Súťaž: Máme pre vás darčeky inšpirované rozprávkou Toy Story

Napíšte nám, ktorú rozprávku ste mali v detstve najradšej, a môžete získať hrnček a zápisník.

Ak máte radi rozprávky, potom určite poznáte aj Toy Story a príhody kovboja Woodyho, Bazza Rakeťáka a ďalších hračiek. V Sóde teraz môžete vyhrať balíček darčekov, ktoré určite potešia vás alebo vaše deti. Do súťaže ich venovala HBO GO. 

HBO GO je streamovacia služba na sledovanie filmov a seriálov, ktorú môžete vďaka internetovému pripojeniu využívať kedykoľvek a kdekoľvek. Výhodou je široký výber obsahu v češtine vrátane množstva rozprávok a ďalšieho obsahu pre detského diváka. Táto služba môže byť súčasťou vášho O2 SMART Paušálu.

Čo môžete získať

Pre výhercu je pripravený balíček, v ktorom nájde:

  • modrý cestovný hrnček,
  • zápisník.

Chcete sa zapojiť do súťaže? Postačí, keď nám napíšete, ktorú rozprávku ste mali v detstve najradšej. 

Ako na to

Do pripraveného formulára napíšte odpoveď a nezabudnite na svoje kontaktné údaje.

Aby ste sa do súťaže mohli zapojiť, musíte spĺňať aj nasledujúce podmienky:

  1. Musíte byť fyzická osoba, ktorá dovŕšila vek 15 rokov.
  2. Musíte súhlasiť s podmienkami súťaže a so spracovaním osobných údajov.

Ďakujeme za záujem. Súťaž sme už ukončili.


Radi by ste si pozreli dobrý seriál, napínavý film alebo zaujímavú rozprávku? Streamovacia služba HBO GO prináša viac ako 8 000 hodín obsahu, ktorý môžete sledovať nielen vo svojom smartfóne, ale aj na tablete, notebooku a smart TV. Teraz môže byť aj s neobmedzenými dátami súčasťou vášho O2 SMART Paušálu. Viac informácií nájdete na www.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

8 coverov, ktoré sú lepšie ako originál

Zažili ste už ten pocit, keď ste zistili, že vaša obľúbená pesnička je cover verzia nejakej staršej skladby? Máme pre vás výber skladieb, ktoré si nás získali viac ako tie pôvodné.

Hovorí sa, že dobrú cover verziu spoznáte tak, keď fanúšikovia na prvú nezistia, že je to prerobená skladba niekoho iného. Mnohí interpreti sa do prerábok púšťajú, aby vzdali hold svojim vzorom, pričom niektorým dokonca pomohli ku sláve. Máme pre vás výber skladieb, ktoré sú podľa nás atraktívnejšie ako ich originály. Stotožňujete sa s nami? 

Počúvajte hudbu cez O2 a pridajte si appku TIDAL aj so všetkými skladbami z tohto výberu do svojho O2 SMART Paušálu. Chcem vedieť viac

Jolene – The White Stripes
(originál Dolly Parton)

Kapelu The White Stripes tvorili gitarista Jack White a jeho partnerka bubeníčka Meg White. Ich najslávnejšou skladbou je Seven Nation Army, ktorá v roku 2003 získala cenu Grammy.

Skladba Jolene, ktorú pôvodne naspievala country hviezda Dolly Parton v roku 1973, je jednou z často spracovávaných skladieb a bola zaradená medzi 500 najlepších skladieb všetkých čias. Speváčka v nej prosí krásnu Jolene, aby jej neodlákala manžela. Spracovanie od dvojice The White Stripes bolo čitateľmi časopisu Rolling Stone označené ako najlepšia cover verzia tejto skladby.

Africa – Weezer
(originál Toto)

Kapela Weezer je z minulosti asi najznámejšia svojou skladbou Buddy Holly, ktorej video bolo svojho času populárne na MTV. K spracovaniu legendárnej skladby Africa od kapely Toto ich „prinútili“ fanúšikovia masívnou kampaňou na Twitteri.

Vo videoklipe k tejto cover verzii účinkoval populárny humorista Weird Al Yankovic. Originálna verzia skladby sa objavila na albume Toto IV v roku 1982 a s nápadom na jej vznik prišiel textár kapely David Paich, keď sledoval dokument o Afrike.

It’s My Life – No Doubt
(originál Talk Talk)

Kapela No Doubt vydala túto cover verziu na svojom albume The Singles. Bolo to práve počas obdobia, keď mali pauzu a speváčka Gwen Stefani nahrávala svoj sólový album Love. Angel. Music. Baby.

Hoci mali pripravené aj cover verzie od kapiel INXS či Depeche Mode, nakoniec vybrali skladbu od Talk Talk. Táto kapela sa zaraďuje do obdobia synth-popu a často ju porovnávali s Duran Duran. Originál bol v roku 1984 titulnou skladbou ich druhého albumu, vďaka ktorému dosiahli komerčný úspech. V americkej hitparáde Hot Dance Club Play sa pesnička umiestnila na prvom mieste.

Prečítajte si: Týchto 20 pesničiek už oslávilo 20 rokov. Cítite tú nostalgiu?

With Or Without You – Keane
(originál U2)

Anglická alternatívna kapela Keane je zvláštna tým, že na rozdiel od väčšiny rockových kapiel používa ako sólový nástroj klávesy a nie gitaru. Ich debutový album Hopes and Fears sa stal druhým najpredávanejším britským albumom. So skladbou With Or Without You sa vrátili k svojim začiatkom, keďže začínali ako cover band a do ich vtedajšieho playlistu patrili skladby od U2, Oasis a The Beatles.

Pesničku pôvodne nahrala kapela U2 na ich najslávnejšom albume The Joshua Tree v roku 1987. V texte sa spevák Bono zaoberá večnou dilemou muzikanta – životom na koncertoch a rodinným zázemím.

Every Little Thing She Does Is Magic – Jacob Collier
(originál The Police)

Mladý 26-ročný londýnsky hudobník Jacob Collier šokuje svet svojím originálnym pohľadom na hudobnú kompozíciu. V roku 2012 zaujal na YouTube cover verziou skladby Stevieho Wondera a o štyri roky neskôr vydal svoj debutový album In My Room, ktorý získal hneď dve ocenenia Grammy.

O ďalšie dva roky vydal sériu albumov s názvom Djesse a hneď na prvom z nich sa nachádza cover verzia Stingovej skladby Every Little Thing She Does Is Magic. Skladbu nahral v spolupráci s Metropole Orkest, ktorý sa špecializuje na džez, pop a filmovú hudbu.

Pesnička bola pôvodne singlom skupiny The Police začiatkom osemdesiatych rokov. Členom kapely sa však nepáčila, pretože znela príliš popovo a nehodila sa do štýlu, ktorý hrali.

Faith – Limp Bizkit
(originál George Michael)

Americká metalová kapela Limp Bizkit predala za svoju kariéru viac ako 35 miliónov albumov. Skladba Faith sa objavila hneď na ich debutovom albume Three Dollar Bill, no v ich úprave bola populárna ešte pred vydaním albumu a na koncertoch patrila k najžiadanejším. Po vydaní debutu sa práve táto skladba stala rádiovým hitom a vďaka nej si ich všimol aj Ozzy Osbourne a ako pomerne neznáma kapela sa dostali na Ozzfest.

Táto pesnička bola pôvodne titulnou skladbou sólového albumu Georga Michaela po odchode zo zoskupenia Wham, ktorý sa stal jedným z najpredávanejších albumov všetkých čias. Cover verziu od Limp Bizkit spevák nenávidel.

Otestuje sa: Máte radi hudbu? Zistite, čo všetko viete o našich speváčkach

The Man Who Sold The World – Nirvana
(originál David Bowie)

Skladba v podaní legendárnej Nirvany, ktorá sa pokladá za jedného z najdôležitejších predstaviteľov štýlu grunge, prvýkrát zaznela na MTV Unplugged. Nirvana v deväťdesiatych rokoch nielenže priniesli nový štýl, ale stala sa symbolom jednej celej generácie mladých ľudí.

Pesničku The Man Who Sold The World priniesol na skúšku ich pôvodný bubeník ešte na magnetofónovej kazete a Kurt Cobain ňou bol taký nadšený, že ju ako kapela nacvičili.

Skladbu v roku 1970 napísal David Bowie a objavila sa na rovnomennom albume, ktorý nahral v hardrockovom duchu. Sám Bowie bol spracovaním Nirvany nadšený a túžil s kapelou spolupracovať, čo sa mu však pre predčasnú smrť speváka nepodarilo.

Sweet Dreams Are Made Of This – Marilyn Manson
(originál Eurythmics)

Notoricky známy hit britskej dvojice Eurythmics v spracovaní Marilyna Mansona nikto nečakal. Spevák pri jej výbere trochu kalkuloval a predpokladal, že ju budú mať radi aj ľudia, ktorí inak jeho hudbu radi nemajú. Ku cover verzii vznikol aj videoklip, ktorý patrí medzi najdesivejšie. Napriek tomu alebo práve vďaka tomu má toto video milióny zhliadnutí.

Za vznikom pôvodnej verzie skladby stojí nadšenie Dava Stewarta pre elektronickú hudbu a experimentovanie s rôznymi zvukmi. Po vydaní albumu však spoločnosť nechcela skladbu zaradiť ako singel, pretože jej chýbal refrén. Až keď DJ radio v Clevelande s úspechom zaradilo túto skladbu do vysielania, súhlasila aj nahrávacia spoločnosť s celosvetovým nasadením singla.

Bonus: Playlist všetkých cover verzií

Máte chuť pustiť si pesničky z tohto výberu? Pripravili sme pre vás playlist, kde nájdete všetky cover verzie na jednom mieste.

Pôvodné skladby si môžete vypočuť tu:


Či už máte radi staršiu, alebo novšiu hudbu, originálne skladby, alebo ich cover verzie, v aplikácii TIDAL nájdete všetko pokope. TIDAL ponúka viac ako 60 miliónov skladieb aj množstvo prémiového obsahu a môže byť aj súčasťou vášho O2 SMART Paušálu. Viac informácií o tom, ako si vyskladať svoj paušál, nájdete na www.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac