Čakali sme väčšie kompromisy. Xiaomi Redmi Note 10 5G poteší výbavou aj obsahom balenia

Xiaomi prináša smartfón na streamovanie obsahu v rýchlej 5G sieti za veľmi rozumnú cenu.

Xiaomi prináša ďalší vydarený smartfón s veľmi príjemnou cenovkou. Podpora 5G a obsah balenia boli príjemným prekvapením.

Ak si práve vyberáte nový mobil, tu je náš výber 6 smartfónov, ktoré výborne odzrkadľujú najnovšie trendy

Čo sa vydarilo?

Celkový pocit z Redmi Note 10 5G vôbec nezodpovedá cenovke. Kvalitné spracovanie a na dotyk príjemný zadný kryt ho posúvajú o triedu vyššie. Všetky ovládacie prvky nájdete na pravej strane zariadenia, vďaka čomu je dizajn smartfónu plynulý. Ochranu vašich dát zabezpečí snímač odtlačkov prstov, ktorý je šikovne umiestnený v tlačidle na zapnutie displeja. 

Veľký 6,5-palcový displej má obnovovaciu frekvenciu 90 Hz, pohyb v menu a aplikáciách je vďaka tomu príjemne plynulý. Výkon stačí na využívanie stredne náročných aplikácií. 

Redmi Note 10 5G má tri fotoaparáty, ten primárny má rozlíšenie 48 Mpx. Pri dobrom osvetlení sú fotografie ostré a detailné. K dispozícii je aj macro fotoaparát na vytvorenie detailných záberov zblízka. 

Čo mohlo byť lepšie?

Vzhľadom na cenu som čakal kompromisy, no na moje prekvapenie neboli až také citeľné. Asi najviac mi chýbala možnosť bezdrôtového nabíjania, čo vyvažuje rýchlonabíjačka v balení. Smartfón dokázala nabiť z 0% na približne 65% kapacity batérie za 30 minút. To je viac ako slušný výkon v tejto triede. 

Predné stereo reproduktory sú dobre vyvážené, no v hlučnejšom prostredí nie sú až také hlasné, ako by som si priall. Toto sú už však drobnosti, ktoré nekazia veľmi dobrý dojem z Redmi Note 10 5G.

Čím smartfón príjemne prekvapil?

V časoch, keď je trendom „zoštíhľovanie“ balenia smartfónu, prekvapila veľká porcia príslušenstva. Veľmi ma potešil silikónový obal, ktorý smartfón dodatočne ochráni.

Podpora 5G tiež nebýva v tejto cenovej kategórii zvykomi. Je skvelé, že užívatelia budú môcť využiť benefity vysokorýchlostnej siete bez toho, aby si museli zadovážiť drahé zariadenie. 

Ak ste fanúšikom hudby ako ja, poteší vás prítomnosť 3,5 mm audio konektora. Môžete si tak vychutnať obľúbené skladby aj bez bezdrôtových slúchadiel, napríklad prostredníctvom služby TIDAL.

Hodnotenie O2 Guru: Rýchly multimediálny spoločník 

Redmi Note 10 5G je kvalitne spracovaný smartfón, ktorý bežnému používateľovi stačí na každodennú prácu alebo zábavu. S pripojiteľnosťou 5G a veľkým displejom je ako stvorený na prácu s multimédiami a so sociálnymi sieťami. Ak hľadáte smartfón na streamovanie videa alebo hudby v bleskurýchlej 5G sieti, našli ste ho za veľmi rozumnú cenu. 


Xiaomi Redmi Note 10 5G môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Ivan Štubniak, O2 Gutu

Tento smartfón pre vás otestoval Ivan Štubniak, tímlíder kontaktného centra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

S iPhonom 12 môžete svoje cestovateľské zážitky fotiť vo dne aj v noci

Návrat k staršiemu dizajnu v kombinácii s kvalitným foťákom prináša spoľahlivú vstupnú bránu do Apple ekosystému.

Zariadenia Apple sú dlhodobo synonymom spoľahlivosti a kvality. Sú preslávené svojím dizajnom, odladeným systémom a intuitívnym ovládaním. Kompaktný iPhone 12 má potenciál byť kvalitnou vstupnou bránou do sveta Apple. 

Ak si práve vyberáte nový mobil, tu je náš výber 6 smartfónov, ktoré výborne odzrkadľujú najnovšie trendy

Čo sa vydarilo?

Po šiestich rokoch zaobleného dizajnu prišla zmena. Osobne som bol vždy fanúšikom hranatejších zariadení, ako boli iPhone 4 alebo iPhone 5, preto ma nový iPhone 12 nadchol vydarenou kombináciou dizajnu, najnovšieho hardvéru aj kompaktných rozmerov.

Zariadenie sa vynikajúco drží v rukách a jeho hliníková kostra pôsobí robustne. Prednej časti dominuje novy OLED displej s minimálnymi rámčekmi. Apple prišlo s novou technológiou Ceramic Shield, prednú časť smartfónu tak tvorí hybridná zmes skla a kremíka, vďaka čomu je displej odolnejší ako u jeho predchodcov. 

Aj keď má iPhone 12 o jeden snímač fotoaparátu menej ako verzia Pro, stále sa môžete tešiť na ostré a verné fotografie. Širokouhlý mód bol môj najobľúbenejší, pretože dokázal zo scenérie zachytiť oveľa viac. 

S iPhone 12 som nemusel prestať fotiť ani po západe slnka. Jeho automatický nočný mód vyhotoví ostré fotografie aj pri slabom osvetlení. Kým nefotíte profesionálne, na zachytávania zážitkov vám fotovýbava tohto smartfónu bohato postačí. 

Čo mohlo byť lepšie?

Balenie poslednej generácie zariadení iPhone je o niečo chudobnejšie. V krabičke nájdete samotný smartfón, dokumenty a nabíjací kábel. Nabíjací adaptér v ňom nenájdete. Ak prechádzate na nový iPhone 12 z inej platformy, budete si musieť adaptér zadovážiť samostatne, čo nie je veľmi pohodlné. 

Čím smartfón príjemne prekvapil?

Zariadenie podporuje technológiu bezdrôtového nabíjania MagSafe. Zaujímavý je spôsob, akým nabíjanie Apple uchopilo. MagSafe totiž presahuje nabíjanie vášho smartfónu. 

Integrácia magnetu do konštrukcie zariadenia otvára cestu pre širokú paletu príslušenstva, ktoré môžete na svoj iPhone 12 uchytiť, od praktickej peňaženky až po jednoduchšie uchytenie vo vozidle.

Hodnotenie O2 Guru: Vynikajúca vstupenka do sveta Apple

Nový iPhone 12 je výbornou voľbou pre užívateľov, ktorí hľadajú spoľahlivý smartfón s odladeným operačným systémom. Skvelý foťák a pekný dizajn zo smartfónu zároveň robia skvelý vstupný model do Apple ekosystému. 


iPhone 12 môžete mať k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. Ak si spojíte viac paušálov na jednu faktúru, môžete navyše získať zľavu na stabilný internet až do 100 %.

Ivan Štubniak, O2 Guru

Tento smartfón pre vás otestoval Ivan Štubniak, tímlíder kontaktného centra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac