Huawei P smart 2021 je elegantný partner s dlhou výdržou batérie

Aj smartfón bez Google aplikácií môže fungovať skvelo a ponúknuť množstvo zaujímavých funkcií.

Spoločnosť Huawei upgradovala svoj obľúbený model P smart. Oproti svojmu predchodcovi sa tento model vyznačuje väčším displejom, kvalitnejšími fotoaparátmi, silnejšou batériou a novším Androidom 10.

O otužovaní aj kritickom myslení. Vybrali sme 6 kníh do vašej digitálnej knižnice

Čo sa vydarilo?

Huawei P smart 2021 patrí vďaka svojmu 6,67-palcovému displeju medzi veľké smartfóny, no v ruke sa drží veľmi dobre. Dizajnovo ide o zaujímavý, takmer elegantný kúsok bez väčších výstrelkov. Zadná strana je pekne lesklá, mal som možnosť otestovať smartfón zelenej farby, ktorý vyzerá naozaj štýlovo.

Snímač odtlačkov je zabudovaný v tlačidle napájania, ktoré sa nachádza na bočnej strane smartfónu. Funguje veľmi dobre, odomknutie je bleskové a bezproblémové.

Huawei P smart 2021 dostal do vienka RAM 4 GB a solídne 128 GB úložisko, z ktorého je používateľsky prístupných približne 110 GB. Ak by to náhodou nestačilo, môžete siahnuť po microSD karte a priestor si rozšíriť až o 512 GB.

Batéria s kapacitou 5 000 mAh je rozhodne potešujúcim benefitom tohto smartfónu. Dva dni bez nabíjania dosiahnete bez výrazného obmedzovania. Ak sa pri používaní trochu uskromníte, bez nabíjačky vydržíte oveľa dlhšie.

Čo mohlo byť lepšie?

Pre niektorých používateľov môže byť kameňom úrazu použitie staršieho procesor Kirin 710A, ktorý nepatrí práve medzi najvýkonnejšie. Pri používaní bežných aplikácií ani pri práci so systémom sa všaka vďaka dobrej optimalizácii vyslovene netrápi.

Čím smartfón príjemne prekvapil?

Fotovýbava pozostáva zo štvorice zadných snímačov – 48 Mpx hlavný snímač, 8 Mpx ultraširoký snímač, 2 Mpx makro a 2 Mpx hĺbkový snímač. Pri dobrom osvetlení sú fotky dobré a občas sa podarí aj vyslovene vynikajúci kúsok. Pomáha k tomu aj umelá inteligencia.

Je dobré pamätať na to, že pri tomto smartfóne už nemôžete počítať so žiadnymi Google aplikáciami. Vyžaduje to trochu zvyku a naozaj dobré zoznámenie s ponukou AppGallery. Príjemne ma však potešilo, že ponuka sa stále rozrastá a už teraz tam nájdete všetky najpoužívanejšie appky.

Veľkým pomocníkom je aj vyhľadávač Patel Search, ktorý nájde aplikácie v rôznych zdrojoch a umožní ich jednoduchú inštaláciu stlačením jedného tlačidla.

 Hodnotenie O2 Guru: Elegancia s rozumnou cenou a výbavou

Huawei P smart 2021 predstavuje oproti svojmu predchodcovi výrazné zlepšenie. Zamrzí síce starší procesor, avšak výkonná pamäť a veľké úložisko to dostatočne vykompenzujú. Za rozumnú cenu teda dostanete elegantný telefón s dobre odladeným systémom. V AppGallery navyše nájdete všetky najpoužívanejšie aplikácie, a tak je jeho používanie absolútne bez problémov.


Huawei P smart 2021 môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Martin Liptai, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Martin Liptai, supervízor O2 Predajne Rožňava.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Realme 8 Pro je cenovo dostupný fotomobil s detailne premyslenými gestami

Aj tento smartfón od čínskeho výrobcu sa nesmierne vydaril. Prekvapí nielen kvalitou fotiek, ale aj príjemným ovládaním.

Zariadenia Realme ma už niekoľkokrát príjemne prekvapili, preto mám pri každom novom modeli stále vyššie očakávania. Dokázala ich novinka Realme 8 Pro naplniť? 

Nestrácajte čas a energiu. Týchto 5 smartfónov vás poteší rýchlym nabíjaním

Čo sa vydarilo?

Realme 8 Pro mi hneď pri prvom zoznamovaní padol nielen do oka, ale aj do ruky, za čo vďačí úzkemu dizajnu a displeju s minimálnymi okrajmi. Zabudnite na veľký výrez displeja, aby bolo kam umiestniť prednú kameru. Tentoraz sa nachádza v ľavom hornom rohu a pri sledovaní videí alebo si ju ani nevšimnete.

Veľmi oceňujem, že vďaka vrúbkovanej štruktúre zadného krytu sa takmer vôbec nešmýka. Dominantou zadnej strany je štvorica fotoaparátov a musím uznať, že kombinácia 108 Mpx hlavného fotoaparátu, širokouhlého módu a super macro funkcie ma nesklamali. V rovnakej cenovej kategórii by ste ťažko hľadali porovnateľné výsledky.

V porovnaní s predchodcom výrobca vylepšil aj nočný mód. Nočné fotografie nie sú síce najlepšie na trhu, no ak vezmem do úvahy cenovku a absenciu statívu, výsledok je vynikajúci.

Srdcom Realme 8 Pro je výkonný osemjadrový procesor, ktorému sekunduje 8 GB RAM. Chod operačného systému je vďaka tomu plynulý a svižný a zariadenie nepotrápia ani náročnejšie aplikácie. Graficky náročnejšie hry si možno nezahráte pri najvyšších detailoch, no stále si ich užijete bez sekania.

Čo mohlo byť lepšie?

Menšie výhrady mám k použitým materiálom. Hoci zodpovedajú cene, zadný kryt na môj vkus pôsobí trochu plastovo.

Ak mi na Realme 8 Pro niečo chýbalo, bolo to bezdrôtové nabíjanie. V tejto cenovej kategórii by to však bolo prekvapenie. Jeho absenciu vyvažuje podpora rýchlonabíjania a veľká kapacita batérie, ktorá zvládne jeden a pol dňa.

Čím smartfón príjemne prekvapil?

Najväčším prekvapením Realme 8 Pro sú dômyselne prepracované drobnosti, napríklad gestá na zamknutej obrazovke. Výrobca ich implementoval do podoby, v ktorej reálne šetria čas. Napísaním písmena V napríklad zapnete LED svietidlo, napísaním písmena O zase fotoaparát.

Ako ďalšie pozitívne prekvapenie vnímam aj rýchlu čítačku odtlačku prstov pod displejom.

Hodnotenie O2 Guru: Vydarený fotomobil s vyladanými detailmi

Realme 8 Pro je dôstojný nástupca svojho predchodcu. Vylepšení sa dočkal najmä fotoaparát, preto by som ho odporúčal užívateľom, ktorí radi a veľa fotia. Zariadenie je rozumnou voľbou za skvelú cenu a nadchne vyladenými detailmi.


Realme 8 Pro môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Ivan Štubniak, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Ivan Štubniak, tímlíder kontaktného centra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac