Testovali sme najvýkonnejší smartfón od Motoroly. Čím si nás Motorola Edge+ získala?

Motorola dlhodobo dokazuje, že sa kvalitou svojich zariadení vyrovná aj drahším značkám. Pozreli sme sa bližšie na aktuálne najvýkonnejší smartfón z jej portfólia.

Na testovanie sa mi dostalo zariadenie Motorola Edge+, ktoré predstavuje doteraz najvýkonnejší smartfón značky. Zisťoval som, či je porovnateľný s top zariadeniami od iných výrobcov a či ho ocení aj naozaj náročný užívateľ.

Ako si mám chrániť citlivé údaje v smartfóne? Pozrite si naše bezpečnostné tipy

Prvé dojmy

Už na prvý pohľad vidno, že ide o prémiový telefón. Tešiť sa môžete na bezrámikový displej, kvalitné spracovanie aj použité materiály.

Veľký 6,67″ displej ma dostal krásnymi farbami a jemným vyobrazením. Už pri nastavovaní som pocítil, že ide o vlajkovú loď – rýchlosť reakcie bola vynikajúca.

Nadchne milovníkov hier aj hudby

Od prvého momentu som bol zvedavý, čo Motorola Edge+ dokáže. Vyskúšal som naozaj všetko a smartfón ani raz nezaváhal. Bez problémov si poradil s hraním hier, používaním viacerých aplikácií aj e-mailových účtov súčasne či pozeraním videí v maximálnom rozlíšení.

Potešila ma aj skvelá viditeľnosť displeja, s ktorou nebol problém ani na priamom slnku. Hudobní nadšenci určite ocenia 3,5 mm jack konektor, ak radi pozeráte videá, do sledovania vás vtiahnu stereo reproduktory. Verní zákazníci sa môžu tešiť na ovládanie Moto gestami aj Moto obrazovku.

Výborný výkon, veľká batéria

Motorola dlhodobo dokazuje, že softvér dokáže výborne odladiť, a tým zahanbiť aj drahšie značky. Motorola Edge+ sa preto svojím výkonom vyrovná akémukoľvek prémiovému smartfónu. Prispieva k tomu najvýkonnejší procesor z dielne Qualcomm, ktorý podporuje aj 5G siete.

Nadchne milovníkov hier aj hudby

Obrovský výkon, veľký displej a ďalšie funkcie však potrebujú aj dobrý zdroj energie. Zariadenie preto disponuje batériou s kapacitou až 5 000 mAh, ktorá sa len tak nevybije a hravo zvládne 2 dni používania.

Úžasné fotografie

Vďaka najmodernejšej technológii spojenej s umelou inteligenciou budete fotografovať ako profesionál. Hlavný snímač s rozlíšením 108 Mpx sa postará o nádherné fotky v akýchkoľvek podmienkach. Doplňujú ho dva senzory s rozlíšením 16 a 8 Mpx, samozrejmosťou je optická stabilizácia obrazu.

Predný 25 Mpx fotoaparát poteší milovníkov selfie, keďže vytvára krásne zábery aj pri slabšom svetle.

Hodnotenie O2 Guru: To najlepšie, čo Motorola ponúka

Zariadenie Motorola Edge+ odporúčam všetkým, ktorí si chcú dopriať kvalitný a výkonný smartfón, no radi by sa aspoň čiastočne odlíšili od ostatných. Je to skvost, ktorého kúpu neoľutuje ani najnáročnejší používateľ.


Motorolu Edge+ môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €.

Peter Krajči, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Peter Krajči, zástupca supervízora O2 Predajne v OC Bory Mall v Bratislave.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Gamerovi Fallenrejectovi sme dali vyskúšať herný smartfón. Zvládol Realme 5 Pro všetky náročné hry?

Na Realme 5 Pro si môžete nastaviť vlastné herné prostredie, aby ste aj vy, aj hry mohli ísť naplno.

Smartfón Realme 5 Pro je vďaka svojim vlastnostiam predurčený pre vášnivých hráčov. Mal by zvládať všetky náročné hry, tak sme sa to rozhodli otestovať. Smartfón sme požičali youtuberovi a gamerovi Michalovi „Fallenreject” Pročkovi a nechali sme ho vyblázniť sa s herným prostredím a najvyššími hernými požiadavkami. Ktoré hry si na Realme 5 Pro bez problémov zahráte?

Chcete o Realme 5 Pro vedieť viac? Prečítajte si našu recenziu

Herné prostredie, v ktorom vás nikto nevyruší

Predtým, ako som sa pustil do hrania, som bol zvedavý na parametre smartfónu, aby som vedel, či sa oplatí skúšať aj náročnejšie hry a či na ne budem mať dostatok miesta. Procesor Snapdragon 712 s operačnou pamäťou 4 GB RAMvnútorné úložisko 128 GB sa zdali úplne postačujúce a mohol som skúšať hry bez obmedzení.

Realme 5 Pro prináša gamerom funkciu Game Space, z ktorej som bol veľmi milo prekvapený. Okrem toho, že pomáha vylepšiť zážitok z hier, môžete spravovať všetko, čo pri hraní potrebujete, na jednom mieste.

Jednoduché a prehľadné prostredie ponúka informácie o výdrži batérie aj zmenu z vyváženého režimu smartfónu na herný režim, ktorý vám za cenu vyššej spotreby batérie pridá vyšší výkon a lepšiu snímkovú frekvenciu.

Stalo sa vám, že v strede zápasu alebo počas napínavého súboja zazvonil telefón alebo pípla notifikácia? V Game Space si môžete nastaviť blokovanie hovorov a notifikácií, vďaka čomu nevyžiadaným prestávkam v hraní odzvonilo.

Batéria zvládne hodiny hrania

Pri hernom režime s vysokým výkonom a maximálnym jasom mi 4 035 mAh batéria poskytla hodiny hrania bez závažného prehrievania zariadenia.

Smartfón pri plnom nabití uvádzal výdrž batérie vyše 10 hodín hrania, ale tá vždy závisí od nastaveného jasu, herných nastavení alebo od zvoleného režimu. A keď si chcete chvíľku oddýchnuť, stačí dať mobil na nabíjačku a vďaka USB-C portu sa batéria nabije z 0 % na 100 % za približne hodinu a pol.

Všetky hry na najvyšších grafických nastaveniach

Hranie hier, pozeranie videí alebo sociálnych sietí je na veľkom 6,3-palcovom IPS LCD displeji s malými rámčekmi skvelé. FullHD+ 1 080 x 2 340 px rozlíšenie poskytne spolu s bohatými farbami skvelý zážitok. Jas je navyše dostačujúci aj za jasného slnečného dňa.

Všetky hry som hral na najvyšších grafických nastaveniach a napriek vyšším požiadavkám som nemal problém s plynulosťou žiadnej hry. Ak by ste chceli docieliť ešte vyššiu plynulosť, stačí znížiť nastavenia. Je len na vás, či preferujete plynulosť hry alebo kvalitu obrazu.

Pre lepší zážitok si pripojte slúchadlá

O zvuk sa stará reproduktor na spodnej hrane zariadenia, ktorý som si však počas hrania často zablokoval rukou a nepočul som zvuk z hry.

Odporúčam radšej pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm vstup alebo ešte lepšia možnosť je pripojiť bluetooth slúchadlá a nebudú vám prekážať žiadne káble. Samotný reproduktor poskytuje priemernú kvalitu zvuku, ale pri tejto kategórii smartfónu je úplne dostačujúca.

Náročné hry zvláda bez problémov

Herný výkon som testoval v hrách, ktoré majú náročnejšie grafické požiadavky, ako napríklad Asphalt 9, Call of Duty Mobile, či FIFA Mobile.

Ako som spomínal, všetky hry som nastavil na najlepšiu grafiku a napriek tomu, že ma hra upozornila, že môže dôjsť k jej zlyhaniu, nenastali žiadne problémy. Práve naopak, prekvapilo ma, že Realme 5 Pro aj napriek svojej cenovke zvláda náročné hry.

Prikladám zoznam hier, ktoré sa oplatí vyskúšať:

Hodnotenie: Prekvapivé herné vlastnosti

Pre ľudí, ktorí hľadajú cenovo dostupný smartfón s prémiovými funkciami, predstavuje Realme 5 Pro výborný pomer ceny a výkonu. Batéria vystačí na hranie aj na bežné používanie a o rýchle nabitie sa postará pribalená výkonná nabíjačka.

Veľmi sa mi páči aj dizajn, ale odporúčam nasadiť pribalený priehľadný obal, pretože bez neho je telefón magnetom na odtlačky prstov. Realme 5 Pro ma svojimi hernými vlastnosťami veľmi príjemne prekvapil a pri testovaní hier som sa naozaj dobre zabavil.


Realme 5 Pro môžete mať aj s neobmedzenými dátami k O2 SMART Paušálu už od 0 €.

Michal „Fallenreject“ Pročko

Michal „Fallenreject“ Pročko je chalan, ktorého bavia hry − mobilné, počítačové aj konzolové. Mobilným hrám sa venoval aj na profesionálnej úrovni a hrával za e-športový tím Inside Games. Momentálne sa venuje tvorbe herných videí na Youtube a streamovaniu na Twitchi.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac