Máte doma kreatívneho nadšenca? Zadovážte mu darček presne podľa predstáv

Aj vy máte blízkych, ktorým sa ťažko zháňajú vianočné darčeky? Pokiaľ radi počúvajú hudbu, milujú fotografovanie alebo chcú natáčať svoje zážitky v extrémnych podmienkach, máme zopár tipov ako ich potešiť. Navyše každý darček môžete získať k O2 paušálu na úvod len za 2€.

Honor 9

Značka Honor je charakteristická vynikajúcim pomerom medzi cenou a výkonom svojich zariadení. Smartfón Honor 9 má nádherne tvarované, tenké telo, ktoré pozostáva zo skla a kovového rámu, pričom si stále zachoval aj 3,5 mm jack. Vychutnávať obľúbené skladby si teda môžete aj s bežnými slúchadlami.

Silnou stránkou Honoru 9 je duálny fotoaparát s hybridným zoomom, ktorý umožňuje zachytávať čisté zábery bez šumu aj po priblížení a predná 8 MP selfie kamera taktiež nie je sklamaním. Ak máte vo vrecku elegantný Honor 9, foťák je zbytočný.

Moto Z2 Play

Pokiaľ hľadáte smartfón s elegantným prevedením a super Amoled displejom za rozumnú cenu, Moto Z2 Play je jasnou voľbou. Výkonný, 8-jadrový procesor s taktom 2,2 GHz a 3GB/4GB RAM operačnej pamäte sa stará o plynulý chod Androidu 7.1. Batériu s kapacitou 3000 mAh nabijete rýchlo vďaka turbo režimu dobíjania.

Ako pri predchodcovi, tak aj pri Moto Z2 Play zo smartfónu najviac vyťažíte používaním Moto mods, ktoré magneticky upevníte na zadnú stenu. Prostredníctvom Moto mods si môžete rozšíriť kapacitu batérie, získať možnosť bezdrôtového nabíjania, alebo premeniť telefón na prenosný projektor.

Moto Mods pre fotografov a milovníkov hudby

360° Camera mod

Máte pocit, že bežné fotografie už nie sú dostatočne zaujímavé? Vďaka 360° Camera Mod môžete na sociálnych sieťach bez problémov zdieľať 360° zábery alebo videá v rozlíšení 4K. Stačí k vášmu Moto Z smartfónu magneticky prichytiť Moto mod a ste pripravení snímať okolie v 360°.

Spúšť fotoaparátu je umiestnená na zadnej stene mod-u, aby ste snímku zachytili čo najrýchlejšie. Mod netreba samostatne nabíjať a v balení nájdete aj praktický obal na kameru, aby ste sa vyhli škrabancom, či prachu.

Hasselblad camera mod

Fotoaparáty v smarfónoch prešli od svojho počiatku veľký kus cesty. Kvalitatívne, no najmä pocitovo, však nie sú vždy porovnateľné s kompaktnými fotoaparátmi. Motorola s Hasselblad camera modom tento nedostatok definitívne odstránila. Smartfón Moto Z môžete prostredníctvom tohto modu transformovať na kompaktný fotoaparát so skutočným optickým približovaním.

Po inštalácii modu telefón síce trošku „priberie“, no nieje to negatívum. Práve naopak. Extra široká strana pomáha prirodzenému držaniu fotoaparátu a xenónový blesk dodá kvalitu fotkám aj pri slabšom osvetlení, čo za hmotnosť a hrúbku navyše rozhodne stojí.

BenQ akčná kamera

Ak vyberáte darček pre blízkeho, ktorý je fanúšikom extrémnych športov, potrebuje k sebe parťáka, ktorý ich znesie. Práve ním sa môže stať akčná kamera BenQ, pomocou ktorej zachytí všetky svoje zážitky.

Vďaka obrovskej porcii príslušenstva môže kameru vo vodotesnom obale prichytiť takmer kamkoľvek, od helmy, cez hrudný pás, až po bicykel a mať tak zábery doslova z prvej ruky. Kameru pritom nemusí každú chvíľu odopínať kvôli ovládaniu. Na to slúžia špeciálne hodinky, ktoré sú súčasťou balenia.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Huawei Watch W2

Spoločnosť Huawei patrí medzi špičku spomedzi výrobcov smartfonov, no presadzuje sa aj na trhu so smart doplnkami. Po Huawei Watch prichádza na slovenský trh ich nástupca, Huawei Watch 2.

Jednoduchý dizajn

Na prvý pohľad sa môže zdať, že oproti predchodcovi, sú Huawei Watch 2 nevýraznejšie. Stále majú kovové telo, no v nenápadnej šedej farbe.  Sú športovo ladené, preto elegantný kožený remienok nahradil plastový. Hodinky sú módnym doplnkom a ide teda do istej miery aj o vec vkusu. Remienok je však jednoducho vymeniteľný, preto nebude problém si zadovážiť práve taký, ktorý sa vám bude páčiť.

V kovovom tele je osadený okrúhly 1,2 palcový Amoled displej, ktorý je chránený Corning Gorilla Glass. Ciferník je užívateľsky nastaviteľný. Základná ponuka ciferníkov nie je široká, no ak sa s ňou neuspokojíte, v Obchode Play určite nájdete ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Na bočnej hrane hodiniek nájdete dve tlačidla, z čoho jedno slúži na vyvolanie menu a druhé je prednastavené na športový režim, no je konfigurovateľné, teda si možete zvoliť, ktorá aplikácia sa po jeho zatlačení spustí.

Android Wear 2

Hodinky obsahujú druhú verziu Android Wear, ktorý prináša viacero vylepšení. Napríklad prehladnejšie menu a jednoduchšiu správu aplikácií, množstvo Google aplikácií, alebo inštaláciu priamo prostredníctvom hodiniek. Zamrzí absencia podpory slovenského jazyku. Hodinky je možné ovládať aj hlasom, prostredníctvom Google asistenta, no opäť bez podpory slovenčiny. Prekvapením bola nutnosť inštalácie aplikácie Huawei wear, ktorá slúži na správu hodiniek, nestačí mať v smartfóne len aplikáciu Android wear.

Android Wear 2 je šetrnejší k batérií, no aj s ním hodinky vydržia na jedno nabitie jeden a pol dňa. Ak hodinky obmedzíte len na zobrazovanie času, teda bez notifikácií a ostatných pripojení, výrobca deklaruje výdrž 21 dní na jedno nabitie. Nabíjanie hodiniek je skutočne rýchle a na 100% ich nabijete za hodinu. Hodinky pracujú rýchlo a bez zásekov, čomu vďačia 768 MB RAM a procesoru od Qualcomm-u.

Pripojiteľnosť a odolnosť

Hodinky pripojíte cez bluetooth, no majú aj vlasný WiFi modul. V prípade, že si zakúpite verziu s GSM Modulom, môžete do hodiniek vložiť SIM kartu a využívať aj 4G pripojenie. Huawei Watch 2 majú vstavaný GPS modul a GLONASS, čo oceníte pri športových aktivitách. Rovnako obsahujú aj NFC, teda ich môžete využiť na Android pay.

V rámci športových aktivít však s nimi nemôžete počítať pri plávaní. S certifikátom IP68 sú odolné len voči ošplechnutiu vodou, no do bazénu ich brať výrobca neodporúča. Samozrejmosťou je  snímač srdcového tepu, avšak novinkou je senzor VO2 Max na meranie kyslíkovej aktivity, napríklad pri behaní.

Huawei Watch 2 sú dôstojným nástupcom prvej série, aj keď dizajnovo sú odlišné. Ponúkajú množstvo šikovných funkcí, vďaka ktorým si ich veľmi rýchlo obľúbite. Nosiť notifikačné centrum, alebo ovládanie hudobného prehrávača na zápästí je návykové a investíciu do smart doplnku iste ľutovať nebudete.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac