10 ľudoviek, ktoré chytia za srdce mladých aj starých

Spievali sa na poliach, lúkach, pri oslavách či ako uspávanky deťom. Sprevádzali ľudí životom a dnes predstavujú dedičstvo nevyčísliteľnej hodnoty.

Spievali sa na poliach, lúkach, pri oslavách či ako uspávanky deťom. Sprevádzali ľudí životom a hoci dnes už nepoznáme ich autorov, zachovali sa bez nôt či kníh s textami.

Pre všetkých milovníkov ľudovej hudby sme dali dokopy výber najkrajších ľudových piesní, ktoré často oslňujú nielen doma, ale aj v zahraničí.

Na Kráľovej holi

 

A ja taka dzivočka

 

Kopala studienku

 

Po nábreží koník beží

 

Čerešeň, čerešeň

 

V pondelok doma nebudem

 

Ešte som sa neoženil

 

Teče voda teče

 

Čierne oči choďte spať

 

Vretienko mi padá

 

Páslo dievča pávy

Táto pesnička síce vznikla pre operu Krútňavu od Eugena Suchoňa, no nedalo nám ju sem nezaradiť ako bonus na záver.

Vypočujte si obľúbenú hudbu kdekoľvek

Odteraz už aj počúvanie hudby online cez mobilné dáta nie je ničím nemysliteľným. Pokojne si doprajte celé hodiny hudby, hoci aj pri ceste autobusom či vlakom. Ak ste aj vy z tých, ktorí strávia viac času online, než s telefónom pri uchu, poďte si pozrieť ponuku nových dátových paušálov od O2 a už sa v ničom neobmedzujte.

Potrebujete poradiť s výberom
programu O2 Dáta?

Radi vám poradíme a pomôžeme.
Nechajte nám vaše telefónne číslo a zavoláme
vám v priebehu najbližšieho pracovného dňa.

Ďakujeme. Zavoláme vám.
Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Knihy, ktoré vás naučia prejsť vášmu psovi cez rozum

Aby sa váš domáci miláčik nestal pánom domu.

Vzťah s vašim psom môže nabrať poriadne na obrátkach. S tvrdohlavou povahou, šialenými nápadmi a psími očami preberie vládu nad vami aj vašou domácnosťou. Naberte odvahu, pozbierajte posledné čriepky trpezlivosti a siahnite po knihách, ktoré ak vás nepostavia na čelo, aspoň budete žiť v harmónii.

Päť tajomstiev šťastného vzťahu
medzi človekom a psom

José Arce

Mallorský expert na psov José Arce sa podelil o dlhoročné skúsenosti získané pri práci s ľuďmi a ich psami. Prezradil, ako môžeme dať svojim psom to, čo naozaj potrebujú. Tým otvára dvere vybudovaniu lepšieho vzájomného vzťahu medzi človekom a jeho štvornohým priateľom.

Psia duša – Psie poslanie

W. Bruce Cameron

Psia duša, duchaplný, precítený aj vtipný príbeh, ponúka psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás neopustia a každé stvorenie má na svete svoju nezameniteľnú misiu.

Jak trénovat nemožného psa

Jane Kilionová

Niektoré psy (dokonca celé psie plemená) sú radom chovateľov a cvičiteľov považované za nevycvičiteľné. Máte aj vy doma psa, ktorý je múdry, vie si poradiť v problematických situáciách a je dosť tvrdohlavý na to, aby dosiahol to, čo chce? Táto kniha je presne pre vás. Dozviete sa v nej, ako váš pes myslí, čo ho zaujíma a čo na neho zaberá, a to aj bez toho, aby ste ho prepchávali pamlskami.

Psi

Rudolf Desenský

Znalec a milovník psov Rudolf Desenský prístupnou, jasnou a veľmi názornou formou vysvetľuje, ako si so svojím psom vytvoríte puto založené na dôvere, láske, trpezlivosti a dôslednosti, aby vás považoval za vodcu svorky a prirodzenú autoritu.

Jak naučit psa, aby netáhl na vodítku

Ralf Lindner

Šklbe váš pes každú chvíľu na vôdzke? Vlečie vás na prechádzke za sebou? Ak je pre vás venčenie nepríjemná povinnosť a vy len bezmocne sledujete s vykĺbeným ramenom, ako si vonku robí váš pes, čo chce, mali by ste si prečítať túto knihu.

Co má pes na jazyku – Jak porozumět psí řeči

Stanley Coren

Psy naozaj “hovoria”. Potvrdí vám to knižka, ktorá vysvetľuje, že psia reč existuje, len je treba si ju preložiť. Stačí sledovať psie oči, zvuky, pohyb jazyka, chvostu, uší a celého tela a čoskoro vášmu psovi porozumiete tak, ako pes rozumie vám.

Můj pes si dělá, co chce

Katharina Schlegl-Kofler

Hlasné štekanie, divoké hrabanie na záhrade, ťahanie na vôdzke, ničiteľská zúrivosť alebo žobranie pri stole. Každý problém má riešenie.

Jak si poradit s hyperaktivním psem

Jung Inga

Živý, poriadne nervózny a pri najmenšom podnete je zlosťou bez seba. Svoje besnenie stupňuje do hystérie. Sú dni, kedy vás váš miláčik privádza na samotnú hranicu fyzického a nervového vyčerpania. Áno, ste majiteľom hyperaktívneho psa. Nezúfajte. Pomoc nájdete v tejto knižke.

Svého psa nestřílejte!

Karen Pryor

Kniha prináša celkom nový prístup k učeniu a trénovanou psa, ale nielen jeho. Úžasná, jasne zrozumiteľná a nesmierne užitočná kniha je určená každému, kto by rád porozumel alebo zmenil správanie akéhokoľvek organizmu – od štekajúceho psa, cez hlučného suseda, nepriateľskú mačku alebo vaše vlastné zlozvyky.

Život se psem není pod psa

Konrad Lorenz

Zábavná a poučná kniha významného zoológa a zakladateľa etológie, ktorá poteší milovníkov psov a všetkých, ktorý sa zaujímajú o chov zvierat.

Uvnitř psa

Alexandra Horowitzová

Keď budete čítať túto knihu, dozviete sa nielen mnoho nového a podnetného o psoch, ale celkom určite aj o sebe samých. A samozrejme o tom, ako to chodí medzi psami a ľuďmi.

Vreckový slovník slovensko-psí, pso-slovenský

Jean Cuvelier

Hovorí ľudskou aj psou rečou. Nezameniteľný sprievodca komunikáciou medzi človekom a jeho psom (alebo aj naopak). A okrem kľúčových slov nájdete v knihe aj 100 humorných kresieb.

Získajte zľavu na akékoľvek knihy v Panta Rhei

Vážime si kvalitnú literatúru. Práve preto majú teraz zákazníci O2 vďaka službe O2 Extra výhody príležitosť získať v knihkupectvách Panta Rhei zľavu do 10 % podľa váhy kníh, ktoré si vyberú.

Stačí zadať svoje O2 telefónne číslo do formulára Extra výhod a pošleme vám špeciálny kód, ktorým sa preukážete pri pokladni.

Sieť kníhkupectiev Panta Rhei je lídrom na slovenskom knižnom trhu a ponúka zážitky i vzdelanie prostredníctvom kníh už 21 rokov. Dnes je vám k dispozícii 41 kníhkupectiev siete Panta Rhei v 25 slovenských mestách. www.pantarhei.sk/predajne

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345 (No Ratings Yet)
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac