Darčeky pre všetkých s dobrodružným duchom

Vianoce sú predo dvermi a ich neodmysliteľnou súčasťou sú darčeky. Vybrať správny darček je častokrát náročnejšie, ako sa zdá. Ak máte doma niekoho, kto je za každé dobrodružstvo, nechajte sa inšpirovať výberom produktov z extra ponuky O2. K Striebornému O2 Paušálu, s ktorým môžete neobmedzene volať do všetkých sietí v SR a EÚ, ich získate na začiatok iba za 2 €.

Akčná kamera BenQ QC1

Malá, ľahká a kompaktná akčná kamera poteší každého cestovateľa a športovca. Vďaka vodeodolnému a pevnému obalu je vhodná do každého prostredia a používať ju možno aj priamo vo vode až do hĺbky 60 metrov. Vďaka svojim rozmerom a bohatému príslušenstvu je možné kameru kdekoľvek uchytiť a zachytávanie tých najlepších momentov môže začať.

Videá je možné natáčať vo full HD kvalite a fotografie zachytí v kvalite 13 megapixelov. S plne dobitou batériou môžeme videá nahrávať až tri hodiny. Ide o prvú outdoorovú kameru s technológiou 4G LTE. Vďaka rýchlej konektivite je možné zdieľať dáta s inými zariadeniami okamžite po ich zhotovení. Obavy teda nie sú na mieste ani v tej najextrémnejšej situácii, kedy hrozí zničenie alebo dokonca strata kamery.


Garmin Fenix 5X

Špičkové športové hodinky s bohatou výbavou sú určené pre každého nadšenca športových aktivít. Hodinky poskytujú svojmu nositeľovi viaceré informácie ako čas, pulz, nadmorskú výšku, stopky a vďaka vysokocitlivému GPS informujú o prekonanej vzdialenosti, priemernom aj aktuálnom tempe. Hodinky monitorujú aktivitu, spánok a upozornia pri neaktivite.

Po spárovaní so smartfónom hodinky zobrazujú notifikácie o hovoroch, SMS správach, e-mailoch alebo aplikáciách. Sú odolné a vďaka kapacite batérie vydržia na plné dobitie 14 dní v režime hodinky a 24 hodín pri neustále zapnutom GPS. Tento darček určite poteší každého, komu nie je cudzí pohyb.

Samsung Gear S3 Frontier

Smart hodinky z dielne spoločnosti Samsung vyzerajú na prvý pohľad elegantne, športový nádych dotvára silikónový remienok. Aj keď nejde o športtester, okrem bežného nosenia ich ocenia aj cestovatelia. Výrobca do hodiniek zabudoval GPS, takže na kruhovom 1,3“ super AMOLED displeji môžete sledovať, či ste nezišli z turistického chodníka.

Nechýba ani senzor srdcovej aktivity, barometer a gyroskop. Hodinky tak okrem tepu merajú rýchlosť chôdze alebo ich možno použiť ako výškomer. Batéria s kapacitou 380 mAh zaručí fungovanie počas 3 až 4 dní pri plnom dobití. Hodinky majú certifikát IP68, takže prach ani kvapky vody im neublížia.

Caterpillar B30

Síce nejde o špičkový smartfón, no pre nenáročného užívateľa so záľubou v outdoorových aktivitách bude vynikajúci spoločník na cestách. Tento mobilný telefón bol navrhnutý tak, aby vydržal tvrdé zaobchádzanie v drsných podmienkach.

Vďaka gumenému telu s krytím IP67 je telefón odolný proti prachu, nechceným pádom aj nárazom a je vodeodolný. V hĺbke 1 m vydrží bez ujmy 30 min. Dychberúce fotografie hôr nezachytí, no na to najdôležitejšie, ako spojiť sa so svojimi najbližšími a zdieľať s nimi zážitky z výletu poslúži dobre.

Kamera Moto MoDS 360°, Extra batéria Moto MoDS s Turbo nabíjaním, Moto Z Play

Turistika nám okrem relaxu v prírode ponúka vo väčšine prípadov aj nádherné kruhové výhľady. Vďaka 360° kamere Moto MoDS už nebudete musieť mať fotografiu uloženú iba v pamäti. Tento modul umožňuje po jednoduchom pripojení k mobilnému telefónu snímať 360° fotografie a videá.

V prípade, že mobilnému telefónu dochádza šťava, stačí k nemu pripojiť modul externej batérie s turbo nabíjaním. Kapacita batérie je 3 490 mAh a 50 % batérie dobije za približne 20 min. Modulárne príslušenstvo je možné používať k mobilným telefónom z rodiny Play. Napríklad s Moto Z Play Dual, kvalitným zariadením s elegantným dizajnom.

Creative SB JAM Bluetooth headset

Cestovanie bez hudby je už dnes len ťažko predstaviteľné. Bezdrôtové slúchadlá z dielne Creative majú športovo elegantný dizajn. Ovládanie je jednoduché vďaka zabudovaným tlačidlám priamo na slúchadlách. Vďaka technológii Bass Boost je prehrávanie hudby realistické, nech ste kdekoľvek. Batéria s kapacitou 200 mAh dopraje na jedno plné dobitie až 12 hodín nepretržitého počúvania hudby.

Slúchadlá sú kompatibilné s mobilnými telefónmi s operačným systémom iOS 5.1.1 a vyššie alebo Android 2.3 a vyššie. Dôležité je, aby mal mobilný telefón technológiu Bluetooth, cez ktorú sa so slúchadlami páruje. Neustále rozmotávanie slúchadiel tak bude minulosťou.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Biela vrana oceňuje odvahu a čestnosť už 10 rokov. Jubilejný ročník podporuje aj O2

Hoci sa o nich hovorí menej, odvážni a spravodliví ľudia stále existujú. Namiesto poďakovania však za svoje činy často čelia vyhrážkam či dokonca strate zamestnania. Zaslúženú podporu každoročne dostávajú prostredníctvom ocenenia Biela vrana. Slávnostné podujatie tento rok podporuje aj O2.

Biela vrana už 10 rokov priťahuje pozornosť k témam, o ktorých treba hovoriť. Jej snahou je oceniť a povzbudiť čestných a odvážnych ľudí, ktorí sa rozhodli konať spravodlivo často aj napriek vyhrážkam a zastrašovaniu. Ocenenie počas slávnostného večera udeľujú Aliancia Fair-play a Via Iuris.

Spoločná snaha robiť veci lepšie

Hrdým partnerom jubilejného ročníka, ktorý sa uskutoční 17. novembra, je aj spoločnosť O2. S Bielou vranou zdieľa najmä snahu robiť veci lepšie.

„Spájajú nás najmä naše spoločné hodnoty – férovosť a otvorenosť, ktoré sú v DNA našej značky od jej príchodu na trh,” vysvetľuje šéfka marketingovej komunikácie modrého operátora Lucia Petrášová.

O2 na slávnostný večer zároveň prizvala aj špeciálneho hosťa – olympijského víťaza Mateja Tótha. „Matej s nami spolupracuje dlhodobo, zdieľa naše hodnoty a zároveň sa aktívne zapája do viacerých našich projektov,” približuje.

„Na podujatí bude taktiež k dispozícií špeciálne vydanie nášho časopisu Sóda, ktoré vyšlo pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia. Je v ňom veľmi zaujímavo spracovaná aj téma odvahy a boja proti vzrastajúcemu extrémizmu na Slovensku,” dodáva Petrášová.

Slávnostnému večeru, ktorý aj tento rok koná v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava a začne už tradične o 17:11 hod., bude predchádzať bohatý sprievodný program.

Popri workshope Nadácie Zastavme korupciu, si v priestoroch divadla budú môcť diváci od 14:30 hod. vypočuť otvorené rozprávania o odvahe a prekonaní samých seba, v rámci ktorých vystúpia aj biele vrany z minulých ročníkov. Okrem toho bude súčasťou podujatia aj premietanie dokumentárnych filmov a herecké čítania

Férový prístup sa oklamať nedá

Bielu vranu sa v O2 rozhodli podporiť aj z toho dôvodu, že považujú za doležité oceniť odvahu. „Podpora pri príležitosti 10. výročia Bielej vrany a zhodou okolností aj našej spoločnosti je len logickým vyústením,” vysvetľuje.

Manažérka priznáva, že hodnoty, ktoré sú pre spoločnosť kľúčové, si nestačí iba spísať, ale je potrebné aplikovať ich aj v praxi.

„Na papieri možno pôsobia nadnesene a trochu ako klišé, ale nie je to tak. U nás si ich osvojil každý jeden zamestnanec – od zamestnancov callcentier až po nášho generálneho riaditeľa,” hovorí.

„Dennodenne čelíme vlastným výzvam a otázkam, či naša komunikácia a naše produkty zodpovedajú týmto hodnotám, pretože v dnešnej dobe sa férový pristup nedá oklamať. Buď ho firma má, alebo nie. Zákaznici, zamestnanci aj biznis partneri rýchlo ,prekuknúʼ, ak by to tak nebolo,” približuje Petrášová.

Ocenenie pre jednotlivcov aj skupiny

Biela vrana oceňuje ľudí, ktorí sú ochotní brániť pravdu, spravodlivosť a konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu. Je poďakovaním za to, že potlačili osobné záujmy v mene verejného prínosu, hodnôt či princípov, pričom sa viacerí laureáti nebáli riskovať ani stratu zamestnania.

Medzi doterajšími 29 ocenenými sú napríklad obyvatelia Pezinka, ktorí už viac ako 10 rokov bojujú proti nechcenej skládke odpadu alebo Zuzana Melicherčíková, ktorá ako zamestnankyňa Právnickej fakulty Univerzity Komenského poukázala na podozrivé prijímanie študentov.

Lucii Petrášovej z O2 sme sa spýtali aj na to, príbeh ktorého z laureátov sa jej najviac dotkol. „Osobne mi je asi najbližší príbeh pani Moniky Podolinskej – učiteľky na základnej škole, ktorá aktívne pracuje s rómskymi deťmi a zapája ich do skvelých aktivít,” hovorí.

„Keď riešime otázku zlepšovania Slovenska, musíme si uvedomiť, že práve deti a mladí ľudia sú tí, ktorí môžu zmeniť najviac. Preto sa oplatí investovať do ich vzdelania a podporovať ich kritické myslenie i sebavedomie. Práve o to sa snažíme aj v našich projektoch,” uzatvára Petrášová.

Spoznajte laureátov

V nasledujúcich týždňoch vám spolu s O2 priblížime príbehy bielych vrán, ktoré sa nebáli povedať veci nahlas, a za svoju odvahu boli právom ocenení.

Čo znamená postaviť sa systému, brániť občianske práva a potlačiť osobné záujmy, nám povie pätica odvážnych Slovákov, ktorí si zaslúžia, aby o nich spoločnosť vedela viac.

Biela vrana

Ocenenie sa od roku 2008 udeľuje ako poďakovanie vzácnym ľuďom okolo nás, ktorí sú ochotní brániť pravdu a spravodlivosť, konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu, potlačili osobné záujmy v mene verejného prínosu, hodnôt či princípov a mohli pritom podstúpiť riziko, rôzne príkoria, či zažiť odsúdenie. Laureátov každoročne vyberá Rada Bielej vrany.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac