Nové možnosti fotenia a 4 ďalšie vychytávky, pri ktorých oceníte vyklápací smartfón

Ohybný displej prináša niekoľko funkcií, ktoré dávajú aj každodennému používaniu smartfónu nový rozmer.

Ohybný displej Samsungu Galaxy Z Flip3 5G nie je len štýlovou hračkou pre najväčších technologických nadšencov. Vyklápací smartfón je naozaj zaujímavou novinkou, ktorá okrem šikovnej praktickej veľkosti ponúka hneď niekoľko užitočných vlastností. 

Vymeňte starý mobil za novú skladačku alebo vyklápačku od Samsungu a ušetrite až 300 €. Chcem vedieť viac

My sme si vyklápačku vyskúšali a potešilo nás viacero vychytávok vrátane nových možností pri fotení, príjemnejšieho ovladánia jednou rukou či pohodlnejšieho multitaskingu. Toto je 5 našich obľúbených funkcií, ktorými ohybný displej vylepšuje používanie smartfónu pri každodenných situáciách.

Okamžité selfie momentky

Máme radi fotky, ktoré autenticky zachytávajú rýchlo pominuteľné okamihy. Samsung Galaxy Z Flip3 5G je na selfie momentky perfektný parťák, a to dokonca bez toho, aby ste museli smartfón vyklopiť, otvoriť appku a stlačiť spúšť.

Stačí vybrať zatvorený smartfón z vrecka a dvakrát svižne stlačiť čítačku odtlačkov prstov, umiestnenú na pravej strane nad ovládaním hlasitosti. Zobudíte tak pomocný 1,9-palcový Super AMOLED displej. 

Vďaka nemu uvidíte presne to, čo vidí šošovka 12 Mpx fotoaparátu, a vy si môžete skontrolovať, či ste v zábere a „neodrežete“ si napríklad pol hlavy. Fotografiu spravíte stlačením tlačidla na ovládanie hlasitosti. Displej je dotykový, vďaka čomu môžete prepnúť aj na režim videa.

Nový rozmer multitaskingu

Vyklápacia novinka sa často považuje za lifestylový model série ohybných smartfónov, no stále má niekoľko užitočných vychytávok na podporu produktivity. 

Možnosť rozdeliť obrazovku na dve a mať pustené dve aplikácie súčasne síce nie je žiadnou novinkou ani exkluzívnou vlastnosťou tohto smartfónu. Pri predĺženom 6,7-palcovom Foldable Dynamic AMOLED displeji však dostáva úplne nový rozmer.

Keď otvoríte ľubovoľnú aplikáciu, z okraja displeja potiahnutím vytiahnite rýchle menu. Z neho presuniete druhú appku, ktorú chcete otvoriť, na ľubovoľné miesto na displeji a ten sa automaticky rozdelí na dve polovice.

V jednej bude pôvodná aplikácia, v druhej aplikácia z rýchleho menu. Pomer displeja pre jednotlivé aplikácie môžete neustále meniť. Určite túto funkciu vyskúšajte ako pri horizontálnom, tak aj pri vertikálnom používaní smartfónu. A hlavne ju vyskúšajte, keď máte smartfón vyklopený v pravom uhle ako malý počítač, kde na hornej polovici môže bežať call z práce a na spodnej časti položenej na stole si môžete písať poznámky.

Už žiadne rozmazané nočné fotky a roztrasené videá

Pánt v Samsungu Galaxy Z Flip3 5G je navrhnutý tak, že smartfón môžete vyklopiť v podstate do akejkoľvek polohy a zostane v nej. Takto ľahko premeníte jednu polovicu smartfónu na stojan a tú druhú na fotoaparát. Oceníte to pri časozbere, videách a nočných fotkách, kde zrazu nepotrebujete pevnú ruku a výsledok nebude rozmazaný alebo roztrasený.

V Samsungu mysleli aj na situácie, keď sa vám pri fotení zle pozerá na vyklopený vertikálny displej. Vďaka piktogramu štvorčeka so šípkou, ktorý nájdete v ľavom hornom rohu displeja po tom, čo otvoríte aplikáciu fotoaparátu, si môžete zvoliť, či bude náhľad na vertikálnej alebo horizontálnej časti smartfónu. Pre niekoho drobnosť, pre niekoho nové možnosti kompozície. 

Hollywoodske efekty a šikovné triky. 5 tipov, ako kreatívne využiť foťák vášho smartfónu

Zjednodušte si ovládanie jednou rukou

Vysoký displej ponúka množstvo výhod, no treba priznať, že nie vždy je jednoduché ovládať ho. Najmä v situáciách, keď môžete použiť len jednu ruku. Napríklad keď odomykáte dvere, na chodbe je tma a vy si potrebujete prisvietiť. V takejto situácii oceníte možnosť stiahnuť notifikačný panel pomocou čítačky odtlačkov prstov tak, že po ňom prejdete zhora nadol.

Ak chcete zmenšiť celú obrazovku tak, aby ste ju dokázali ovládať jednou rukou, stačí potiahnuť v strede dolného okraja smerom nadol. V Samsungu túto funkciu naozaj prepracovali, vďaka čomu si môžete zmenšenú pracovnú plochu posúvať po displeji podľa svojich potrieb či dokonca upravovať jej veľkosť. 

Panel v režime ohnutia

Upraviť hlasitosť, jas, spraviť snímku obrazovky či stiahnuť notifikačnú lištu môžete na Samsungu Galaxy Z Flip3 5G viacerými spôsobmi. Najefektívnejším spôsobom je panel v režime ohnutia. 

Táto funkcia sa pri vybraných aplikáciách spustí automaticky po tom, čo displej ohnete. Zobrazenie sa rozdelí na dve časti. Na vertikálnej časti displeja budete mať aplikáciu, na horizontálnej zasa ovládacie prvky. Keď displej vyklopíte úplne, aplikácia sa roztiahne na celú jeho plochu.


Vyklápací Samsung Galaxy Z Flip3 5G si môžete kúpiť k akémukoľvek O2 SMART paušálu na začiatok už od 0 €. 

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Týchto 5 hier vám spríjemní daždivé večery, ale dajte si pozor, sú návykové

Máte už Netflix, HBO Go a YouTube vypozerané do konca? Zahnať nudu, keď je vonku sychravo, pomôžu aj tieto nenáročné a zároveň relaxačné hry.

Keď vás počasie zamkne doma počas jesene a zimy, večery môžu byť až nudne dlhé. Samozrejme, môžete sa vzdelávať, urobiť niečo pre zdravie, upratovať alebo dorábať projekt z práce. Občas si však treba aj oddýchnuť.

Menej chrápania, viac čítania: 6 appiek, ktoré odporúčame vyskúšať

Vybrali sme preto 5 relaxačných hier, ktorých sa len tak rýchlo nezbavíte. Majú doslova tisícky úrovní, ktorými môžete cez sychravé večery zabíjať nudu.

Find the Difference – stará dobrá časopisová zábavka

Hľadanie rozdielov nie je žiaden revolučný nápad. Takéto cibrenie pozornosti a sústredenia mnohí poznáme z krížoviek a mladšie generácie z pestrofarebných detských časopisov. 

Genialita aplikácie je v množstve obrázkov, medzi ktorými hľadáte rozdiely. Pribúdajú totiž každou aktualizáciou.Vývojári si dávajú záležať na tom, aby obrázky mali naozaj vysokú kvalitu. Ak rozdiel neviete nájsť, máte možnosť  obrázok si priblížiť. Hľadanie si môžete maximálne užívať aj vďaka tomu, že v hre nie sú časové limity. 

Find the Difference priebežne automaticky ukladá vaše hľadanie, teda aj keď budete musieť hru nečakane prerušiť, nemusíte sa báť, že  ste stratili hodiny snahy. Keď aplikáciu znovu otvoríte, budete pokračovať tam, kde ste skončili. 

Hru Find the Difference – 1000+ Levels si môžete stiahnuť na Google Play alebo na AppStore

Infinitode už názov naznačuje nekonečno možností 

Infinitode – the Infinite Tower Defense je naozaj doslova nekonečná hra z kategórie „vežoviek“. Na minimalistický dizajn sa veľmi príjemne pozerá, grafika hernej plochy je nad očakávania prehľadná a možností je rovnaké nekonečno ako minút, ktoré touto hrou strávite.

Čím dlhšie hráte, tým viac môžete svoje obranné veže vylepšovať, tým viac môžete hernú plochu rozširovať a tým viac príšer na vás zaútočí. Aby ste hrou strávili ešte viac času, dôkladne si preštudujte veľmi podrobné úvodné inštrukcie. 

Študovať môžete aj po ukončení úrovne, keď vám hra ponúkne podrobnú štatistiku, z ktorej rýchlo vyčítate, čo ste počas hry spravili zle. Vylepšenia kupujete za hernú menu, ktorú zarábate vyhranými úrovňami.

Hru Infinitode – the Infinite Tower Defense si môžete stiahnuť na Google Play alebo na AppStore.

Panda Pop! Bubble Shooter Saga | Blast Bubbles

Praskanie bubliniek rovnakej farby je koncept, ktorý funguje nad všetky očakávania. Ak je vaším cieľom zachraňovať roztomilé bublinky či iné zvieratká, hra vás nadchne ešte viac. Panda Pop! Bubble Shooter Saga | Blast Bubbles navyše ponúka možnosť zabávať sa dlhé hodiny. Autori hry začali na 3 000 úrovniach a aktualizáciami pridávajú ďalšie. 

Hra ponúka aj online režim, vďaka ktorému môžete súťažiť so svojimi priateľmi a zároveň s nimi počas hry četovať. Pre našich nasúťaživejších čitateľov máme aj zaujimavú kurioztiku. Hru si stiahlo viac ako 5 miliónov hráčov a ešte nikto z nich neprešiel všetky úrovne. Nič tým nechceme povedať, ale radi pomôžeme trochu vyhecovať, veď niekto prvý musí byť. 

Hru Panda Pop! Bubble Shooter Saga | Blast Bubbles si môžete stiahnuť na Google Play alebo na AppStore.  

Minimalistické prostredie nedovolí, aby vám praskli nervy

Aké zábavné môže byť spájanie guľôčok rovnakej farby len preto, aby ste vyčistili herné pole? Najviac! Two Dots vás doslova pohltí a absolútne stratíte pojem o čase. Prvé úrovne sú pomerne jednoduché, no čím je číslo hernej plochy vyššie, tým viac vám guľôčky dajú  zabrať.

Prostredie sa postupne mení a vy môžete, vlastne musíte používať rôzne triky. Ak sa vám aj chvíľku nebude dariť, minimalistický dizajn a upokojujúca hudba sa starajú o to, aby ste si hru stále užívali. V čase písania tohto článku mala hra okolo 2 800 úrovní a autori s každou aktualizáciou pridávajú ďalšie.

Hru Two Dots Si môžete stiahnuť na Google Play alebo na AppStore.  

Virtuálne japonské umenie vie zdvihnúť adrenalín

Staré japonské umenie origami je ukážkou toho, ako sa kombinovaním zopár jednoduchých pohybov dajú vytvoriť úžasné tvary. Skladaním papiera dokážete vymodelovať takmer akékoľvek zviera. Dnes však toto majstrovstvo bojuje s jedným nedostatkom. Potrebujete naň míňať papier. Ak sa chcete len zabaviť, môže to byť zbytočné plytvanie. 

Kompromisom medzi origami a ekológiou je appka Origame. Veľmi jednoduchá hra, ktorá japonské umenie preniesla do virtuálneho priestoru a zabaví vás doslova na mesiace. Tvar, ktorý chcete dosiahnuť, je naznačený prerušovanou čiarou a v jeho strede sú percentá, ktoré vám napovedajú, ako na tom ste. Nezabudnite však na to, že máte obmedzený počet preložení papiera. Táto hra je síce klasifikovaná ako relaxačná, no v istých momentoch vám poriadne zdvihne adrenalín. 

Hru Origame si môžete stiahnuť na Google Play alebo na AppStore


Aby ste mali dosť dát na sťahovanie a skúšanie rôznych hier a následné online súboje, aktivujte si dvojnásobok dát k svojmu O2 SMART Paušálu.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac