Mobil týždňa: Motorola Moto X4

O2 Guru vám aj tento týždeň predstavia zariadenie, ktoré podľa ich názoru stojí zato. Tentokrát pre vás vybrali Motorolu Moto X4.

Motorola priniesla na trh elegantný telefón, ktorú si určite zaslúži vašu pozornosť.

Prečo Motorola Moto X4?

  • Prémiový vzhľad. Kovový rám doplnený ochranným sklom z oboch strán dodáva zariadeniu nezameniteľný prémiový vzhľad.
  • Kvalitné fotografie. Kombinácia 12 a 8 Mpx zadných fotoaparátov so širokouhlou kamerou sa postará o kvalitné fotky, na ktoré sa vojde naozaj všetko, čo chcete.
  • Plynulý chod. Vďaka RAM s kapacitou 4 GB a 8-jadrovému procesoru si môžete vychutnať plynulý chod všetkých aplikácií.
  • Vysoká odolnosť. Certifikácia IP68 zabezpečuje vysokú odolnosť proti vlhkosti aj prachu.

Zaujal vás Motorola Moto X4 a chceli by ste sa o nej dozvedieť viac? Prečítajte si aj komplexnú recenziu, ktorú pre vás pripravili naši O2 Guru.

Aj tento telefón môžete rovnako ako všetky zariadenia z ponuky O2 získať k akémukoľvek O2 Paušálu na začiatok len za 2 €.

Michal Kmeť, O2 Guru zo Zákazníckeho centra O2

„Motorola X4 ponúka všetko, čo očakávate od dobrého smartfónu a fantastické fotky k tomu.“

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

O2 Guru pre vás otestovali Moto X4. Oplatí sa doň investovať?

Z dielne spoločnosti Lenovo, ktorá stojí za smartfónmi Motorola, prichádza ďalšia novinka v strednej cenovej kategórii Moto X4.

Výrobca tentoraz stavil na kombináciu kovu a skla, vďaka čomu vytvoril smartfón s prvotriednym vzhľadom. Zoznámte sa s telefónom Motorola Moto X4.

Do ruky padne ako uliaty

Na tomto modeli si dal výrobca naozaj záležať. Mobilný telefón pôsobí na dotyk chladno, čo zapríčiňuje kovový rám. Z oboch strán smartfónu sa nachádza pevné a odolné sklo Gorilla Glass 3, ktoré ho chráni pred škrabancami. Vďaka lesklému vzhľadu pôsobí naozaj prémiovo. Malou chybičkou krásy je to, že mobilný telefón je priam magnetom na odtlačky prstov a na šmuhy, čo mu však vieme vzhľadom na jeho dizajn odpustiť.

S rozmermi 148,35 × 73,4 × 7,99 mm sa telefón veľmi pohodlne drží a je plne ovládateľný aj jednou rukou. Po zapnutí srší 5,2-palcový IPS displej s rozlíšením 1 920 × 1 080 px sýtymi farbami. Okrem odolného skla má telefón certifikát IP68, ktorý ho chráni pred vniknutím vody pri náhodnom poliatí a pred prachom.

Na prednej strane je pod displejom umiestnený snímač odtlačkov prstov. Na vrchnej hrane sa nachádza mikrofón a 2 sloty – oba na SIM kartu alebo jeden na pamäťovú kartu. Na spodnej hrane nechýba 3,5 mm jack a USB-C konektor.

Na pravej hrane sú rozmiestnené 3 tlačidlá – 2 tlačidlá na reguláciu hlasitosti zvuku a tlačidlo na vypnutie, resp. zapnutie mobilného telefónu. To je na povrchu vrúbkované, vďaka čomu sa ľahko rozpozná. Ľavá hrana je prázdna a na zadnej strane sa nachádza už pomerne známy, mierne vystupujúci fotoaparát.

Duálny fotoaparát

Pri telefónoch Motorola Moto sme už zvyknutí, že objektív fotoaparátu vystupuje z tela. Duálny fotoaparát nie je takým štandardom, čo je pri tomto modeli veľkým potešením najmä pre milovníkov fotografovania. Vďaka rozlíšeniu 12 + 8 Mpx zhotovuje slušné fotografie, ktoré sú farebne pestré a ostré.

Pomôcť si môžete rôznymi funkciami, ako napríklad rozpoznanie tváre, panoramatické snímanie alebo HDR. Nadšencov selfie poteší predný 16 Mpx fotoaparát. Všetky fotoaparáty disponujú LED bleskom. Okrem fotografií možno nakrúcať aj videá, a to dokonca v kvalite 4K.

Za lesklým zovňajškom toho ukrýva veľa

O výkon tohto krásavca sa stará 8-jadrový procesor Snapdragon 630 s taktom 2,2 GHz, ktorému sekunduje operačná pamäť RAM s kapacitou 4 GB. Mobilný telefón sa pri práci nezasekáva a utiahne aj graficky menej náročné hry. Zariadenie pracuje na optimalizovanom operačnom systéme Android 7.1 Nougat. Interná pamäť má kapacitu 64 GB, čo je pre bežného používateľa úplne postačujúce, no v prípade potreby možno pamäť rozšíriť externe pomocou SD karty do veľkosti maximálne 256 GB.

Nevyberateľná Li-lon batéria má kapacitu 3 000 mAh, pri bežnom používaní sa preto možno s výdržou dostať na 2 dni. Súčasťou balenia je však výkonný adaptér s podporou technológie rýchleho dobíjania, vďaka ktorému batériu nabijete na 100 % za 90 minút.

Za zmienku stojí aj snímač odtlačkov prstov, ktorý reaguje naozaj pohotovo a bez akýchkoľvek komplikácií. Snímač je navyše multifunkčný a vďaka možnosti ovládania jedným dotykom nahradí ovládacie tlačidlá na displeji.

Hodnotenie O2 Guru: Smartfón s prémiovým nádychom

Mobilný telefón Motorola Moto X4 je naozaj zaujímavý kúsok. Svojím vzhľadom pôsobí prémiovo a nezaostáva ani výkonom. Ak sa chcete pochváliť elegantne vyzerajúcim smartfónom so slušným výkonom, určite stojí za vašu pozornosť.

Smartfón Motorola Moto X4 môžete rovnako ako všetky zariadenia z ponuky O2 získať k akémukoľvek O2 Paušálu na začiatok len za 2 €.

Michal Pakos, O2 Guru zo zákazníckeho centra O2

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac