Lenovo Moto G5: Stredná trieda s ambíciami prémiovej

Tešiť sa môžu všetci tí, ktorí hľadajú výkonný a cenovo dostupný smartfón.

Značku Motorola pozná skoro každý. Až do minulého roka mali tieto telefóny na sebe značku Lenovo, ktoré Motorolu kúpilo od Google v roku 2012. Teraz za však v Lenove rozhodli oprášiť a osviežiť pôvodný názov, a tak prišlo Moto. Tešiť sa môžu všetci tí, ktorí hľadajú výkonný a cenovo dostupný smartfón.

Zabudnite na plast

Moto G5 bude po prvýkrát vyrobený z hliníka, nie z plastu ako jeho predchodcovia. Vďaka tomu pôsobí tento smartfón na dotyk naozaj prémiovo. Zaujme nielen po vizuálnej stránke, ale hlavne funkciami. O tom však neskôr, pozrime sa najprv na jeho vzhľad.

Na prednej strane hneď osloví novinka – One Button Nav. Vďaka tejto funkcií viete rýchlo ovládať funkcie na domovskej obrazovke pomocou gesta na snímači odtlačkov prstov. Na prednej strane nemôže chýbať 5-megapixelová kamera pre obľúbené selfie fotky.

Full HD Displej s uhlopriečkou 5 palcov a rozlíšením 1080 x 1920 bodov je pod ochranou skla Gorilla Glass 3, ktoré sa škrabancom len tak nepoddá. Na zadnej strane nájdete 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvletľovacou diódou, takže videá si natočíte vo Full HD a v tej najlepšej kvalite.

Výkon v strednej triede

Výkon je tým, na čom si dal výrobca záležať. Prebytočné aplikácie, ktoré môžu spomaľovať smartfón, sú preč, ostali len tie potrebné – základné aplikácie smartfónu plus Google aplikácie a Google Asistent.

S ním si môžete uľahčiť život v jednoduchých kartách, kde sa zobrazujú hlavné novinky, ktoré vás budú sprevádzať počas dňa – počasie, rôzne aktuality zo sveta, informácie o premávke a podobne.

O chod telefónu sa stará 2800 mAh batéria, ktorá vydrží pri bežnom používaní viac ako deň. Rýchle nabíjanie (Turbo Power) nabije telefón za 15 minút až na 6 hodín používania. Operačná pamäť má až 3 GB, takže rýchlosť si určite vychutnáte hlavne pri hraní hier alebo využívaní viacerých aplikácií.

Výnimočný funkciami

Rýchly smartfón s minimom aplikácií má čo ponúknuť, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. S výdržou batérie pomôžu určite gestá, ktoré si môžete nastaviť – dva krát otočíte zápästím a máte zapnutý fotoaparát, alebo otočením či vybratím telefónu z vrecka sa rozsvieti displej s hodinkami a základnými funkciami.

Aj vďaka tomu nemusíte stále telefón odblokovávať. Netreba však zabudnúť na ostatné funkcie, ako sú napríklad 2 sloty pre SIM karty, z ktorých jeden môžete použiť na pamäťovú kartu. Poteší tiež zvýšená odolnosť voči vode, takže ani ošpliechanie dažďom nepoloží tento smartfón na lopatky.

Moto G5 je cenovo dostupný smartfón, ktorý má skutočne čo ponúknuť. Snímok odtlačkov prstov, rýchle nabíjanie, slot na 2 SIM karty či zvýšená odolnosť voči vode. Smart funkcie zatrasením alebo otočením displeja a minimálny počet základných aplikácií. Aj vďaka tomu bude používanie Moto G5 jednoduchšie a rýchlejšie.

Tento cenovo dostupný smartfón si môžete zakúpiť výhodnejšie k programu O2 Dáta.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Maličká slovenská firma, ktorú preslávili sedacie vaky, už desať rokov žne svetové úspechy

Tuli je ukážkou, že aj malá firma môže robiť veľké veci.

Tuli pôsobí na slovenskom trhu už viac ako desať rokov. Malá firma sídliaca v Moste pri Bratislave má vlastnú šijaciu a plniacu dielňu, kde sa vyrábajú ručne šité sedacie vaky pre deti aj dospelých. Okrem vakov vznikajú v dielni aj unikátne modely hračiek.

Každý kus vyrobeného vaku je samostatne kontrolovaný a šitý dvojitým pevnostným švom, čím sa stáva odolným voči silovému tlaku. Namiesto lacného textilu z Číny firma používa kvalitné jednofarebné či vzorované látky, ktoré sa vyrábajú na území Európskej únie.

Zapojte sa do súťaže o vak Smart Fŕkaný značky Tuli.

Ak je to potrebné, vaky sa dajú ušiť aj z vodeodolných a svetlostálych látok. Práve preto ich nájdete nie len v bytoch, reštauráciách či kanceláriách.

Rovnako pohodlne si však na nich posedíte aj na terasách, lyžiarskych svahoch či na kúpalisku pri bazéne. Keď k tomu prirátate desať ročnú záruku, je jasné, prečo si držia povesť kvalitného a odolného výrobku.

Svetové úspechy

Tuli sa už niekoľkokrát podarilo vytvoriť niečo, čo nemá nik iný na svete. Napríklad Tuli Cinema, prvé kino svojho druhu na svete. Namiesto klasických kinosedačiek sa v tomto kine sedí na Tuli vakoch v špeciálne navrhnutých boxoch. Celá miestnosť len tak hrá farbami.

Napriek občasným predsudkom ide skutočne o veľmi pohodlné sedenie, ktoré je mimochodom odporúčané aj ortopédmi. Keďže vaky sú plnené potravinárskymi guľôčkami, dokonale sa prispôsobujú anatómii tela, neustále sa pohybujú, a tak masírujú a podporujú lymfatický systém.

Iným príkladom je LUMINO – prvý podsvietený vak na svete, ktorý je určený najmä na zvýraznenie vášho firemného loga. Niekoľko si ich objednal napríklad Slovenský olympijský tím.

Výrobky firmy Tuli oslovili významné domáce a medzinárodné firmy, ktoré si nechávajú vyrábať vaky s vlastným špeciálnym dizajnom a svojim logom. Ide o zvučné mená ako Curaprox, Mercedes, Volvo, Eset, Chupa Chups, Amazon, Predpredaj.sk, X-bionic, Alpenspan a množstvo iných.

Na všetkých produktoch firmy pracujú poprední dizajnéri, čoho dôkazom je, že ako prvá firma zo Slovenska získali prestížne medzinárodné dizajnérske ocenenie Reddot Award 2013 v kategórii produktového dizajnu.

Nový letný model Tulifuk s vami precestuje celý svet

Nový prírastok do rodiny – TuliFuk je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky na komfortné sedenie, a zároveň ste si ho mohli rýchlo zbaliť kamkoľvek. Stačí ho nafúknuť dvomi jednoduchými pohybmi vo vzduchu, svojím dokonalým tvarom sa prispôsobí vášmu telu a vy si môžete dopriať mäkučké sedenie v kempe, na festivale, v záhrade, proste kdekoľvek vás napadne.

Ľahko sa vyfúkne a ešte ľahšie zbalí do milého dizajnového batôžka, ktorý je súčasťou každého Tulifuku. Ostáva vám už len vybrať si jednu z ponúkaných neónových farieb alebo moderných vzorov a farebné leto plné zábavy sa môže začať.

O úspechoch sa rozpráva ľahko, no za tým, aby klienti a zákazníci mohli sedieť pohodlne so založenými rukami, sa skrýva obrovské množstvo práce. Značka Tuli je dôkazom, že drina a snaha prináša želané ovocie a že ak sa chce, aj malá firma zo Slovenska vie robiť veľké veci.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Tuli, ktorá už vyše 10 rokov vyrába pohodlné, kvalitné a štýlové sedenie a veselé hračky podporujúce kreativitu detí aj rodičov. Spolupracuje s poprednými dizajnérmi a architektmi a svet ju pozná vďaka originálnemu konceptu kina – Tuli Cinema.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac