9 videí, ktoré vás utvrdia, že Slovensko je krásna krajina

Vybrali sme pre vás videá o Slovensku, na ktoré je radosť pozerať sa. Ukazujú, že naša krajina ponúka úchvatné miesta, aké nikde inde nenájdete.

Čo je vizuálnym symbolom našej krajiny a ktoré miesta sú pre Slovensko typické? Vybrali sme pre vás YouTube videá, ktoré mapujú slovenské unikáty a ukazujú, aká krásna a pestrá je naša krajina.

Sledujte YouTube cez O2. Súčasťou vášho O2 SMART Paušálu môže byť aj 10 GB extra dát na používanie tejto appky. Chcem vedieť viac

31 miest, ktoré musíte vidieť
Hike the World

Sympatická dvojica tvorcov pôvodne vydala video s prehľadom 12 miest na Slovensku, ktoré by ste mali vidieť. Video malo obrovský úspech a pozrelo si ho množstvo ľudí na celom svete. Pridali ďalšie zábery a zostrihali ich do tohto videa vyrážajúceho dych. Striedajú sa v ňom najkrajšie pohľady na našu krajinu vo všetkých ročných obdobiach.

Slovensko z dronu
HolyCity Drones

V rámci tohto videa tvorcovia putujú z východu Slovenska na západ a pozerajú sa na krajinu z výšky. S dronom prelietajú ponad ikonické miesta v prírode aj ponad mestá. Najsilnejšou stránkou tohto videa sú tesné prelety ponad hrady a zámky.

Časozberné zábery Slovenska
Matúš Lašan

Video s časozbernými zábermi krajiny plynie v pokojnom tempe. Hlavnú úlohu v ňom hrá čarovná príroda, počasie a svetlo, zážitok ešte viac umocňuje príjemná hudba. Vo videu nájdete očarujúce zábery inverzie, pri ktorých stál autor videa Matúš Lašan na kopci a pod ním sa valili husté oblaky.

Naše Slovensko
David Haring

Ktoré symboly krajiny alebo miesta vo vás vyvolávajú clivotu za domovom? Mladý tvorca David Haring vo svojom videu z cesty okolo Slovenska zhrnul množstvo symbolov, ktoré sú pre našu krajinu charakteristické – od vlajky cez unikátne stavby až po zábery našej prírody.

Sledujte filmy cez O2. Vybrali sme pre vás komédie, pri ktorách si skvelo oddchýchnete. 

Nasleduj ma po Slovensku
Patrik Paulinyi

Toto dynamické video je natočené z perspektívy človeka, ktorého vedie za ruku mladá žena. Môžete si predstavovať, že spolu s ňou bežíte naprieč celým Slovenskom a prechádzate cez hory, námestia miest, termálne pramene aj letné festivaly. Po tomto videu sme okamžite dostali chuť vyraziť von a spoznávať krásy našej krajiny.

Pulzujúca Bratislava
BeOnMind

Oficiálne promo video Bratislavy vám ukáže krásy našej metropoly z netradičných uhlov pohľadu. Preleťte ponad Bratislavský hrad, Kamzík či Dunaj. Nazrite do galérií, záhrad aj športovísk a užite si atmosféru pulzujúceho mesta plného života.

Čarovný Liptov
Region Liptov

Oficiálne video Liptova zachytáva ducha tohto regiónu. Rozmanitá a malebná príroda ponúka nespočetné množstvo príležitostí na športové vyžitie. Na malom území tu nájdete vysoké štíty, zelené pasienky, akvaparky, zjazdovky aj cyklistické cesty, pokojnú priehradu, jaskyne, hrady i čarovné skanzeny. Niet divu, že Liptov patrí medzi najnavštevovanejšie regióny Slovenska.

Potulky po Vysokých Tatrách
Roman Málik

Vysoké Tatry sú naším národným klenotom. Mladí tvorcovia zhrnuli pár mesiacov potuliek po veľhorách do videa, plného nádherných záberov zo všetkých oficiálne dostupných vrcholov. Z videa vidieť, že putovanie po tatranských štítoch nie je bez námahy, ale entuziazmus účastníkov je nákazlivý a my máme chuť vyraziť na ďalší výstup s nimi.

Časozberné video z okolia Zázrivej
Pavol Láštic

Časozberné video je výsledkom troch rokov túlania sa tvorcu Pavla Láštica po jeho rodnej dedinke Zázrivej a jej priľahlých kopcoch i dolinách. Očarujúce zábery z okolia Zázrivej prinášajú radosť a pokoj v duši. Video obsahuje aj technicky náročné nočné zábery hviezdnej oblohy a mesiaca nad oravskou prírodou.

Vyberte si svoj O2 SMART Paušál a získajte extra dáta na obľúbené aplikácie. Ak sa rozhodnete pre Zlatý O2 SMART Paušál, získate nielen neobmedzené volania, SMS a MMS a 10 GB dát, ale aj 3 × 10 GB na tri aplikácie podľa vášho výberu. Vybrať si môžete napríklad streamovaciu službu HBO GO aj s predplatným a k tomu Instagram a Facebook. Viac o nových O2 SMART Paušáloch a ich možnostiach sa dozviete na www.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Ako začať so športom a vytrvať: 9 článkov, ktoré vám s tým určite pomôžu

Radi by ste začali so športom a prekonali sami seba? Inšpirujte sa príbehmi ľudí, pre ktorých je šport súčasťou života.

Vybrali sme pre vás 9 textov z Denníka N o tom, ako si vytvoriť vzťah k športu a obohatiť tak svoj život. Ak chcete mať neustály prístup ku všetkým článkom, môžete si teraz webové predplatné Denníka N aj s dátami na čítanie aktivovať v rámci nového O2 SMART Paušálu.

Čítajte Denník N cez O2. Súčasťou vášho O2 SMART Paušálu môže byť aj predplatné tejto spravodajskej aplikácie. Chcem vedieť viac 

Ako sa dá schudnúť desiatky kíl a úplne zmeniť svoj život

Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáte zo seriálu Extrémne premeny, rozpráva o tom, čo na obrazovke neuvidíte. Hovorí, ako sa človek stane extrémne obéznym a ako môže prekonať prekážky na ceste k normálnej váhe.

Foto: Tomáš Benedikovič/Denník N

Ako si vytvoriť vzťah k športu tak, aby ste sa doň nemuseli nútiť

Športový psychológ a psychoterapeut Michal Murárik vysvetľuje, ako naučiť ľudský mozog novým vzorcom. Odpovedá na otázky, ako zaradiť šport do bežného dňa a prečo nie je dobré zamerať sa iba na prekonávanie samého seba.

Čo prináša Denník N cez O2 SMART Paušál

Denník N je slovenský tlačený denník aj internetové médium, ktoré vzniklo po odchode časti členov redakcie denníka SME v roku 2014. Redaktori sa venujú investigatíve a analytickejším textom, nechýba spravodajstvo, ktoré je dostupné v rámci rubriky Minúta po minúte, komentáre a inšpiratívne rozhovory.

Pre svojich predplatiteľov má k dispozícii aj množstvo zaujímavých newsletterov. Aplikáciu Denník N si teraz môžete ako prémiovú službu aktivovať v rámci svojho O2 SMART Paušálu.

Športu sa nemusíte vzdať ani na materskej

Úspešné športovkyne a športoví lekári rozprávajú o tom, že po pôrode sa dá ku športu vrátiť v ešte lepšej forme. Text hľadá odpoveď na otázku, ako sa dá materstvo zladiť s vrcholovým športom.

Dizajnér rozpráva o tom, ako zvládol beh na 145 km

Extrémne výkony nie sú len doménou profesionálnych športovcov. Príkladom je dizajnér Ján Šicko, ktorý zabehol 145 kilometrov dlhý Štefánik trail. V rozhovore prezrádza, ako sa naň pripravoval, ako jeho telo zvládlo záťaž aj ako reagovala jeho psychika.

Foto: Tomáš Benedikovič/Denník N

Sledujte YouTube cez O2. Vybrali sme pre vás 9 videí, ktoré vás utvrdia v tom, že Slovensko je krásna krajina. Chcem si pozrieť

Môže byť človek závislý od športu?

Odborník na závislosti Ľubomír Okruhlica behá týždenne v priemere 85 km. V rozhovore vysvetľuje, aký je vzťah medzi športom a závislosťou. Zároveň objasňuje aj to, čo spôsobujú hormóny, ktoré sa vyplavujú pri športe.

Foto: Tomáš Benedikovič/Denník N

S freedivingom môžete začať aj vo vyššom veku

Slovenská reprezentantka v nádychovom potápaní Katarína Linczényiová hovorí o tom, ako sa dostala k tomuto športu a čo jej priniesol do života. Potápanie je podľa nej jednou z ciest, ako objavovať svet, relaxovať a vyrovnať sa so stresom.

Foto: Peter Kováč/Denník N

Ani zdravotné znevýhodnenie vás nemusí zastaviť

Češka Markéta Pechová, ktorá od 12 rokov žije bez nohy, hovorí o tom, ako sa jej podarilo splniť si sen a preplávať Lamanšský prieliv. Dozviete sa, ako vyzerala jej príprava aj čo musí absolvovať každý, kto chce podať podobný výkon.

Vďaka joge môžete lepšie pochopiť svoje potreby

Päťnásobný majster sveta v karate a zakladateľ prvého jogového štúdia v Bratislave Fredy Ayisi rozpráva o svojom vzťahu k joge. Dozviete sa, ako s ňou začať, ako spoznáte dobrého inštruktora aj aký je presah jogy a náboženstva.

Foto: Tomáš Benedikovič/Denník N

Punk na cyklistickom ultramaratóne

Amatérsky cyklista Daniel Polman, ktorý absolvoval najťažšie ultramaratónske cyklistické preteky na svete, dokazuje, že pri športovaní nemusíte dodržiavať žiadne konvencie. Počas pretekov mu kamaráti púšťali metal a cieľom prešiel v koženej bunde.

Vyberte si svoj O2 SMART Paušál a získajte extra dáta na obľúbené aplikácie. Ak sa rozhodnete pre Zlatý O2 SMART Paušál, získate nielen neobmedzené volania, SMS a MMS a 10 GB dát, ale aj 3 × 10 GB na tri aplikácie podľa vášho výberu. Vybrať si môžete napríklad spravodajskú aplikáciu Denník N aj s predplatným spolu s Instagramom a Facebookom. Viac o nových O2 SMART Paušáloch a ich možnostiach sa dozviete na www.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac