, zdravé a výživné sušienky (Divá Sviňa, Kravina, Divočina, Losie Bobky či novinka Bezmäso), Barf odmeny v podobe sušených hovädzích steakov z plemena kráv Aberdeen Angus či rybacie odmeny z makrely a sardiniek.
Plnohodnotné jedlo aktuálne uzatvárajú konzervy Mäsíčko. “Všetky naše pamlsky a jedlo, ktoré vyrábame, sú bez dochucovadiel, éčok, konzervantov. Všetko vyrábame ručne, jednu sušienku za druhou,” vysvetľuje Alie.
Každý deň v Sušienkove je makačka. Pečú, sušia, balia, lepia a odosielajú. Starajú sa o e-shop, o čísla, malých aj veľkých zákazníkov a pomedzi to loptičkami zabavajú tie, bez ktorých by Sušienkovo nevzniklo.
Len včera dokonca otvorili aj svoj prvý kamenný obchod v Prahe pri pekárničke, do ktorého je vstup povolený len v spoločnosti chlpáča.