Smart hodinky Huawei Watch GT 2 sú ako elegantný osobný tréner

Chcete začať behávať alebo mať lepší prehľad o svojich športových aktivitách? Múdre hodinky sú skvelým fitnes pomocníkom.

Wearables alebo nositeľná elektronika naberá druhý dych. Čoraz viac používateľov siaha po zariadeniach, ako sú smart hodinky alebo fitnes náramky. Niet sa čomu čudovať, keďže poskytujú rýchly prehľad o notifikáciách alebo pokročilé fitnes funkcie. My sme za vás tentoraz vyskúšali novinku Huawei Watch GT 2.

Smart hodinky Huawei Watch GT 2 môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Wow! Chcem vedieť viac

Elegantný výzor aj pre náročných

Telo hodiniek je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Na zadnej stene je mierne vyčnievajúci senzor na meranie tepu a konektory na nabíjanie.

Oproti predchádzajúcej verzii je ochranné sklo displeja zapustené zarovno s rámom hodiniek, čo môže vyvolať obavu z menšej ochrany displeja pred poškriabaním. Počas používania sa mi však hodinky nepoškriabali ani pri cvičení.

Kvalitný AMOLED displej je výborne čitateľný aj na slnku a zároveň energeticky úsporný. Hodinky navyše pôsobia luxusným dojmom a hodia sa aj k formálnejšiemu oblečeniu.

Behanie bez smartfónu

Huawei sa rozhodol využívať vlastnú platformu Lite OS, čím síce obmedzil ponuku ciferníkov alebo aplikácií, no na pôvabe hodiniek to neuberá. Ovládanie prostredia a aplikácií je pohodlné a svižné.

Výrobca novej verzie poskytol úložný priestor 4 GB, ktorý môžete využiť napríklad na uloženie hudobných skladieb. Na behanie tak nemusíte brať so sebou smartfón, hudbu si pustíte priamo z hodiniek cez bezdrôtové slúchadlá a vďaka zabudovanému GPS zaznamenajú aj vašu trasu a výkon.

Vylepšené fitnes funkcie

Práve zameranie sa na fitnes a monitorovanie pohybových aktivít robí z Huawei Watch GT 2 skvelého partnera na cvičenie. Hodinky okrem tepu monitorujú aj úroveň stresu alebo ponúkajú možnosť dychových cvičení.

Počas cvičenia vás upozornia na výkyvy v sledovaných hodnotách aj zvukovými hláseniami, takže ich nemusíte sledovať počas cvičenia.

Hodinky Huawei Watch GT 2 disponujú aj hodnotením anaeróbneho cvičenia. Dokážu zhodnotiť zaťaženie organizmu, určia hodnotu maximálnej rýchlosti spotreby kyslíka (VO2 max) a odporučia vám dĺžku prestávky medzi jednotlivými cvičeniami.

Chcete sa naučiť behať ? Trénera máte na zápästí

Skvelým pomocníkom je funkcia trinástich bežeckých trás. Stačí si vybrať jednu z možností, ako sú napríklad beh v tempe, intervalový beh alebo HIIT beh. Hodinky vás budú usmerňovať prostredníctvom hlasových pokynov.

Hodinky Huawei Watch GT 2 dokážu sledovať až 15 typov cvičení. Veľmi ma potešilo, že disponujú aj monitorovaním plávania a vďaka vodotesnosti na úrovni 5 ATM som ich v bazéne využil na maximum. Vylepšený senzor merania bezproblémovo zmeral tep aj vo vode.

Vynikajúca výdrž

Jednou z najväčších výhod Huawei Watch GT 2 je výdrž na jedno nabitie. Výrobca udáva 10 až 14 dní na jedno nabitie, a to aj pri zapnutí neustáleho merania tepu alebo monitoringu spánku. Vzhľadom na veľkosť hodiniek som sa obával, že mi počas spánku budú prekážať. Opak bol však pravda.

Prehľad o všetkom, čo športovec potrebuje

Huawei Watch GT 2 sú elegantným spoločníkom, či už ako notifikačné centrum, alebo fitnes tréner. Vďaka veľkému rozsahu fitnes funkcií si nájdu svojich fanúšikov aj medzi pokročilými športovcami.

Výdrž batérie na jedno nabitie je obrovským lákadlom a výhodou oproti konkurencii. Hodinky Huawei Watch GT 2 sú ideálne pre aktívnych ľudí, ktorí majú radi prehľad o svojich športových výkonoch. Môžu však pôsobiť aj ako tréner a motivácia pre začínajúcich športovcov.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Huawei nova 5T je špičkový smartfón, do ktorého nemusíte veľa investovať

Testovali sme novinku od spoločnosti Huawei, ktorá nesklame v žiadnom smere a nezaváha ani pri náročnejších appkách.

Hľadáte zariadenie strednej triedy, ktoré sa však svojím spracovaním a parametrami približuje smartfónom vyššej triedy? Huawei nova 5T môže byť správna voľba. 

Konštrukcia

Hneď na začiatku používania telefónu Huawei nova 5T ma zaujal jeho prémiový vzhľad a kvalitné vyhotovenie. Telo zariadenia tvorí odolné sklo s bočnými kovovými hranami. Prednej strane dominuje veľký 6,26″ displej a predná kamera vo forme malého otvoru, ktorá sa nachádza vľavo hore.

Zaujímavo umiestnená je aj čítačka odtlačkov, ktorá sa nachádza na pravej strane spolu s ovládaním hlasitosti. Ľavá strana je prázdna, čo oceníte pri sledovaní videí, keď telefón položíte na stôl.

Fotoaparát

Výrazným prvkom zariadenia Huawei nova 5T sú štyri objektívy na zadnej strane. Hlavný objektív má rozlíšenie 48 Mpx, širokouhlý 16 Mpxzvyšné dva majú 2 Mpx, pričom slúžia na fotenie makro záberov a rozmazanie pozadia. Videá možno zaznamenať vo vysokom rozlíšení a vo výbornej kvalite. Plusom je umelá inteligencia, ktorá pomáha so správnym výberom scény pri fotení.

Pri testovaní zariadenia som sa snažil vyskúšať všetky režimy. Milo ma prekvapil nočný režim, s ktorým vytvoríte pekné snímky aj za zhoršených svetelných podmienok. Zaujímavý je režim super makro. Osobne sa mi najviac páčil širokouhlý objektív, ktorým vytvoríte pôsobivé fotky.

Výkon a batéria

Nájsť na trhu telefón s lepšou výdržou batérie býva problém. Huawei však zapracoval na riešení a telefón s kapacitou batérie 3 750 mAh zvládne aj dva dni aktívneho používania. Poteší aj rýchle nabíjanie.

Procesor Kirin 980 má dostatočný výkon aj na tie najnáročnejšie aplikácie a hry, pri používaní ani raz nezaváhal. Operačná pamäť RAM má kapacitu 6 GB, čo sa už stáva štandardom.

Konektivita a bezpečnosť

Zariadenie Huawei nova 5T disponuje technológiou NFC aj LTE podporou rýchleho internetu. Telefón možno zabezpečiť rôznymi spôsobmi – nechýba možnosť odblokovania tvárou či odtlačkom prsta. Na nabíjanie a prenos médií slúži USB-C konektor.

Súčasťou balenia je aj redukcia na audiojack, ktorý telefón neobsahuje.

Hodnotenie O2 Guru: Špičkové zariadenie, ktoré nesklame v žiadnom smere

Zariadenie Huawei nova 5T nesklame v žiadnom smere a ponúka skvelý fotoaparát s množstvom funkcií. Hoci patrí do strednej triedy, celkovým spracovaním sa približuje vyšším triedam. Ak túžite po špičkovom zariadení, no nechcete príliš investovať, tento smartfón určite odporúčam.

Získajte Huawei nova 5T so slúchadlami Huawei FreeLace k akémukoľvek O2 SMART Paušálu alebo O2 Dátam na začiatok od 0 €. Viac na www.o2.sk

Roman Škopík, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Roman Škopík, asistent kontaktného centra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac