Výborne spracovaný smartfón: Recenzia novinky Honor 20 Lite

Kvalitné fotografie už aj v noci, dlhá výdrž batérie, vysoký výkon či veľké úložisko – parametre, ktoré môže tomuto telefónu konkurencia závidieť.

Honor už tradične čerpá know-how a hardvér zo spolupráce s materskou spoločnosťou Huawei. Aj to je dôvodom, prečo sa mu u nás darí čím ďalej, tým viac. Mne sa do rúk dostala novinka Honor 20 Lite, ktorá dokonale vystihuje všetky plusy tejto značky. Ide o kvalitne spracovaný smartfón s výbornými parametrami a so skvelou cenou.

Veľký displej v malom tele

Novinka Honor 20 Lite ma hneď na úvod zaujala optimálnou veľkosťou aj napriek tomu, že disponuje až 6,21-palcovým displejom. Pohodlne sa dá ovládať jednou rukou, čo pri podobne veľkých displejoch nie je bežné.

Smartfón je tenký a ľahký aj vďaka plastovému krytu na zadnej strane. Nad použitím plastu netreba hneď lámať palicu. Výhodou je, že sa nerozbije a nezostávajú na ňom odtlačky ako na skle či na kove.

Inteligentný fotoaparát

Na zadnej strane zariadenia sa nachádza trojitý fotoaparát, ktorý spolupracuje s umelou inteligenciou. Honor sa rozhodol, že ku klasickej 24 Mpx šošovke a k 8 Mpx šošovke, ktorá meria hĺbku scény a je určená na rozmazanie pozadia, pridal ešte ďalšiu 2 Mpx širokouhlú šošovku. Na výber teda máte z troch základných režimov a ďalších v rámci doplnkových nastavení.

Či už fotíte klasické scény, portréty, alebo potrebujete dostať do záberu širokú scénu, Honor 20 Lite má odpoveď na všetko. Výsledné fotky sú ostré a farebne dobre vyvážené. Vyzdvihnúť by som chcel najmä fotenie v noci a za zníženého osvetlenia. Na fotenie v noci má Honor 20 Lite samostatný nočný režim s dlhšou clonou pri uzávierke. Do šošovky sa tak dostáva viac svetla a fotky sú výrazne jasnejšie. Konkurencia môže len závidieť.

Prekvapujúca vnútorná pamäť

Na radosť z fotiek a videí potrebujete, samozrejme, aj dostatok vnútornej pamäte. Honor 20 Lite stavil na vnútorné úložisko s kapacitou 128 GB. Ak to však bude niekomu málo, pomocou klasickej SD karty sa dá rozšíriť až na veľkosť 512 GB.

K vnútornej pamäti sa pridáva operačná pamäť RAM s kapacitou 4 GB spolu s 8-jadrovým procesorom vyššej strednej triedy Kirin 710F. Táto kombinácia zabezpečuje plynulý chod aplikácií bez sekania či náznakov mrznutia.

Celý systém je poháňaný batériou s kapacitou 3 400 mAh. Pri plnej testovacej prevádzke vydržala jeden a pol dňa, a to som smartfón rozhodne nešetril.

Pohrať by sa mali s odomykaním

Malú chybičku krásy som však našiel aj na tomto zariadení – odomykanie smartfónu skenom tváre nefungovalo práve najlepšie. Tvár sa mi podarilo úspešne nasnímať až na tretí-štvrtý pokus, a to som bol v presvetlenej miestnosti. Všetko však zachraňuje snímač odtlačku prsta, ktorý je umiestnený na zadnej strane v ideálnej výške. Počas celého testu fungoval bezchybne a bleskurýchle.

Hodnotenie O2 Guru: Skvelý telefón aj napriek pár drobnostiam

Drobný nedostatok so snímaním tváre zariadeniu Honor 20 Lite určite odpustíte. Ostatné parametre hovoria jasne v jeho prospech. V rámci testovania som s ním bol nadmieru spokojný a mrzela ma len jediná vec – že som si ho nemohol nechať dlhšie.

Získajte mesiac poistenia zadarmo

Spoločnosť O2 ochráni váš nový telefón práve vtedy, keď je najzraniteľnejší. Zoberte si k ľubovoľnému O2 Paušálu smartfón a o jeho poistenie sa prvý mesiac postará modrý operátor.

Martin Liptai

Tento smartfón pre vás otestoval Martin Liptai, vedúci O2 Predajne Rožňava.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Vyskúšali sme nový Huawei P30 Lite, očarili nás jeho fotky

Pozreli sme sa bližšie na novinku Huawei, ktorá nadchne nielen milovníkov kvalitných fotografií.

Čínsky výrobca smartfónov Huawei prináša kvalitné zariadenia všetkých tried. Novinkou v tej strednej je model Huawei P30 Lite, ktoré by ste na prvý pohľad do tejto kategórie ani nezaradili.

Z dizajnovej stránky pôsobí vďaka zaujímavému farebnému gradientu elegantným, ba priam luxusným dojmom. Farebných variantov je hneď niekoľko a určite si z nich vyberie každý. Nedajte sa zmiasť prívlastkom Lite. Smartfón prináša kvalitu a výkon, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani drahšie zariadenia.

Pripravte sa na špičkové fotografie

Huawei P30 Lite je inšpirovaný najnovšou vlajkovou loďou, ale aj minuloročným modelom P20. Na prvý pohľad ma upútala zadná stena zariadenia, na ktorej nájdete nielen čítačku odtlačkov prstov, ale aj tri snímače fotoaparátu. Hlavný snímač má rozlíšenie až 48 Mpx, vďaka čomu sa môžete tešiť na naozaj dokonalé fotografie.

K vytvoreniu špičkových záberov prispieva umelá inteligencia od Huawei, ktorá sa postará o správne nastavenie svetla a uzávierky. Funguje skutočne spoľahlivo a podarilo sa mi vďaka nej vytvoriť množstvo zaujímavých fotografií. Nechýbajú ani obľúbené filtre, čiernobiely mód alebo HDR.

Nadchne aj fanúšikov selfie

Ak ste fanúšikom selfie, poteší vás predná selfie kamera s rozlíšením až 24 Mpx. Slúži nielen na tvorbu selfie a na videohovory, ale aj ako bezpečnostný prvok. Prostredníctvom nej totiž svoj smartfón pohodlne odomknete cez funkciu odomykania tvárou.

Selfie kamera je osadená vo výreze veľkého infinity displeja. Vďaka filtrovaniu modrého svetla šetrí váš zrak aj v prípade, že so smartfónom pracujete večer či potme.

Výkon, ktorý vás nesklame

Huawei P30 Lite pracuje s Androidom vo verzii 9.0 a s nadstavbou EMUI 9.1. Jeho srdce tvorí výkonný procesor, sekunduje mu operačná pamäť RAM s kapacitou až 4 GB. Ide o výkonný smartfón, ktorý pohodlne zvládne aj náročnejšie aplikácie či hry.

Zariadenie je priam stvorené na prácu s multimédiami, sledovanie filmov alebo na streamovanie hudby. Huawei pri tomto modeli neupustil od 3,5 mm audio jacku, a teda si môžete pripojiť aj svoje obľúbené slúchadlá. Vnútornú pamäť s kapacitou 128 GB si môžete rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet.

Dual SIM zariadenie s výkonnou batériou

Huawei P30 Lite je dual SIM smartfón. Ak teda využívate viac SIM kariet, nemusíte so sebou nosiť viac zariadení.

Výkonný smartfón potrebuje aj výkonnú batériu. Huawei P30 Lite disponuje takou, ktorá vás nezradí ani počas náročného dňa. Spoľahlivou funkciou je aj mód šetrenia batérie, ktorý vám zabezpečí niekoľko hodín používania navyše v prípade, ak to ešte máte k nabíjačke ďaleko.

Hodnotenie O2 Guru: Stredná trieda s výhodami vlajkovej lode

Novinka strednej triedy Huawei P30 Lite ma očarila na prvý pohľad a jej kúzlo sa postupne stupňovalo. Inteligentný trojitý fotoaparát, veľký displej a silná batéria predstavujú presne tú kombináciu, ktorú potrebujem. Nehovoriac o tom, že zariadenie pôsobí naozaj elegantne. Tento smartfón je ideálnym spoločníkom pre toho, kto potrebuje výkon a dobrý fotoaparát za rozumnú cenu.

Získajte mesiac poistenia zadarmo

Spoločnosť O2 ochráni váš nový telefón práve vtedy, keď je najzraniteľnejší. Zoberte si k ľubovoľnému O2 Paušálu smartfón a o jeho poistenie sa prvý mesiac postará modrý operátor.

Tento smartfón pre vás otestoval Ivan Štubniak, tímlíder kontaktného centra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac