Veľké balíky dát aj predplatné obľúbených appiek: Nové paušály od O2 prinášajú ľuďom väčšiu slobodu

Spoločnosť O2 uviedla na trh nové SMART Paušály, ktoré prinášajú možnosť vyskladať si paušál podľa seba. Okrem neobmedzených volaní, SMS a MMS správ a veľkých objemov dát ponúkajú aj predplatné streamovacích služieb a spravodajských webov.

Nová ponuka O2 reflektuje potreby moderného zákazníka a prináša extra dáta na obľúbené aplikácie. Viac o O2 SMART Paušáloch nám v rozhovore prezradil vedúci oddelenia segmentového marketingu Kristián Baráti.

Ktorý O2 SMART Paušál bude pre vás ten správny? Pozrite si, aké máte možnosti 

Prečo ste sa rozhodli výrazne zmeniť dobre fungujúcu ponuku paušálov?

Paušály boli zo začiatku o SMS-kách a volaniach, no postupne sa vyvíjali nové služby a potreby zákazníkov. Volania a SMS-ky už ľudia považujú za samozrejmosť a operátora dnes vnímajú podobne ako dodávateľa plynu alebo elektriny.

My však chceme byť pre zákazníkov niečo viac, chceme s nimi komunikovať a cítiť nadšenie zo vzájomeného vzťahu. Chceli sme tento vzťah posunúť ďalej, aby naši zákazníci dostávali aj nejakú hodnotu navyše.

Takže nové O2 SMART Paušály prinášajú revolúciu v dostupnosti aplikácií?

Novinkou je, že všetky nové paušály majú neobmedzené volania, SMS a MMS správy, takže ľudia si môžu volať a písať, koľko budú chcieť. Okrem toho ponúkame aj obrovské objemy dát na najobľúbenejšie appky a predplatné na rôzne služby, ktoré si zákazníci vyberú. Posúvame sa do sveta aplikácií a prinášame ľuďom väčšiu slobodu.

Dnes už takmer všetci denne používajú rôzne komunikačné appky. V čom dostanú zákazníci väčšiiu slobodu?

Na jednej strane sú sociálne siete ako Instagram, Facebook a rôzne appky na chatovanie. My však ponúkame aj rôzne prémiové aplikácie na streamovanie obsahu, ktoré vyžadujú predplatné. Pre veľa ľudí sú dnes nedostupné, podobne ako kedysi nový telefón. Jedna aplikácia sama osebe nestojí tak veľa, no väčšinou má človek záujem o viacero z nich. Prišiel čas, aby ľudia mohli používať aj tieto aplikácie výhodnejšie a bez obmedzení.

Keď si kúpim nový Smart Paušál, budem v ňom mať zahrnutý balík aplikácií?

Nepôjde o jeden konkrétny balík. Chceli sme ponuku čo najviac personalizovať, pretože každý má svoje vlastné obľúbené aplikácie. Napríklad nový Strieborný O2 SMART Paušál bude mať dve voľné pozície na aplikácie.

Jedna je vyhradená na niektorú z tzv. štandardných aplikácií ako Instagram či Facebook, na ktoré dostane zákazník samostatný dátový balík. Pre väčšinu aplikácií a drvivú väčšinu užívateľov to znamená dátovanie bez obmedzení s najobľúbenejšou appkou.

Druhá pozícia je potom určená na niektorú z prémiových služieb?

Áno, pri prémiových aplikáciách dostáva zákazník okrem extra dát aj predplatné. Pri výbere služieb sme vychádzali z analýz a z reálnej dátovej spotreby. Ponuku sme vyskladali tak, aby si v nej každý niečo našiel.

Na streamovanie videa máme HBO GO, ktoré je dnes oveľa lepšie lokalizované pre slovenský trh ako Netflix. K dispozícii je tiež viac ako 60 miliónov pesničiek v prémiovej kvalite cez streamovaciu appku TIDAL, ktorú spoluzakladali aj Jay-Z a Beyoncé.

Medzi prémiové appky patrí tiež YouTube, náhrada televízie v podobe O2 TV alebo predplatné spravodajských appiek Denníka SME a Denníka N.

Viem si nejako zvýšiť počet prémiových aplikácií?

K O2 SMART Paušálom stále ponúkame aj bonus na nové zariadenie. Dnešné smartfóny už však majú dlhú životnosť, takže ak si človek povie, že teraz nepotrebuje nový, môže si vybrať extra pozície na aplikácie a vyskladať si ich podľa seba.

Zistite viac o aplikáciách, ktoré si môžete vybrať v rámci svojho O2 SMART Paušálu. Prečítajte si

Pribudnú do budúcnosti aj ďalšie služby?

Nové paušály nám dávajú veľkú flexibilitu, ponuku budeme určite rozvíjať a pridávať veci podľa pripomienok zákazníkov a noviniek na trhu. Množstvo spoplatnených služieb vo svete postupne rastie.

Ľuďom sa nebude chcieť každý mesiac riešiť 10 rôznych predplatných a operátori sa podľa mňa stanú centrom zabezpečovania a hlavne uľahčovania týchto potrieb. Tak ako kedysi pomáhali zákazníkom zorientovať sa vo výbere hardvéru. Považujeme za pridanú hodnotu, že sa zákazník nebude musieť všade registrovať a zadávať platobné karty.

Prečo ste nové paušály nazvali prívlastkom SMART?

Odkazujeme tým na SMART revolúciu, ktorú spôsobil prechod spoločnosti z bežných mobilov na smartfóny. Toto je podobný druh spoločenskej zmeny, pretože prechádzame od paušálov, v ktorých sú iba hovory, SMS-ky a dáta na ponuku, ktorá reálne odzrkadľuje to, čo v smartfónoch robíme.

Oslovila vás nová ponuka O2 SMART Paušálov? Viac informácií sa dozviete na stránke www.o2.sk alebo v ktorejkoľvek O2 Predajni, kde vám pomôžu vyskladať si paušál presne podľa vašich potrieb.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Poznáme tohtoročné Biele vrany. Pripomínajú dôležitosť hodnôt Novembra 89

Medzi štvoricou laureátov je dôchodkyňa, ktorá upozornila na podozrivé prevody pôdy aj najstarší československý skaut.

Už po dvanásty raz sa v nedeľu 17. novembra slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30. výročia Nežnej revolúcie príbehy ocenených pripomínajú hodnotu slobody aj to, aké dôležité je starať sa o ňu. Súčasne upozorňujú na to, že ani 30 rokov po Novembri 89 nie je právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú. 

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť. Zistite viac

Laureátov aktuálneho ročníka vybrala Rada Bielej vrany, ktorej členmi sú novinár Tomáš Němeček, herečka Táňa Pauhofová, kazateľ Cirkvi Bratskej Daniel Pastirčák, právnička a zástupkyňa Via Iuris Eva Kováčechová, riaditeľ kultúrneho centra Stanica-Záriečie zo Žiliny Marek Adamov a publicistka a zakladateľka Amnesty International Marta Šimečková.

Mária Sisáková odhalila podozrivé prevody pôdy

Prvou z nich je Mária Sisáková, dôchodkyňa z obce Zbudza pri Michalovciach, kde žije už takmer 50 rokov. Vyhľadávaním v katastri odhalila podozrivé prevody pôdy, o ktorú prišli jej susedia. Pomohla im na problém dôrazne upozorniť a úrady jej napokon dali v mnohom za pravdu. Prípad v súčasnosti vyšetruje polícia.

„Pani Sisáková odhalila podozrivé prevody pôdy náhodou – všimla si nepokosenú lúku. Potom sa dôsledne pýtala a pozerala do verejných databáz. Keď zistila, že pôdu mal údajne predať dávno mŕtvy sused, zalarmovala pôvodných majiteľov,“ priblížil člen Rady Bielej vrany Tomáš Němeček.

„Mária Sisáková nám ukazuje, že každý z nás môže prispieť k ochrane verejného dobra, ak je vnímavý a vytrvalý. Je tak inšpiráciou pre všetkých,“ dopĺňa.

Milan Hudák svojím prípadom upozorňuje, že právo nie je rovnaké pre všetkých

Ďalším laureátom sa stal Milan Hudák z Moldavy nad Bodvou, ktorý sa v roku 2013 stal spolu s ďalšími 30 spoluobčanmi obeťou policajnej razie a namiesto poctivého vyšetrenia prípadu sa dočkal obžaloby za krivú výpoveď, pričom mu hrozí vysoký trest.

V komunite je prirodzeným lídrom, stojí na čele skupiny šiestich obžalovaných a svoju tvár nastavuje médiám. V osade podporuje ostatných, je pozitívnym príkladom pre mládež. Vedie združenie, ktoré cez vzdelávanie, umenie a šport pomáha integrovať Rómov.

„Razia v Moldave nad Bodvou je jedným z najbrutálnejších zásahov na Slovensku za ostatných 30 rokov. Nikdy nebol dostatočne vyšetrený. Naopak, najmocnejší tohto štátu a jeho najvýznamnejšie inštitúcie popierajú jeho nezákonnosť,“ vysvetľuje členka Rady Bielej vrany Marta Šimečková.

„V tejto situácii sa obžalovaní vlastne stávajú disidentmi vo vlastnej krajine. Štátna šikana ich skôr tlačí vzdať sa, trvanie na pravde je odvážnym principiálnym aktom. Tento prípad je aj akútnou správou o nefunkčnosti vlády a nerovnosti práva pre nás všetkých,“ dodáva.

Eduard Marek a Branislav Tvarožek sa vzopreli totalitným režimom

Tretím a štvrtým oceneným sa stali 102-ročný celoživotný skaut Eduard Marek a 94-ročný Branislav Tvarožek, ktorí sa vzopreli dvom najväčším totalitám 20. storočia a prejavili občiansku statočnosť v najťažších chvíľach za obrovskú cenu.

Eduard Marek je najstarším československým skautom. Osobne sa stretol s Tomášom Garriguom Masarykom a poznal aj zakladateľa československého skautingu Antonína Benjamína Svojsíka. Oslovila ho skautská filozofia obsiahnutá vo vete Každý deň jeden dobrý skutok, ako aj harmónia s prírodou.

Uväznili ho obe totality – nacisti za pomoc Židom a komunisti za to, že pomáhal pri útekoch prenasledovaným. Bol súdený v procese nadväzujúcom na proces s Miladou Horákovou, aj napriek perzekúciám však zostal svojim skautským ideálom verný celý život.

Príbeh celej rodiny Branislava Tvarožka je spojený s demokratickými ideálmi a 1., 2. aj 3. odbojom (bojom v československých légiách, proti fašizmu aj komunizmu). Za jeho odboj ho zo strednej školy vyhodili už ľudáci, z tej vysokej zase komunisti. Oba totalitné režimy ho zavreli a vyšetrovali.

Hoci väčšinu svojho života prežil ako človek tzv. druhej kategórie, sám hovorí, že tou najlepšou školou bol preňho čas strávený po boku generálov Goliana a Viesta, ktorých osobne sprevádzal v povstaní a neskôr roky na jáchymovskej táborovej univerzite.

„Príbehy pána Tvarožka a Mareka obsahujú obrovskú silu a nádej. Títo ľudia sa postavili krutým totalitám v čase, keď na to mohli doplatiť životom. Oboch postihlo gestapo, ale aj komunistický režim. Obaja zaplatili obrovskú cenu v najtvrdších väzeniach a potom aj roky trvajúcim tlakom režimu,“ uviedol člen Rady Bielej vrany Daniel Pastirčák.

„Tieto príbehy nám ukazujú, že odvaha je možná aj v časoch, keď ju väčšina ľudí pochová. Ale ukazujú nám aj to, že sloboda nie je samozrejmá. Je to odkaz v súčasnosti mimoriadne aktuálny,“ uzatvára.

Viac informácií o laureátoch aktuálneho ročníka aj o ocenení ako takom sa dozviete na www.bielavrana.sk. Hrdým partnerom Bielej vrany je aj spoločnosť O2.

Biela vrana

Je ocenením spoločensky prínosného a odvážneho občianskeho činu. Udeľuje sa ako poďakovanie ľuďom, ktorí sú ochotní brániť pravdu a spravodlivosť, konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu, potlačili osobné záujmy v mene verejného prínosu, hodnôt či princípov a mohli pritom podstúpiť riziko a zažiť odsúdenie. V roku 2018 získal ocenenie Ján Kuciak a šesť investigatívnych novinárov, ktorí napriek nebezpečiu pokračovali v jeho práci. Tento rok ocenenie Biela vrana prvý raz udeľovalo občianske združenie tichá voda, ktoré ho prevzalo od zakladateľov Aliancie Fair-play a združenia Via Iuris.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac