Cestovateľovi Šimonovi Trnkovi sme požičali Honor 20 Pro a poslali ho na túru

Štvoritý fotoaparát vlajkovej lode Honoru je ideálny na fotky výhľadov aj detailov prírody. Ako obstál v teste fotografa, ktorý miluje prírodu?

Honor 20 Pro v sebe skrýva špičkový fotoaparát so širokouhlým objektívom aj makro objektívom. Smartfón sme preto požičali cestovateľovi a fotografovi Šimonovi Trnkovi, ktorý ho zobral na výlet do prírody. Prečítajte si fotoreportáž z jeho túry na hrebeň Malej Fatry.

Keď sa mi do rúk dostal nový Honor P20 Pro, potešil ma hlavne širokouhlý fotoaparát. Priznám sa, že na mobile mi širokouhlý objektív chýba, a často ho nahrádzam akčnou kamerou so širokým záberom. Mať takúto možnosť priamo v mobile je skvelé.

5 dôvodov, prečo si vybrať nový Honor 20 alebo Honor 20 Pro

Neváhal som a hneď som sa vybral na turistiku do neďalekých Turčianskych Kľačian pri Martine, odkiaľ vedie príjemne náročná turistická trasa na vrch Suchý a hrebeň Malej Fatry.

Skutočne krásne výhľady

Moja trasa sa začala pozvoľne, z dedinky som sa dostal do lesa, kde som vyskúšal makro objektív na kvetinkách a hubách. Po približne hodine a pol sa predo mnou vynorila Chata pod Kľačianskou Magurou, no ja som rezko pokračoval ďalej lesom do sedla pod Suchým.

Kochám sa vysokými listnatými stromami a vyberiem sa po žltej značke do sedla Priehyb, kde sa začínajú tie pravé výhľady do Turčianskej kotliny a na hrebeň Malej Fatry s Malým Kriváňom v diaľke. Pomaly sa k nemu blížim a vychádzam v sedle Priehyb.

Kto sa cíti vo forme, pokojne môže pokračovať ďalej na Malý Kriváň alebo až do Vrátnej, ja som sa tešil na turistiku po hrebeni naspäť na vrch Suchý. Vietor bol miestami veľmi silný, ale výhľady navôkol stáli za všetku námahu.

Kvalitné fotky aj na automatiku

Telefón som nepustil z ruky. Na fotenie som využíval automatický režim s využitím inteligentnej funkcie rozpoznania scenérie s vyladením farieb samotným telefónom. Výsledné fotky musím pochváliť.

Predpokladám, že väčšina používateľov bude tiež využívať automatický režim, ktorý je podľa môjho názoru precízne nastavený. Taktiež sa mi páčia detaily fotky. Pri menej kontrastných záberoch telefón niekedy sníma záber dlhšie práve kvôli nim, no nevidím to ako problém, ale ako veľké plus.

Najkrajšia časť hrebeňa Malej Fatry

Trasa zo sedla na vrch Suchý po červenej je v mnohých miestach členitá, strmá, bez možnosti istenia sa reťazou, ako to býva zvykom pri takto exponovaných miestach, preto treba byť veľmi opatrný.

To však nemení nič na tom, že je to jedna z najkrajších častí hlavného hrebeňa Malej Fatry, budete prechádzať cez skalné vežičky a pomedzi kosodrevinu, budete mať výhľady na všetky svetové strany, v diaľke sa vynorí Veľký Kriváň, Chleb, Stoh, oba Rozsutce, na druhej strane Martinské hole, Veľká Fatra, Žilinská kotlina.

Sám som nevedel, čo skôr fotiť, najmä keď sa počasie podarí a dohľadnosť je až do Tatier. Západ slnka sa blížil a ja som dorazil do cieľa na vrch Suchý, ešte ma však čakala dlhá cesta naspäť k autu. V lese pri chate ma zastihli posledné lúče slnka a ďalej som pokračoval s čelovkou.

Celková trasa má približne 18 km s prevýšením 1 300 m a zaberie približne 6 až 7 hodín bežným „fotografickým“ tempom.

Kvalitný fotoaparát si nájde svojich priaznivcov

Honor 20 Pro som zobral na ešte jednu, oveľa náročnejšiu túru po turisticky neznačenom hrebeni vo Vysokých Tatrách, cieľ bol Slavkovský štít. Túra je orientačne náročná, začína sa aj končí v Starom Smokovci, odporúča sa výhradne v sprievode oprávnenej osoby.

Tu som si užil výhľady ešte oveľa viac a maximálne som sa zžil s telefónom. Moje hodnotenie je veľmi pozitívne, telefón je cenovo dostupný a aj vďaka kvalitným fotoaparátom si určite nájde priaznivcov. U mňa vyhráva širokouhlý režim, keďže preferujem fotky s panoramatickým záberom.

Chcete svojím smartfónom robiť rovnako krásne a kvalitné fotky? Honor 20 Pro môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 € mesačne.

Šimon Trnka

Šimon Trnka je turista, skialpinista a horolezec. Najradšej prespáva na vrcholkoch hôr, kde si užíva a fotí východy a západy slnka. Šimonove dobrodužstvá môžete sledovať na jeho instagrame @simontrnkaadventures.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Cestujte do Viedne výhodnejšie vďaka novembrovej ponuke Slovak Lines

Zákazníci O2 môžu v termíne od 15. do 17. novembra vycestovať do Viedne za bezkonkurenčnú cenu.

Chystáte sa na výlet do Viedne, letíte z letiska Schwechat do sveta alebo sa, naopak, vraciate z dovolenky domov? Pri príležitosti 30. výročia Novembra 89 pripravila spoločnosť Slovak Lines pre zákazníkov O2 špeciálnu ponuku na cestovanie autobusom.

V termíne od 15. do 17. novembra 2019 ponúka spoločnosť Slovak Lines zákazníkom O2 zľavnený autobusový lístok z Bratislavy do centra Viedne za 1,70 €. Spiatočný lístok vás tak vyjde na 3,40 €. Zľavový kód si môžete od 5. novembra 2019 získať na stránke www.extravyhody.o2.sk alebo zaslaním kľúčového slova NOVEMBER3 na číslo 99333.

Zľavu si môžete ako promo kód ihneď uplatniť pri kúpe lístka na www.slovaklines.sk. Cestovať však musíte v termíne od 15. do 17. novembra.

Ak máte v tomto čase naplánovaný odlet z viedenského letiska alebo prílet naň, môžete zľavový kód využiť aj na cestu z Bratislavy na letisko Schwechat alebo zo Schwechatu do Bratislavy. Jednosmerný lístok vás bude stáť 1,70 €.

Cestujte do sveta so spoločnosťou Pelikán so zľavou 17 € na letenky alebo 50 € na letecký dovolenkový pobyt. Viac informácií

Čo sa oplatí vidieť vo Viedni? Inšpirujte sa tipmi od zamestnancov Slovak Lines

Vo Viedni sa toho dá vidieť, zažiť a vyskúšať veľa aj počas celodenného výletu. Na svoje si tu príde každý, či už ste fanúšik architektúry, múzeí, alebo dobrého jedla. Ak vás hlavné mesto susedného Rakúska láka, no neviete, kam sa vybrať, inšpirujte sa tipmi od CEO a ďalších zamestnancov Slovak Lines.

Zároveň sme sa ich opýtali, prečo by nechceli žiť na Slovensku pred 30 rokmi, teda v čase, keď sloboda pohybu nebola bežnou súčasťou našich životov.

Zamestnancov Slovak Lines sme sa opýtali:

  1. Prečo by ste sa nechceli vrátiť na Slovensko pred Novembrom 89?
  2. Ktoré miesta vo Viedni máte radi a odporúčate ich navštíviť ostatným?

Pavol Labant, CEO Slovak Lines

1. Rád žijem vo svete, v ktorom stačí odhodlanie a šikovnosť, aby ste sa mohli pokúsiť splniť si sny, a v ktorom máte slobodu sadnúť na najbližší autobus a vydať sa za ním, kam len chcete.

2. Najradšej chodím s deťmi do Prátra a vždy sa k nim na kolotočoch a horských dráhach rád pridám. Pritom im opisujem, s akými zábavnými atrakciami sme si museli v detstve vystačiť my, čo mi často nechcú veriť.

František Šátor, vodič

1. Pretože dnes môžem vycestovať do zahraničia, kedy chcem, nielen ako vodič autobusu na letisko Schwechat. Je dobré vedieť, že vďaka dostupným letenkám sa môžem k cestujúcim, ktorých vozím, kedykoľvek pridať aj ja.

2. Mám rád mestský okruh Ring a historickú časť Viedne v jeho vnútri. Veľké čaro má pre mňa aj zámok Belvedere, ktorý každý deň míňam cestou na stanicu Hauptbahnhof.

Milada Bokorová, manažérka predaja dopravných služieb

1. Som rada, že môžem slobodne cestovať po Európe aj po svete a nemusím stáť v rade na pomaranče, ktoré už zoženiem nielen na Vianoce.

2. Medzi moje najobľúbenejšie miesta patrí zámok Schönbrunn s jeho rozľahlými záhradami a s nádhernou zoologickou záhradou. Celý rok sa teším na viedenské vianočné trhy a ich neskutočnú atmosféru.

Martin Hanula, šéf marketingu

1. Pred rokom 1989 to bolo o tom, čo všetko sa nedalo. Nedali sa zohnať veci, nedalo sa vycestovať, nedalo sa podnikať. Ľudia boli ustráchaní a o tom, čo by radi zmenili, si prinajlepšom šepkali.

2. Chovám kone a som vášnivý jazdec, takže moja topka je určite Španielska jazdecká drezúrna škola, ktorá sídli v centre Viedne a pravidelne organizuje vystúpenia žiarivo bielych lipicanov, ktorých na cisárskom dvore šľachtili vyše 200 rokov. Vždy odtiaľ odchádzam naplnený úžasom a pokorou.

Daniel Feranec, manažér komunikácie

1. Za posledných 30 rokov som hral v metalovej kapele a nosil dlhé vlasy. Študoval som na vysokej škole, aj keď som z rodiny emigrantov a disidentov. Navštívil som Spojené štáty americké, Austráliu či Island. Komunizmus som zažil iba ako dieťa, no pamätám sa, aké problémy som si vyrobil so súdruhmi a so súdružkami, keď som si napríklad uťahoval z iskričkovského sľubu. Ja som úplne spokojný s tým, v akej dobe žijem.

2.  Ako vyzerá moja ideálna návšteva Viedne? Vystúpim z autobusu na stanici Hauptbahnhof, odveziem sa metrom do štvrti Museumsquartier a pozriem si nejakú aktuálnu výstavu v MUMOK a Leopold Museum. Odtiaľ to mám kúsok pešo na trh Naschmarkt na najlepší hummus a pastrami v reštaurácii Neni.

Ak vás zamestnanci Slovak Lines inšpirovali a radi by ste si spravili výlet do Viedne alebo cestovali výhodnejšie na letisko Schwechat, nezabudnite využiť špeciálnu ponuku na zľavnený autobusový lístok.

Ako získať spiatočný lístok do Viedne za 3,40 €

  • Na zľavu majú nárok zákazníci O2.
  • Zľavový kód si môžete od 5. novembra 2019 vygenerovať na stránke www.extravyhody.o2.sk alebo zaslaním kľúčového slova NOVEMBER3 na číslo 99333.
  • Ponuka platí na spiatočný lístok z Bratislavy do centra Viedne v hodnote 3,40 €, prípadne na jednosmerný lístok v hodnote 1,70 € z Bratislavy na letisko Schwechat alebo späť.
  • Lístok si zakúpite na stránke www.slovaklines.sk. Zľavnený lístok platí iba na cestu v termíne od 15. do 17. novembra 2019.

Ak máte radi cestovanie a plánujete spoznať ďalšiu destináciu, využite aj špeciálnu ponuku, ktorú pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravila spoločnosť Pelikán. Získajte zľavu 17 € na letenku a 50 € na letecké dovolenky. Viac informácií o ponuke nájdete na tomto mieste.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac