Nabíjať smartfón každý deň? So Xiaomi Redmi 9T to nehrozí

Čínsky výrobca Xiaomi sa pri modeli Redmi 9T zameral najmä na dlhú výdrž, čo je pri výbere smartfónu jeden z top parametrov.

Xiaomi Redmi 9T je synonymom nekončiacej zábavy, ktorú si s týmto smartfónom môžete užiť naplno. A nielen vďaka obrovskej batérii.

Nestrácajte čas a energiu. Týchto 5 smartfónov vás poteší rýchlym nabíjaním

Čo sa vydarilo?

Xiaomi Redmi 9T síce patrí k lacnejším zariadeniam v strednej cenovej kategórii, no vďaka jeho prepracovanému dizajnu by mu nálepku „lacný telefón“ dal len málokto. Prispievajú k tomu zaujímavé farebné vyhotovenia, zaoblené hrany, spracovanie, ktoré nezanecháva šmuhy či odtlačky prstov aj efektný nápis Redmi na zadnej strane.

Gro tohto zariadenia tvorí batéria s kapacitou až 6 000 mAh, čo sa tak často nevidí. Všetko, čo radi na svojom smartfóne robíte, si tak môžete bez potreby nabíjania vychutnať podstatne dlhšie. Dobrú výdrž určite oceníte aj pri fotení so zadným štvoritým fotoaparátom, ktorý má integrovanú umelú inteligenciu.

Čo mohlo byť lepšie?

Ak ste vášnivým hráčom, novinky z herného sveta či iné graficky náročnejšie hry si pri maximálnych nastaveniach neužijete dlho. Vtedy totiž nastupuje sekanie a veľmi výrazné zahrievanie. Po znížení kvality hry však tieto nedostatky zmiznú.

Hry si teda na Redmi 9T zahráte, no treba robiť kompromisy. Určite by som uvítal lepší procesor na úkor vyššej ceny, rozumiem však, že to pri navrhovaní tohto modelu zrejme nebola priorita.

Čím smartfón príjemne prekvapil?

Na Redmi 9T ma v dobrom prekvapili hneď štyri veci. Najväčším pozitívom je pre mňa stereo reproduktor. Ak nepoužívate slúchadlá, večerné sledovanie videí alebo seriálov v posteli si určite užijete. Rovnako oceňujem aj snímač odtlačkov prstov v bočnom vypínacom tlačidle. Umiestnenie je veľmi praktické a snímač funguje perfektne.

Ak používate súkromnú a firemnú SIM kartu súčasne, oceníte slot na dve SIM karty a zároveň možnosť rozšíriť si pamäť telefónu použitím micro SD karty až do 512 GB. Posledným prekvapením a pre mňa veľmi milým všimným je aj priehľadné gumené puzdro, ktoré je súčasťou balenia.

Hodnotenie O2 Guru: Kvalitný zvuk a výborná výdrž aj pre nenáročných

Xiaomi Redmi 9T je určený pre nenáročného používateľa. Výborne poslúži na sledovanie videí a hranie nenáročných hier, čo si vďaka stereo zvuku a gigantickej batérii užijete ešte viac. Vďaka kvalitnému spracovaniu a peknému dizajnu sa navyše vôbec nemusíte báť, že ide o zariadenie s nižšou cenovkou.


Xiaomi Redmi 9T môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Michal Pakos, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Michal Pakos, O2 Guru  zozákazníckeho centra O2.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Za dizajnom Motoroly Moto G30 sa otočia aj fanúšikovia drahších telefónov

Motorola opäť priniesla neobyčajný smartfón. Poteší milovníkov pekných záberov aj tých, ktorých otravuje nabíjať telefón každý deň.

Trieda G sa pravidelne rozrastá už niekoľko rokov a vždy ponúka niečo zaujímavé. Inak tomu nie je ani pri modeli Motorola Moto G30.

Nestrácajte čas a energiu. Týchto 5 smartfónov vás poteší rýchlym nabíjaním

Čo sa vydarilo?

Hneď po rozbalení mi bol smartfón veľmi sympatický. Je menší ako rad G9, preto bude určite lákadlom aj pre zákazníkov, ktorí sa snažia nájsť o niečo menší smartfón. Nie je to drobček, ale bez problémov padne do ruky a možno ho aj pohodlne ovládať jednou rukou. Potešujúca je určite aj jeho vizuálna stránka.

Za pochvalu rozhodne stojí aj batéria, ktorá hravo zvládne dva dni aktívneho používania, preto je Motorola Moto G30 ideálny spoločník aj na dlhšie výlety bez nabíjačky. Samozrejmosťou je rýchle nabíjanie.

Nesmiem opomenúť ani výborný fotoaparát, ktorý vyhotoví krásne fotografie v takmer každej situácii. Vďaka štyrom šošovkám si hravo poradí s akýmkoľvek záberom, či už ide o portrét s rozmazaným pozadím, krásne širokouhlé zábery alebo makro fotografie.

Čo mohlo byť lepšie?

Moja malá výčitka sa vzťahuje na širší rámik okolo displeja. Aj keď ho po pár minútach prestanete najmä vďaka krásnemu displeju vnímať, ocenil by som iné riešenie.

Rovnako by som si vedel predstaviť použitie stereo reproduktorov.

Čím smartfón najviac prekvapil?

Veľkým prekvapením bol pre mňa hneď po zapnutí displej. Má jasné farby, zaujímavé a verné podanie textu aj videí. Motorola prvýkrát použila v tomto rade 90 Hz displej, ktorý svojmu majiteľovi ponúkne oveľa lepší zážitok z prezerania stránok, obrázkov, videí aj hrania hier je displej citeľne plynulejší. Je to jeden z mála modelov v tejto cene, čo ponúka tento typ displeja.

Ďalším prekvapením je najnovší Android 11, ktorý nemá ani množstvo vlajkových lodí konkurenčných výrobcov.

Výkon telefónu stačí na všetky bežné činnosti, dokonca sa na ňom dajú aj pohodlne zahrať hry. Ani raz som nemal pocit, že by mi pri akejkoľvek aplikácii telefón nestačil, dokonca ani keď som mal rozdelenú obrazovku, a teda používal dve aplikácie súčasne.

Hodnotenie O2 Guru: Štýlový smartfón so super výdržou

Motorola Moto G30 odporúčam všetkým, ktorí radi fotia, surfujú po internete, pozerajú videa a nebaví ich nabíjať svoj telefón každý deň. Tento smartfón si zamiluje už pri prvom pohľade na displej a zadný kryt.


Motorolu Moto G30 môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Peter Krajči, O2 Guru

Peter Krajči, zástupca supervízora O2 Predajne v OC Bory Mall v Bratislave.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac