Moje O2: Vybavte všetko dôležité z pohodlia svojho domova

Radoslav Volný, vedúci oddelenia online transformácie, nám prezradil, ako mení platforma Moje O2 vzťahy so zákazníkmi a uľahčuje im život.

Na to, aby zákazník zaplatil faktúru alebo si dobil kredit, nemusí hneď bežať do najbližšej O2. Vďaka platforme Moje O2, ktorá je dostupná aj ako mobilná aplikácia, to môže urobiť z pohodlia svojho domova alebo prakticky kdekoľvek, kde je internetové pripojenie.

Nainštalujte si aplikáciu Moje O2 a až do 15. septembra získate balík 5 GB dát zadarmo. Viac informácií

„Prostredníctvom platformy Moje O2 zákazník vie vybaviť všetko, čo dokáže vyriešiť v predajni. Samozrejme, pokiaľ nepotrebuje individuálnu radu,“ približuje Radoslav Volný, vedúci oddelenia online transformácie, ktoré Moje O2 vyvíja. Ak potrebuje radu, napríklad nerozumie niečomu v aplikácii alebo chce zistiť, ktorý telefón si má zobrať, poslúžia mu fyzické predajne a zákaznícka linka.

Prvá verzia platformy Moje O2 vznikla pred deviatimi rokmi. „Rýchlo sme pochopili, že prostredníctvom nej chceme pracovať so zákazníkmi aj v predajniach a na zákazníckej linke,“ hovorí.

Moje O2 používajú aj konzultanti v pobočkách

Väčšina firiem pracuje s podobnými službami ako O2. Majú svoju vlastnú platformu na komunikáciu so zákazníkom a e-shop, interne však pracujú v sofistikovanejšom programe. Lenže v O2 sa rozhodli tieto programy zjednotiť.

Prostredníctvom platformy Moje O2 vie zákazník vybaviť všetko, čo dokáže vyriešiť v predajni. Samozrejme, pokiaľ nepotrebuje v niečom individuálnu radu.

„My máme jednoduché produkty a nepotrebujeme mať špeciálny systém pre našich konzultantov. Preto sme sa v roku 2015 rozhodli pri komunikácii so zákazníkom zaviesť Moje O2 E-shop aj vo všetkých predajniach a v našom zákazníckom centre.“

Platforma tak búra bariéru medzi zákazníkom a konzultantom. „Sme na jednej lodi, pozeráme sa na tú istú obrazovku, keď tam vyskočí nejaké hlásenie, čítame ho spolu a môžeme to spolu aj riešiť,“ objasňuje Volný.

Ovláda sa tak jednoducho, že to zákazníkov prekvapuje

Moje O2 v súčasnosti pravidelne využíva okolo 25 % zákazníkov. „Pracujeme na tom, aby sa to percento postupne zvýšilo. V prípade tých, ktorí ešte appku nepoužívajú, vidíme bariéru napríklad aj v tom, že im to nikto osobne neukázal,“ približuje. Starší zákazníci ju podľa jeho slov začnú používať až vtedy, keď im ju nainštaluje niekto z rodiny alebo známy.

Aby v O2 zvýšili povedomie zákazníkov o tejto možnosti, organizovali v minulosti v predajniach tzv. online dni, počas ktorých konzultanti nepoužívali interný systém, ale spolu so zákazníkmi pracovali len s platformou Moje O2 s O2 E-shopom. „Bol totaký pokus, v rámci ktorého sme sa presvedčili, že ľudia sa chcú naučiť niečo nové. Tešili sa, že sme im ukázali, ako to funguje, a v konečnom dôsledku je to benefit pre obe strany,“ vysvetľuje Volný.

Osobne som to zažil s istou paňou, ktorá uhradila faktúru cez Moje O2 v jednej predajni. „Zákazníčka vyplnila svoje údaje, číslo platobnej karty, a keď to dokončila, povedala, že to bol vlastne jej prvý nákup cez internet. Nemohla uveriť, že to bolo také jednoduché,“ spomína.

„Stál som tam potom s ňou a mal som doslova slzy v očiach, bolo to super. Toto je skutočná edukácia zákazníkov,“ dodáva vedúci úseku online transformácie.

Zákazníčka vyplnila svoje údaje, číslo platobnej karty, a keď to dokončila, povedala, že to bol jej prvý nákup cez internet. Nemohla uveriť, že to bolo také jednoduché.

Volný zdôrazňuje, že hoci smartfón majú v súčasnosti takmer všetci, nie každý ho vie využiť naplno. „Treba to celé pospájať dohromady a potiahnuť o kúštiček ďalej. A to môže byť úlohou nielen rodinných príslušníkov, ale aj operátora.“

Zákazníci si platformu pochvaľujú

Moje O2 má vysoký počet bodov v oboch obchodoch s aplikáciami (GooglePlay, AppStore). Vysoké hodnotenia používateľov považujeme za dôkaz, že zákazníci sú s platformou spokojní.

O2 aktuálne dokončilo proces, vďaka ktorému sa v rámci jednotlivých pobočiek a na zákazníckej linke používa ako primárny systém už iba platforma Moje O2. „Urobili sme kus práce, teraz ideme riešiť detaily,“ uzatvára.

Ak si do 15. septembra 2019 nainštalujete aplikáciu Moje O2, môžete nielen pohodlne skontrolovať svoju spotrebu, prezrieť si faktúry alebo aktivovať balíček služieb, ale získate aj 5 GB dát zadarmo. Viac informácií nájdete na tomto mieste

Radoslav Volný

V spoločnosti O2 pracuje už 12 rokov – od príchodu operátora na slovenský trh. Svoju cestu začal na IT oddelení, kde pomáhal budovať O2 E-shop, Moje O2 a s tým súvisiace platformy, neskôr zodpovedal za O2 Zákaznícke centrum v Banskej Bystrici. V súčasnosti vedie oddelenie online transformácie.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Výlety v okolí Nitry: 6 miest, kde sa zabaví celá rodina

Urobte si pekný výlet s rodinou. Vybrali sme pre vás zaujímavé miesta v Nitrianskom kraji. Navštívte bizarné kamenné obydlia, rozľahlé arborétum či unikátne vodné mlyny.

Rozľahlý rovinatý Nitriansky kraj ponúka množstvo pamiatok a atrakcií, kde môžete s rodinou stráviť čas v príjemnej atmosfére. Vybrali sme pre vás tie najlepšie miesta, kde spoznáte niečo nové a zároveň si užijete blízkosť prírody.

Tipy na pekné rodinné výlety vybrala Petra Kalocsay z blogu Olívia&Bro on Board.

Podeľte sa o svoje zážitky zo spoznávania Nitrianskeho kraja vďaka rýchlej 4G sieti od O2. Viac informácií

Kamenné obydlia v Brhlovciach

Niekoľko kilometrov východne od Levíc, v obci Brhlovce, nájdete unikátne skalné obydlia, vytesané do tufovej skaly. Niektoré z nich sú dokonca doteraz obývané, pričom jedno z nich je prístupné aj verejnosti. Ak vás zaujíma história a svojrázna architektúra, toto miesto sa vám bude páčiť.

Foto: mirvav/Depositphotos.com

V Brhlovciach pôsobí aj občianske združenie Nový dvor. Ide o umelecko-remeselnú vzdelávaciu spoločnosť, ktorá sa snaží zachovávať tradície tejto obce. Združenie organizuje rôzne sprievodné akcie a na ich dvore si môžete vychutnať príjemnú kávičku.

Arborétum vo Vieske nad Žitavou

Arborétum Mlyňany Slovenskej akadémie vied, ktoré sa nachádza v katastri obce Vieska nad Žitavou, je rozľahlá botanická záhrada, zameraná najmä na stromy. V príjemnom prostredí sa ukrýva vyše 2300 druhov vzácnych cudzokrajných drevín. Charakteristickým prvkom arboréta je zastúpenie vždyzelených drevín, preto má návšteva svoje čaro v každom ročnom období.

Foto: slovakia.travel

Areál je v miernom svahu, no aj s kočíkom sa dostanete takmer všade. Prineste si deku na piknik a pripravte sa na slabšiu ponuku bufetu. Na záver prehliadky si môžete zakúpiť bylinky či rôzne druhy drevín, ktoré vypestovali priamo na mieste.

Počas prechádzky arborétom sa budete cítiť ako v rozprávke o princeznách a ich starostlivých záhradníkoch. Súčasťou areálu je romantický Ambrózyho kaštieľ.

Ranč pod Babicou v Bojnej

Jedinečný výber aktivít ponúka málo známy Ranč pod Babicou v obci Bojná. Nachádza sa tu súkromná zoo, v ktorej môžete vidieť viac ako 40 druhov zvierat zo šiestich kontinentov. Popri hospodárskych zvieratách a vtákoch tu nechýba ani lesná zver či exotické zvieratá.

Foto: rancpodbabicou.sk

V dvoch rybníkoch si môžete vyskúšať rybačku aj bez rybárskeho lístka. Udice si môžete priniesť, alebo vám ich za poplatok požičajú. Váš vlastný úlovok si môžete dať pripraviť priamo v areáli.

Na ranči môžete aj prenocovať. Pre ubytovaných hostí je pripravených množstvo ďalších aktivít, napríklad vozenie na koni, cykloturistika či iné športové aktivity.

Vodný mlyn v Bohuniciach

Na ceste do Štiavnických vrchov sa oplatí spraviť si zastávku v dedinke Bohunice a navštíviť usadlosť Vodný mlyn Bohunice, ktorá sa nachádza asi 2 km od horného konca obce. Mlyn s kolesom na vodný pohon je postavený priamo pri potoku Sikenica.

Foto: slovakia.travel

Budova sa skladá z obytnej a technickej časti, ktoré sú oddelené múrmi a majú samostatné vchody z dvora. V obytnej časti nájdete dobový nábytok a inventár. Technickú časť tvorí mlynica s kompletne zachovanými funkčnými mlynskými strojmi a kolesovňou.

Miesto je ako stvorené na vybehanie detí a nadýchanie sa čerstvého vzduchu v príjemnom prostredí.

Zubria zvernica v Topoľčiankach

V dubových lesoch najsevernejšej časti Nitrianskeho kraja našli svoj domov obrovské zubry. Vidieť na vlastné oči majestátne zviera, ktoré môže dosiahnuť hmotnosť až 1500 kg, je zážitkom pre malých aj veľkých návštevníkov.

Foto: Vrabelpeter1/Depositphotos.com

Zubry v zubrej zvernici v Topoľčiankach prichádzajú za jedlom ráno okolo 9.00 hod. alebo popoludní okolo 14.00 hod. – vtedy máte možnosť stretnúť ich bez námahy. Ak sa však chcete prejsť tamojšími lesmi a natrafiť na zubry priamo v nich, pripravte si dobrú obuv.

Vodný mlyn v Kolárove

Prírodný areál vodného mlyna v Kolárove ponúka popri unikátnych technických pamiatkach atrakcie pre každého člena rodiny. Najväčším lákadlom je práve drevený riečny mlyn. Takéto mlyny boli kedysi ukotvené na Dunaji a využívali jeho tok na pohon mlynského kolesa.

Staručký mlyn je stále vo veľmi dobrom stave, aj keď už nemelie, lebo na Malom Dunaji je slabý prúd. Nedajte si ujsť komentovanú prehliadku, počas ktorej sa dozviete množstvo zaujímavostí zo života dunajských mlynárov.

Foto: phb.cz/Depositphotos.com

Veľkou pýchou tejto lokality je drevený most pre peších. Celodrevená konštrukcia bola znovu postavená v roku 1992 po tom, čo bol most v polovici 20. storočia zničený ľadovými kryhami.

V areáli nájdete dobové chalupy či tradičnú krčmu a dá sa tu aj kempovať. Môžete tu absolvovať rôzne ekohry pre najmenších a splaviť Malý Dunaj na loďke či kajaku. Súčasťou areálu je hospodársky dvor so zvieratami.

Aby ste sa o zážitky pri spoznávaní Nitrianskeho kraja mohli podeliť so svojimi blízkymi, zvoľte si rýchly a spoľahlivý mobilný internet od O2, ktorý je vďaka 4G sieti dostupný už pre 97 % obyvateľov Slovenska. Viac informácií nájdete na www.o2.sk/4g.

Petra Kalocsay

Mama, ktorá verí, že s deťmi na palube sa spoločenský život nekončí a dá sa veľa zažiť len treba mať naštudované informácie a byť pripravený na to, že nie všetky plány musia vyjsť. Vo voľnom čase cestuje s rodinou po celom Slovensku aj po svete. O svoje tipy sa delí na blogu Olívia&Bro on Board.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac