Veci, ktoré v smart domácnosti už nikdy nebudete musieť riešiť

Pýtate sa, čo je to smart domácnosť? Praktické využitie moderných technológií, vďaka ktorému získate pocit istoty, bezpečia a pohodlia.

Predstavte si ten pocit istoty a pohodlia, keď máte všetko v dome pod kontrolou, aj keď v ňom fyzicky nie ste. Toľko vecí sa dnes dá vďaka moderným technológiám riešiť na diaľku — a zvládne to skutočne každý. Stačí vám bežná znalosť smartfónu a jednoduchá bezkáblová inštalácia smart zariadení. Patria medzi ne riadiaca jednotka, rôzne senzory a doplnkové zariadenia.

V ruke máte detailný prehľad o tom, kto sa doma nachádza, či sú pozhasínané svetlá, žehlička, či nikto nezabudol vypnúť televízor, zavrieť okná, ale napríklad aj to, či sa niečo v kuchyni nepáli. Ak patríte medzi ľudí, ktorých podobné scenáre neustále mátajú, je pre vás inteligentná domácnosť tým správnym riešením.

Alebo ak často nie ste doma a potrebujete mať prehľad o tom, či aj počas vašej neprítomnosti všetko beží tak, ako má — napríklad, či deti nepozerajú televízor, keď nemajú, alebo či si bez vášho povolenia neurobili v dome párty. Môžete sa spoľahnúť.

Riešenie ZEON Smart Domov vám poskytne prehľad nad všetkým vyššie spomenutým. Ďalej ním viete kontrolovať teplotu v dome – napríklad či nie je v detskej príliš zima, či nie je doma príliš suchý alebo vlhký vzduch, či je pred príchodom na chatu poriadne zakúrené, a podobne. Časy, keď boli najmodernejším bezpečnostným opatrením domáce kamery, sú dávno preč.

Senzory dnes dokážu nielen rozpoznať, či sa niekto nenachádza pred vašimi dverami, ale aj to, či u vás niekto nezvonil (napríklad kuriér). Takisto sledujú, či niekto prišiel alebo odišiel z domu a vedia vás na to upozorniť. Máte tak presný prehľad o tom, či sú vaše deti doma a či prišli naozaj vtedy, kedy ste im nakázali.

Čo sa týka bezpečnosti, senzory ZEON Smart Domov rozpoznajú nielen prítomnosť ľudí, ale aj dymu a informujú vás, ak sa niečo pripáli, alebo začne horieť. Zároveň vás vedú k optimálnemu užívaniu energií tým, že sledujú aktuálnu aj historickú spotrebu zariadení a domácich spotrebičov. Dokážete tak identifikovať neefektívny spotrebič a včas sa rozhodnúť pre jeho prípadnú opravu alebo výmenu. Môžete si nastaviť harmonogram zapínania a vypínania spotrebičov alebo ich ovládať na diaľku.

Smart domov vie byť nápomocný aj pre starých, nevládnych, či hendikepovaných ľudí. Napríklad tým, že im v tme pomocou senzora rozsvieti svetlá, keď sa pohnú, či vyjdú z postele. Nemusia tak tápať a hľadať vypínač, či dvere na toaletu. Ľuďom, ktorí sa sami z postele nevedia pohnúť, sa dá blízko k ruke nainštalovať smart tlačidlo, ktoré stačí stisnúť a vám okamžite príde notifikácia. Či už je to vaša stará mama, alebo dieťa, ktoré sa samo bojí ísť v noci na toaletu, budete o tom informovaní.

Riešenia pre inteligentnú domácnosť, ktorú ovládate cez mobil, vám prináša ZEON, inovácie od ZSE.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345 (No Ratings Yet)
Loading...
Super

10 hlášok prísnych učiteľov, ktoré nám navždy utkveli v pamäti

Aj keď sme sa ich báli, dnes už na nich spomíname s láskou. Na prísnych učiteľov a ich obľúbené frázy.

Báli sme sa ich, už keď bolo počuť ich kroky na chodbe, no po rokoch spomíname s najväčšou láskou práve na nich. Na ich prirodzenú autoritu, spravodlivý prístup a pomocnú ruku, ktorá prišla v pravej chvíli. Boli to nakoniec ich hodiny, z ktorých si pamätáme najviac, boli to oni, kto nás naučili hodnotám a pripravili do života.

Vybrali sme niekoľko fráz, ktoré sme od našich najobľúbenejších učiteľov počúvali často, no najmenej radi:

“Rozdajte si papiere. Dáme si päťminútovku.”

via GIPHY

 

„Na trojku to viete vy, na dvojku ja a na jednotku sám Pán Boh.“

via GIPHY

 

“Na vysvedčení bude troječka. Keď prižmúrim všetky štyri oči.”

via GIPHY

 

“Ešte sa nebaľte. Zvoní pre mňa, nie pre vás.”

via GIPHY

 

“Topánky na telesnú nie sú prezuvky.”

via GIPHY

 

“Ja vám lievikom vedomosti do hlavy nenalejem.”

via GIPHY

 

“Keď nevieš, ja si to za teba z prsta nevycucám.”

via GIPHY

 

“Nerevte mi tu ako paviány. Kde sme? V džungli?”

via GIPHY

 

“Je ti smiešne? Poď k tabuli.”

via GIPHY

 

“Toto musíš sypať z rukáva, aj keď ťa zobudím o polnoci!”

via GIPHY

 

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac