Video: Ako počas jazdy zvládnuť krízovú situáciu

Rasťo Chvála pripravil sériu videí, ktoré z vás spravia lepšieho vodiča. Tentoraz sa pozrel na to, ako zvládnuť krízovú situáciu, v rámci ktorej treba nečakane zabrzdiť a vyhnúť sa prekážke.

Motoristický novinár Rasťo Chvála v rámci seriálu Chvála bezpečnej jazde prináša vodičom nielen cenné rady, ale aj skvelé zľavy v rámci O2 Extra výhod. V tomto videu sa zameral na vodičov, ktorí so šoférovaním ešte len začínajú alebo už dlhšie nešoférovali, a ukazuje, ako zvládnuť neočakávané situácie.

Jazdite zodpovedne a využite špeciálnu ponuku O2 Extra výhod. Viac informácií

Sám má najazdených viac ako dva milióny kilometrov a tisíce za volantom pretekárskeho auta a rád učí ľudí šoférovať. V tejto časti seriálu si sadol na sedadlo spolujazdca a za volant pustil svoju dcéru.

Pozrite si video plné šikovných rád aj s praktickým testom, ktorý ukazuje, ako auto reaguje v krízovej situácii:

Páčilo sa vám toto video? Pozrite si ďalšie:

Jazdite zodpovedne, pozrite si Rasťove odporúčania na bezpečnú jazdu a staňte sa lepším vodičom. Navyše môžete využiť špeciálnu ponuku O2 Extra výhod a získať skvelé zľavy na tankovanie, autoškolu aj kondičné jazdy. Viac informácií nájdete na www.extravyhody.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Šikovný smartfón za priaznivú cenu. Testovali sme Honor 8A

Hľadáte slušný smartfón, ktorý dobre vyzerá a má výhodný pomer ceny a výkonu? Ak nepotrebujete najnovšiu vlajkovú loď, môže práve Honor 8A splniť vaše očakávania.

Súčasný trh s mobilnými telefónmi je takmer na prasknutie a vybrať si vhodný smartfón na najbližšie roky je niekedy dosť náročné. Honor ponúka v strednej cenovej kategórii zaujímavý model, ktorý rozhodne stojí za povšimnutie. Za veľmi priaznivú cenu v sebe ukrýva viac, než by ste očakávali. Otestovali sme pre vás Honor 8A.

Matná alebo lesklá?

Pocit pri otváraní škatule s novým smartfónom pozná asi každý. Pri testovaní sú očakávanie ešte väčšie, pretože nie vždy viete, do čoho idete. Honor 8A ma milo prekvapil. Tenký a ľahký smartfón mi hneď sadol do ruky. Vďaka plastového zadnému krytu nekĺže a neostávajú na ňom ani odtlačky prstov či iné šmuhy.

Po prvom zapnutí sa rozžiaril predný 6,09“ FullView displej, natiahnutý na takmer celej prednej strane. Snímač odtlačkov prstov nájdete na zadnej strane, ktorá má nezvyčajné dizajnové zhotovenie. Zadná strana je totiž kombinácia matnej a lesklej povrchovej úpravy. Nevedel sa výrobca rozhodnúť? Výsledok je každopádne zaujímavý.

Čo v sebe skrýva?

Honor 8A nepatrí k najdrahším telefónom, ale skrýva v sebe 8-jadrový procesor, ktorý s pomocou operačnej pamäte RAM s kapacitou 3 GB zabezpečí dostatočný výkon pre pohodlnú prácu bez zasekávania alebo náznakov mrznutia. Limity tohto smartfónu som prekročil pri hraní náročnejších online hier, no napriek tomu to bolo stále znesiteľné.

Na výdrž dohliada batéria s kapacitou 3 020 mAh. Pri bežnom používaní som mobilný telefón dal na nabíjačku po zhruba 36 hodinách. Dobitie na 100 % cez mikro USB trvalo takmer tri hodiny.

Na všetky dáta je k dispozícii interné úložisko s kapacitou 32 GB. Nie je to veľa, ale dostupná je možnosť externého rozšírenia SD kartou až do 512 GB. Dodávam, že použitím SD karty neprídete o možnosť používať súčasne dve SIM karty. Dobrá správa je aj to, že telefón funguje s najnovším operačným systémom Android 9.0 Pie.

Ako fotí?

Hlavný zadný fotoaparát má rozlíšenie 13 megapixelov. Snímky zhotovuje na svoju kategóriu pekne ostré a farebne bohaté, ale pri dobrých svetelných podmienkach. Ak fotíte v šere alebo v tme, kvalita je porovnateľne horšia. Platí to aj pri natáčaní videí, ktoré viete s Honorom 8A natáčať vo Full HD.

Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 megapixelov, čo postačuje na príležitostné selfie, videohovory alebo na používanie funkcie odomykania zariadenia tvárou. Práve pri fotoaparáte cítiť, že výrobca musel niekde ubrať.

Záverečné hodnotenie

Mobilný telefón Honor 8A je príjemným spestrením ponuky zariadení vo svojej cenovej kategórii. V porovnaní s konkurenčnými modelmi má rozhodne čím zaujať. U mňa to bol zaujímavý dizajn, veľký FullView displej, možnosť používať dve SIM karty zároveň s SD kartou, dostatočný výkon pre nenáročného používateľa a výdrž batérie.

Keby som hľadal mobilný telefón pre deti, rodičov alebo seba ako bežného spotrebiteľa, ktorý telefónu dopraje aj oddych, rozhodne by som nad ním pouvažoval.

Získajte mesiac poistenia zadarmo

Spoločnosť O2 ochráni váš nový telefón práve vtedy, keď je najzraniteľnejší. Zoberte si k ľubovoľnému O2 Paušálu smartfón a o jeho poistenie sa prvý mesiac postará modrý operátor.

Michal Pakos, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval O2 Guru Michal Pakos zo Zákazníckeho centra O2.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac