Nová Motorola Edge 30 Pro má až neuveriteľné zameranie na využiteľnosť a funkčnosť

Výkon vlajkovej lode Motoroly zvláda náročné hry a appky, akoby to boli dokumenty v poznámkach.

Pri vlajkových lodiach Motorola v minulosti mierne zaostávala,  no rozhodla sa to zmeniť a novou Motorolou Edge 30 Pro sa jej to rozhodne podarilo. Na vlajkovú loď má celkom príjemnú cenu, za ktorú dostanete skutočne kvalitný smartfón.

Ako si užiť hry bez sekania? Týchto 5 smartfónov ocenia aj nároční hráči

Čo sa na Motorole Edge 30 Pro vydarilo?

Ak ma niečo pohladká na duši, tak je to symetria. Novinka od Motoroly má na prvý pohľad vyvážený dizajn. Displej zaberá celú prednú stranu s minimálnymi okrajmi po bokoch, ale aj v dolnej či hornej časti. Navyše do týchto minimálnych okrajov sa výrobcovi podarilo zapracovať skutočne kvalitné stereoreproduktory. 

Po zapnutí ma zaskočila plynulosť displeja, ktorý môže mať obnovovaciu frekvenciu až 144 Hz, čo oceníte pri hrách a videách. Samozrejme, môžete si nastaviť automatické prispôsobenie obnovovacej frekvencie, ktoré vám pomôže šetriť percentá pri nenáročnejších úkonoch. 

Smartfón poháňa úplne nový procesor Snapdragon 8, ktorý robí fenomenálnu prácu. Do operačného systému výrobca zasahoval minimálne, môžete sa teda tešiť na moderný vzhľad Androidu. 

S novým procesorom a dostatkom operačnej pamäte Motorola otvára aj náročné aplikácie, akoby to boli dokumenty v poznámkovom bloku. Prekvapením bolo aj to, že zariadenie sa skoro vôbec neprehrievalo, a to ani pri hraní náročných hier.

V čom mohla byť Motorola Edge 30 Pro lepšia?

Je skutočne len veľmi málo vecí, ktoré sa tomuto smartfónu dajú vytknúť. Motorola v minulosti zaostávala v kvalite fotoaparátov, no pri Edge 30 Pro vidieť obrovský pokrok. Napríklad predná kamera s rozlíšením až 60 Mpx vyhotoví skvelé selfie. 

Aplikácie, tablety alebo obyčajný papier? Vybrali sme 6 tipov na efektívnejšie poznámkovanie

Na vlajkové lode svojich konkurentov zadná trojica fotoaparátov nemusí stačiť. Určite by potešila prítomnosť optického zoomu, pretože ten digitálny ho nedokáže nahradiť. Motorola Edge 30 Pro skrátka nie je fotomobil, ale smartfón zameraný na výkon.

Čím Motorola Edge 30 Pro prekvapila?

Zameranie na využiteľnosť a funkčnosť smartfónu je až neuveriteľné. Napríklad kapacita batérie je dostatočná na to, aby smartfón pohodlne vydržal dva dni. Navyše ho môžete  použiť aj ako bezdrôtovú nabíjačku pre iné zariadenie. 

Asi najväčším prekvapením bola funkcia Ready For. Vďaka nej môžete tento smartfón používať ako počítač po pripojení k PC alebo aj Smart TV. Navyše bezdrôtovo.

V tomto režime môžete teda využívať všetky nainštalované aplikácie na veľkej obrazovke, pričom smartfón poslúži ako myš a klávesnica. Nehovoriac o tom, že externú klávesnicu alebo myš môžete pripojiť aj cez bluetooth. 

Hodnotenie O2 Guru: Očarujúce vychytávky

Musím uznať, že Motorola Edge 30 Pro ma očarila už pri prvom zapnutí. Displej s plynulým zobrazovaním, rýchle reakcie systému a jeho minimálna modifikácia výrobcom je niečo, čo mi neskutočne imponuje.

Smartfón je vlajková loď s príjemnou cenovku a poskytne vám vychytávky, o ktorých ste ani nevedeli, že ich potrebujete. Poteší vás aj balenie, kde nájdete stylus a prémiové púzdro.


Motorolu Edge 30 Pro si môžete kúpiť k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €. 

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Britney, JLo, Sean Paul. Sú tieto tanečné hity zo začiatku tisícročia už oldies?

Nech už si doma púšťate akúkoľvek hudbu, niektoré klasiky dokážu s odstupom času rozprúdiť zábavu naprieč subkultúrami.

Po akom čase sa dá pesnička považovať za oldies? Pre niekoho po 20, pre iného po 30 rokoch. V redakcii sme sa zhodli na vlastnej definícii – retro skladby sú také, ktoré dnes pozná a dokáže precítiť celá generácia aj napriek tomu, že v čase ich vzniku možno počúvali úplne inú hudbu.

Playlist na okamžité roztancovanie každej párty môžete mať vždy poruke v cene vášho O2 SMART Paušálu. Chcem vedieť, ako získať TIDAL predplatné zadarmo

Deti 90. rokov si napríklad na žúroch čoraz častejšie nostalgicky púšťajú pesničky z prelomu milénia. Pozreli sme sa preto na tanečné hity, ktoré vznikli po roku 2000 (90’s už sú určite oldies) a majú aspoň 20 rokov. 

Ako autor článku vopred priznávam, že výber je čisto subjektívny, ale zo skúseností si dovolím tvrdiť, že či už ste v tomto období počúvali Britney Spears, blink-182, Avril Lavigne alebo Eminema, keď sa na párty pustí hociktorá z nasledujúcich klasík, na parkete (alebo v kuchyni) to horí.

Nelly
Hot In Herre

Pri horiacom parkete som si hneď spomenul na túto klasiku od Nellyho, asi preto, že v klipe naozaj horí klub. Hot In Herre sa perfektne hodí do momentu, keď sa ľudia na parkete už trocha oťukali a sú pripravení začať to roztáčať. Na školských diskotékach sa možno radšej tancovali slaďáky na jeho duet Dilemma s Kelly Rowland, ale kto už by dnes chcel v kluboch počúvať slaďáky? 

Destiny’s Child
Bootylicious

Kým Kelly Rowland nahrala spomínanú Dilemmu a Beyoncé dosiahla status popkultúrnej kráľovnej, pôsobili spoločne v skupine Destiny’s Child. Z albumu Survivor z roku 2001 by sme si mohli zaspomínať na skladby Survivor alebo Independent Women Part I, ale do klubového playlistu vyberám tutovku Bootylicious.

Aj keď s termínom „bootylicious“, ktorý odkazuje na atraktívnu ženu, prišli o 10 rokov skôr Snoop Dogg a Dr. Dre, až Destiny’s Child ho v roku 2004 dostali do oxfordského slovníka. Ustojíte ho na parkete?

Sean Paul
Get Busy

“Šonapol somigosoden.“ Obľúbená skomolenina je síce zo skladby Like Glue, ale je jedno, ktorý hit Seana Paula z albumu Dutty Rock na párty zaznie, parket zaručene ožije. 

Ak vás tieto pesničky ešte nenavnadili na žúr, možno oceníte obývačkový oddych pri filmových kultovkách, ktoré boli ešte nedávno v kinách

Keď som si prvýkrát pozrel texty skladieb Get Busy alebo Gimme the Light, nevedel som, či mám v ruke chybné cédečko alebo som zrazu zabudol po anglicky. Pre mnohých bol Sean Paul prvý kontakt s patois – jamajským slangom, ktorý spolu so žánrom dancehall vyniesol Sean Paul do mainstreamovej popularity. 

Jennifer Lopez
Jenny From The Block

Priznávam, že keď som na MTV prvýkrát počul pesničku Jenny From The Block, nepáčila sa mi. Pre mňa ako verného fanúšika blink-182 patrila JLo do nekompatibilnej hudobnej škatuľky.

Motív „sláva ma nezmenila, som stále rovnaké dievča zo sídliska“ dnes patrí k povinnému repertoáru každého úspešného rapera a môžeme donekonečna debatovať, komu to naozaj veríme. Našťastie som vyrástol z predsudkov, snažím sa nesúdiť a trvám na tom, aby Jenny From The Block zaznela na každej párty. 

Justin Timberlake
Rock Your Body

Justin Timberlake očaril mládež už v 90. rokoch s boybandom N*Sync a srdcia po celom svete polámal aj opúšťačkou Cry Me A River zo svojho prvého sólového albumu Justified. Keď vám však skladby produkujú Timbaland a The Neptunes, skôr či neskôr príde aj zaručený párty hit. Jedným z nich je aj groovy disco skladba Rock Your Body, ktorú The Neptunes pôvodne napísali pre Michaela Jacksona.

Eve ft. Gwen Stefani
Let Me Blow Ya Mind

Raperka Eve sa v skladbe Let Me Blow Ya Mind prihovára všetkým, ktorí pochybovali, že si svoju popularitu dokáže dlhodobo udržať. Ešte šťastie, že sa z nej stala klasika, pretože úspešnejší hit nikdy nenahrala.

Naopak, Gwen Stefani, v tom čase z kapely No Doubt, si v prvej dekáde 21. storočia užila úspešnú sólovú kariéru s hitmi ako Rich Girl, Hollaback Girl alebo The Sweet Escape. 

Christina Aguilera, Lil‘ Kim, Mýa a Pink
Lady Marmelade

Aby sme mohli do playlistu zahrnúť divy Christinu Aguilleru a Pink, ale hlavne legendárne raperky Lil‘ Kim a Missy Elliot, vybrali sme ich spoločný cover skladby Lady Marmelade, pôvodne z roku 1974. Soundtrack z filmu Moulin Rouge! naspievali Christina Aguilera, Lil‘ Kim, Mýa a Pink; Missy Elliot sa objaví v intre a skladbu produkovala. 

Do popkultúry sa táto verzia Lady Marmelade zapísala ikonickými kostýmami, tancom a francúzskou vetou, ktorá sa bohužiaľ stala zdrojom nevyžiadaných sexuálnych narážok.

Britney Spears
Toxic

Pri divách a toxickej maskulinite na záver voľne premostím k ikonickému hitu Toxic od Britney Spears. Ešte síce nemá 20 rokov, ale na oslavu #freebritney rád poruším „pravidlo“ tohto článku. Autori skladby ju pôvodne ponúkli Kylie Minogue, ale cena Grammy, niekoľko coververzií, ikonický klip a nestarnúci zvuk z Toxic spravili možno najlegendárnejší hit od Britney.

Ak ešte stále pochybujete o párty potenciáli týchto pesničiek, skúste najbližšie kamošom pustiť tento playlist a dajte vedieť, ako ste sa zabavili. 

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac