Cena tabletu Honor Pad X9 naznačuje kompromisy, no pri jeho používaní si žiadne obmedzenia nevšimnete

Nový Honor má prémiové spracovanie, veľký displej, úžasný výkon a cenu, ktorá vás naozaj príjemne prekvapí.

Ak hľadáte výkonný tablet s veľkým displejom na prácu, do školy alebo len na zábavu za rozumnú cenu, tak Honor Pad X9 je presne to, čo potrebujete. Pri cenovke okolo 300 € sme čakali pomerne veľa kompromisov, ale to nie je prípad Honoru Pad X9 – jeho výbava a funkcionality si nás získali.

S týmito tech novinkami si uľahčíte život aj spríjemnite voľné chvíle

Čo sa na tablete Honor Pad X9 vydarilo?

Musím priznať, že som sa na začiatku trochu obával rýchlosti tabletu a celkového užívateľského zážitku pre jeho cenu. Všetko však ide svižne, úplne bez zaváhania. 

Tabletu dominuje veľký 11,5-palcový displej s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz a rozlíšením 2 000 × 1 200 pixelov, čo oceníte pri pozeraní filmov, seriálov alebo hraní hier. Jemne širšie rámčeky ma zo začiatku zaskočili, ale pomerne rýchlo som pochopil ich výhody a opodstatnenie. Pri používaní takého veľkého displeja budete za ne vďační, pretože tablet vďaka nim môžete držať pohodlnejšie a bez nechcených dotykov obrazovky.

Celkové spracovanie tabletu je príjemné a vďaka kovovému telu a hrúbke iba 6,9 mm pôsobí prémiovo. Vo vnútri zariadenia „bije 8-jadrové srdce“ Qualcomm Snapdragon 685, ktorému sekunduje 4 GB RAM. Vďaka technológii Honor RAM Turbo ju však môžete rozšíriť až o 3 GB.

Honor Pad X9 ponúka pomerne veľkú vnútornú pamäť s veľkosťou 128 GB. Ak by toto úložisko nestačilo, s hybridným slotom na jednu pamäťovú kartu a jednu NanoSIM kartu si pamäť elegantne rozšírite. Honor Pad X9 poháňa veľká batéria s kapacitou až 7 250 mAh, takže o energiu naozaj nebude núdza, sám som bol pri testovaní milo prekvapený.

V čom mohol byť tablet Honor Pad X9 lepší?

Pri takejto cenovke nemôžeme hovoriť iba o superlatívoch, aj keď ich nový tablet od Honoru ponúka dosť. Citeľným kompromisom sú kamery. No na druhej strane, len málokto by využíval zadnú kameru na niečo iné ako skenovanie dokumentov. Honor si to uvedomuje, a preto vložil do tabletu Honor Pad X9 iba 5 Mpx senzor.

Podľa môjho názoru nemá zadná kamera ani ideálne umiestnenie – zbytočne vystupuje z tela zariadenia, a tak sa tablet položený na stole trochu hýbe. Predná kamera má taktiež 5 Mpx, no na videohovory postačí.

Pri veľkom 11,5-palcovom displeji by ste možno čakali prítomnosť dotykového pera v balení, opak je však pravda. Jeho absencia ma trochu zaskočila, keďže tento tablet môžete skoro plnohodnotne využívať pri práci alebo v škole, kde je dotykové pero veľkou výhodou.

Asi najťažšie sa mi pri používaní tabletu zvykalo na umiestnenie tlačidla hlasitosti a tlačidla zapínania. Veľká väčšina tabletov má tieto tlačidlá umiestnené v opačnom poradí, ako je to v tomto prípade. Môže to používateľov obmedzovať pri sledovaní filmov alebo videí, ale dá sa na to zvyknúť.

Čím nás tablet Honor Pad X9 prekvapil?

Asi najviac ma prekvapila výdrž tabletu na jedno nabitie. Veľká 7 250 mAh batéria sľubuje dlhú výdrž a naozaj mi tablet pri používaní veľmi dlho vydržal na jedno nabitie.

Veľmi príjemne ma prekvapil aj samotný zvuk tabletu. V tablete sa nachádza až 6 kvalitných stereoreproduktorov, ktoré hrajú čisto a hlasno. Veľký 11,5-palcový displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz sa príjemne používa a ani pri hraní hier či spustení viacerých aplikácií som nepostrehol žiadne zaváhanie.

Hodnotenie O2 Guru: Šikovný aj štýlový 

Ak hľadáte rýchleho a spoľahlivého spoločníka do práce, školy alebo iba na zábavu za dostupnú cenu, tento tablet je ako stvorený pre vás. Silný 8-jadrový procesor, 6 kvalitných reproduktorov, veľká 7 250 mAh batéria a mnoho ďalšieho zabaleného iba v 6,9 mm tenkom, prémiovo pôsobiacom tele navyše s extrapríjemnou cenou – to je skvelý Honor Pad X9.


S vianočnou ponukou od O2 obdarujete seba aj blízkych. Stačí si len vybrať nový telefón a druhé zariadenie máte len za 1 €. Ešte vám k tomu pribalia aj bezdrôtové slúchadlá O2 pods tiež len za 1 €.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Šikovné aplikácie vás môžu udržať nielen v obraze, ale aj v duševnej pohode

Zlepšite si spánok, naučte sa vyrovnávať so stresovými situáciami, viac relaxujte a zastavte tok myšlienok pomocou aplikácií.

Smartfóny nás zväčša informáciami a notifikáciami presyťujú. Dobrá správa je, že nám vedia pomôcť aj naopak – máme k dispozícii stovky aplikácií, vďaka ktorým môžete vypnúť, zlepšiť regeneračné funkcie či byť jednoducho viac v pohode a menej v strese. A to všetko v pohodlí domova alebo tam, kde sa cítite príjemne.

Telefón môže byť nápomocný aj pri dohliadaní na fyzické zdravie.

Aby ste si nemuseli lámať hlavu, ktoré apky za pohodou stoja, pripravili sme výber našich najobľúbenejších v rôznych kategóriách. 

*všetky aplikácie sú dostupné vo free verzii

Spánok

Ak chcete spať kvalitne a čerpať z benefitov zdravého spánku, dnes vám vedia pomôcť aj aplikácie, ktoré zabezpečujú monitorovanie spánkových cyklov, relaxačné zvukové kulisy, dokonca rady od odborníkov na zlepšenie spánkovej hygieny.

BetterSleep

Táto aplikácia sa pýši viac ako 55 miliónmi stiahnutí a pomáha s kvalitnejším spánkom a dodržaním správnych pomerov spánkových fáz. Obsahuje širokú škálu upokojujúcich zvukových scén vrátane ASMR, zvukov prírody, hudby, meditácií a príbehov pred spaním. Nechýbajú notifikácie, ktoré vám pripomenú, že je čas ísť do postele.

BetterSleep si môžete stiahnuť v App store aj Google Play.

Pzizz

Aplikácia je postavená na psychoakustike, teda na sofistikovaných uspávankách pre dospelých. Pzizz dokáže namixovať zvuky z viac ako 100 miliárd sekvencií tak, aby ste rýchlo zaspali, spánok bol kvalitný a prebúdzanie sprevádzal pocit oddýchnutia. Ako dlho má spánková hudba hrať, si môžete nastaviť podľa ľubovôle až do 24 hodín. Čím viac budete aplikáciu používať, tým efektívnejšie na vás bude pôsobiť.

Skvalitniť spánok si zatiaľ môžete len na telefónoch s Androidom. 

Stella Sleep

Ak potrebujete uspať deti, aplikácia Stella Sleep je na to stvorená. Obsahuje rozprávané príbehy, uspávanky, relaxačnú hudbu aj riadenú meditáciu, samozrejme, upravenú pre deti približne do 10 rokov. Príbehov na dobrú noc je viac ako 100, no ak je problém jazyková bariéra, môžete skúsiť možnosť nahrať vlastný príbeh a ozvláštniť ho hudbou alebo zvukovými efektmi. Zapracovaná umelá inteligencia vám zasa pomôže vytvoriť príbeh na dobrú noc na mieru.

Uspávanky na mieru môžu vytvárať najmä rodičia, ktorí majú operačný systém iOS.

Dýchanie

Aplikácie určené na pomoc s dychovými cvičeniami sú ako virtuálni lektori, ktorí nás vedú procesom osvojenia si vedomého dýchania, zlepšenia pľúcnej kapacity a dosiahnutia vnútorného pokoja. 

Othership

Cvičenia v tejto aplikácii sú navrhnuté tak, aby pomáhali zvyšovať energiu alebo znižovať stres. Majú dĺžku od 3 minút až do hodiny a okrem samotného dýchania môžete cvičenie doplniť aj vzdelávaním sa priamo v aplikácii. Zaujímavosťou je možnosť pridať sa do komunity ľudí, ktorí funkčné dýchanie pravidelne praktizujú.

Dýchacie cvičenie s apkou Othership môžete mať aj v telefóne s Androidom, aj v iPhone.

Breathwrk: Breathing Exercises

V aplikácii môžete vyplniť krátky dotazník, na základe ktorého dostanete personalizovaný plán dýchania. Ide o kombináciu dychových cvičení počas celého dňa tak, aby sa pozitívny účinok dostavil čo najskôr. Nováčikovia ocenia moderované dýchanie v reálnom čase, vďaka čomu sa vyhnete nechceným chybám. So zefektívnením dýchacích cvičení pomôže aj vizuálne a zvukové sprevádzanie.

Praktickú aplikáciu si môžete stiahnuť aj cez Google Play, aj cez App Store

Prana Breath: Calm & Meditate

Cieľom tejto aplikácie je pomáhať relaxovať, zvyšovať odolnosť proti stresu, zvyšovať kvalitu spánku, sústredenia sa alebo znižovať nadmernú chuť do jedla prostredníctvom dychových cvičení​. Obzvlášť účinná je na zlepšovanie kognitívnych schopností, ako sú pozornosť, pamäť a koncentrácia, a na kontrolu emócií, teda lepšie zvládanie úzkostných záchvatov a emocionálneho prejedania sa​. V aplikácii môžete prehľadne sledovať svoj pokrok, nastaviť si pripomienky a vytvoriť si vlastný tréningový program​.

Apku Prana Breath si môžu zatiaľ stiahnuť len užívatelia Androidu.

Dýchajte pomaly, hlboko a pokojne,“ odporúča tréner Jakub Chudý.

Relax a meditácia

Aplikácie zamerané na relax zväčša kombinujú rôzne inštrukcie, ako zostať v pohode, napríklad dychové cvičenia či vedenú meditáciu, a môžu byť vašimi sprievodcami na ceste k upokojeniu mysle. Ak chcete ísť ešte ďalej, nájdete v nich aj hlbšie pochopenie seba samých a sveta okolo nás. Meditačné aplikácie nás učia, ako sa na chvíľu zastaviť, dýchať a vnímať.

Ten Percent Happier Meditation

Aplikácia učí meditovať a rozvíjať sprítomňovanie sa, uvedomenie si seba aj svojho okolia. Je navrhnutá tak, aby bola používateľsky príjemná a jednoduchá, teda je vhodná aj pre tých, ktorí sa vedomému relaxovaniu začali venovať len nedávno. V aplikácii sú kurzy či možnosti konzultácií s odborníkmi, čo oceníte najmä vtedy, ak ste v strese. Aplikácia získala ocenenie „BEST OF 2018“ od spoločnosti Apple.

Meditovať sa môžete učiť na telefónoch s operačným systémom iOS aj Android

Calm

Aplikácia Calm je skôr platformou než aplikáciou. Ponúka totiž všetko, čo vám v spojení s relaxovaním, respektíve starostlivosťou o mentálne zdravie, napadne. Meditácie, dychové cvičenia, tréning sústredenia, toto všetko v Calm nájdete. Zaujímavá funkcia The Daily Calm ponúka používateľom 10-minútovú dennú meditáciu, ktorá sa vám sama pripomenie.

Apku Calm nádjete v App Store aj v Google Play

Calmio

Riadené meditácie na každý deň alebo ucelené kurzy meditácie až po meditáciu počas chôdze. Môžete si vybrať z troch dĺžok trvania cvičenia. Neoceniteľným plusom je, že aplikácia je kompletne v češtine vrátane nahovorených častí. Autori do nej zaradili aj blog plný užitočných informácií pre tých, ktorí sa chcú o meditácii naučiť viac. 

Aplikáciu Calmio zatiaľ môžu využívať majitelia Android smartfónov.

Headspace: Sleep and Meditation

Táto aplikácia je tak trochu evergreen, no máme ju radi. Headspace ponúka riadené meditácie trvajúce desať minút a pomáha pri znižovaní stresu a úzkosti, zatiaľ čo zvyšuje kreativitu a koncentráciu. Techniky v tejto aplikácii vychádzajú z barmských a budhistických tradícií, no má jednoduché a zábavné rozhranie. Sleepcast, ktorý v aplikácii nájdete, zasa pomáha so zaspávaním.

Headspace môžete mať aj v telefóne s Androidom, aj na iPhone

Odložiť smart zariadenia, aby sme si oddýchli, neznamená vrátiť sa do jaskyne.

Extra tipy

Pridali sme ešte dve aplikácie, ktoré pomáhajú s mentálnym zdravím, no nehodia sa do žiadnej z predošlých kategórií, sú však zaujímavo experimentálne a môžu vám pomôcť s duševnou pohodou.

Moodfit

Aplikácia Moodfit má za cieľ zlepšiť vám náladu a zároveň zlepšiť psychickú pohodu. Slúži ako denník nálad počas dňa, náladu si teda do aplikácie zaznamenávate a na oplátku vám posiela pozitívne notifikácie. Súčasťou je tiež sledovanie návykov a ich zlepšovanie. 

Aplikácia okrem denníka nálad a návykov ponúka funkcie na kognitívno-behaviorálnu terapiu, meditáciu a dychové cvičenia, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu mentálneho zdravia.

Aplikáciu MoodFit nádjete v App Store aj v Google Play

Every: Reflect and Connect

Je tak trochu experimentálna, no zároveň fascinujúca. Za úlohu má pomôcť vám budovať si sebavedomie a nadväzovať medziľudské vzťahy – pomocou hrania rôznych hier. Základnou je Inner Odyssey. Používateľom umožňuje vybrať si fotografie reprezentujúce miesto, ktoré by chceli preskúmať. Následne musia odpovedať na sériu otázok, ktoré im pomáhajú zistiť viac o sebe a nájsť podobných ľudí. 

Všetko to riadi umelá inteligencia, no zatiaľ si ju môžete stiahnuť, len ak máte iPhone.


Ak hľadáte, aké apky by sa zišli na dovolenku, s akými nafotíte najlepšie fotky alebo čo majú v smartfóne novinári, seriál Čo má v smartfóne ponúkne užitočné rady a tipy

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Aké slúchadlá si vybrať k smartfónu? Poradíme vám, na čo všetko treba myslieť

Bezdrôtové slúchadlá sú perfektným doplnkom vášho smartfónu pri práci, pri športe aj relaxe.

Slúchadlá boli vždy verným pomocníkom smartfónov, no dnes už získavajú status nevyhnutného doplnku každého inteligentného telefónu. Funkcie a schopnosti bezdrôtových slúchadiel sa neustále rozširujú a čoraz väčší zmysel dávajú aj tým, ktorí cez svoj smartfón hudbu nepočúvajú. 

S novými slúchadlami si užijete pozeranie obľúbeného seriálu či filmu na smartfóne kdekoľvek budete. O to viac, ak máte Netflix v cene vášho O2 Paušálu

Telefonovať bez nutnosti mať smartfón bezprostredne pri sebe, vyťahovať ho z vrecka či kabelky, ovládať hlasového asistenta, prepínať hudbu v playliste alebo sa sústrediť na prácu potlačením hluku okolitého sveta. Kombo slúchadlá + smartfón toho dnes dokáže naozaj veľa, preto sme si pre vás pripravili niekoľko rád, ktoré vám pomôžu vybrať si ideálne slúchadlá pre vaše potreby.

Zvuk nie je jediné kritérium

Vybrať si perfektne vyhovujúce slúchadlá môže byť rovnako zložité ako nájsť dokonalý smartfón. Aj v tomto prípade ide o otázku osobných preferencií a kompromisov. Je však zopár vecí, ktoré by ste pred výberom mali vedieť.

Prirodzene a logicky sa núka, že najdôležitejšou charakteristikou slúchadiel je zvuk. Povedzme si však úprimne, hľadať slúchadlá s hi-fi zvukom ako doplnok k smartfónu je úplne zbytočné. Dokonalý zvuk si totiž najlepšie vychutnáte v pohodlí, keď sa naň sústredíte a máte samotné skladby v dostatočnej kvalite. Obmedzenie kvality pre vás neplatí, ak máte ako súčasť svojho O2 Paušálu predplatné na TIDAL, službu, cez ktorú môžete streamovať hudbu v nekomprimovanom formáte FLAC.

Uniformita má logický dôvod

Samozrejme, rozdiel v kvalite zvuku medzi 30- a 180-eurovými slúchadlami budete počuť, no nebude až taký zásadný. A to aj z toho dôvodu, že výrobcovia dnes vedia veľa vecí vyladiť softvérovo.

Dôvod, prečo sú takmer všetky slúchadlá ladené do prebasovaného zvuku, ktorý dokáže vytiahnuť každý jeden detail skladby, je ten, že takýto zvuk je pomerne univerzálny v mainstreamovej hudbe a najmä funkčný. Cez slúchadlá totiž čoraz viac telefonujeme, ovládame nimi smartfón a počúvame hovorené slovo v podcastoch.

Aj preto pri smartfónových slúchadlách argumentovať v prospech lepšieho zvuku pripojením cez 3,5 mm jack konektor nie je práve presné. Najmä ak máte k dispozícii pripojenie Bluetooth 5.0 a viac. Možnosť použiť kábel na pripojenie slúchadiel k smartfónu sa vám však hodí, ak na smartfóne hráte hry, veľa cestujete, pozeráte filmy, prípadne striháte videá.

Výdrž batérie bezdrôtových slúchadiel na úrovni 6 a viac hodín môže pôsobiť postačujúco, no nie je to vždy tak. Samozrejme, záleží najmä na tom, či aj váš smartfón má ešte možnosť pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm jack.

Pri práci nepodceňujte kvalitný mikrofón

Buďme však konkrétnejší. Ste manažér, pre ktorého je smartfón v prvom rade pracovný nástroj? Potom je pre vás dôležité, aby ste mohli mať slúchadlá pohodlne nasadené v ušiach aj celý deň bez toho, aby vás obťažovali.

Presne pre takéto použitie sú vhodné štuple. Či sa rozhodnete pre tie s nožičkou, ako majú napríklad Xiaomi FlipBuds Pro, alebo bez nožičky, ako napríklad Samsung Galaxy Buds2, je len vecou osobnej preferencie.

Dôležité pre vás je, aby mali slúchadlá dostatočne dlhú výdrž batérie na jedno nabitie, prípadne ponúkali puzdro, ktoré ich dokáže nabiť. Ako napríklad Apple AirPods (2022), ktoré vďaka puzdru bez nabíjacieho kábla vydržia okolo 30 hodín počúvania hudby a 24 hodín telefonovania.

Pre podnikateľov, študentov či manažérov je dôležitý parameter ANC, teda aktívne potláčanie okolitého ruchu, čo je veľmi užitočné, keď sa treba sústrediť. Preto sa zamerajte na to, aby výrobca kládol dôraz aj na zapracovanie kvalitných mikrofónov. Užitočnou funkciou je aj schopnosť slúchadiel automaticky sa prepnúť z jedného zariadenia na druhé. Napríklad po príchode do kancelárie zo smartfónu na notebook.

Hľadáte niečo univerzálne?

Nemáte na slúchadlá špeciálne požiadavky? V tom prípade bude výber o niečo jednoduchší a aj lacnejší. Dnes už vyložene zlé a nekvalitné slúchadlá kúpite, len ak sa rozhodne pre nejakú úplne neznámu značku v niektorom z čínskych online marketov. 

Konkurenčný boj je čoraz intenzívnejší, a preto aj známe značky dnes dokážu za pár desiatok eur pripraviť zaujímavú ponuku. Jedným z veľmi milých prekvapení sú nové bezdrôtové slúchadlá O2 pods.

Za skutočne priaznivú cenu ponúkajú výbavu, o ktorej by ste v dostupnej kategórii ani len nesnívali. O2 pods majú dobrý zvuk, na telefonovanie sú priam ideálne. Okrem integrovaného mikrofónu aj pre pohodlné dotykové ovládanie.

Párovanie so zariadením – smartfónom, tabletom alebo notebookom – je viac ako spoľahlivé a rýchle. Prirodzene si slúchadlá rozumejú ako s operačným systémom Android, tak s iOS a aj Windows či MacOS. 

Nabíjacie puzdro sa postará o 20-hodinovú výdrž na jediné nabitie, vybavené je aj technológiou na bezdrôtové nabíjanie. Inak je k dispozícii aj USB-C konektor.

Ak preferujete skôr klasickú konštrukciu slúchadiel a nie „štuple“, zaujímavou voľbou sú bezdrôtové slúchadlá Music Hero s mäkkými náušníkmi, zabudovaným mikrofónom a multifunkčnými tlačidlami na ovládanie hudby a vybavovanie telefonických hovorov.

Sú štuple vhodné pre športovcov?

Napriek tomu, že výrobcovia často tvrdia, že bežné štupľové slúchadlá sú vhodné aj na šport, poobzerajte sa radšej po tých s prívlastkom športové. Líšia sa konštrukciou, na štupľoch sú napríklad malé ramienka, ktoré lepšie držia. Aktívne potláčanie hluku je v tomto prípade skôr zbytočné, možno až nebezpečné. Ak behávate v meste popri ceste, je určite lepšie, ak môžete vnímať svoje okolie.

Pre športovcov nemusí byť vždy ideálne ovládanie dotykom na štupli. Keď máte dotykovú plochu vlhkú od potu, nemusí správne reagovať, preto je praktickejšie ovládanie na šnúrkach na krku. Zaujímavým tipom na športovanie sú napríklad flexibilné a mäkké Sony WIC200.

Pre milovníkov dizajnu

Ak je pre vás dôležitý dizajn a väčšiu dôveru máte skôr k tradičným výrobcom zvukovej techniky, nebojte sa vyskúšať niektorú z overených značiek, ako je napríklad Bang & Olufsen. Aj firmy z hi-fi sveta totiž vidia potenciál v praktických štupľoch.

S dobrými slúchadlami a šikovnými apkami budú tréningy ľahšie. Tréneri a trénerky odporúčajú tieto smart aplikácie

Pravda však je, že aj v prípade smartfónových slúchadiel sa sústredia primárne na zvuk, preto môžu ponúkať o generáciu starší Bluetooth alebo nemajú aktívne potláčanie hluku.

Nie je to však prípad dizajnových SONY LinkBuds, ktorých netradičný dizajn dopĺňajú 12 mm meniče, Bluetooth 5.2 alebo 17,5-hodinová výdrž batérie, samozrejme, v spojení s puzdrom. Nechýbajú ani kodeky SBC a AA.

Ani klasiky nie sú krokom vedľa

Dôvodov, prečo vám nemusia vyhovovať štuple a radšej siahnete po klasických slúchadlách, je veľa a všetky sú legitímne. Aj tu ide o vec osobných preferencií. Klasické slúchadlá sú väčšie, prekryjú ucho, čím môžu do určitej miery suplovať funkciu potláčania hluku a pasívne ucho izolovať od okolitých ruchov a zvukov.

Pre mnohých ľudí sú pohodlnejšie na nosenie, ale nie na dlhé hodiny. S veľkými slúchadlami vám môže byť teplo a sú oproti štupľom ťažšie.

Klasické veľké slúchadlá ocenia skôr hráči, pre ktorých sú dôležité rôzne zvukové kodeky. Samozrejme, spokojnejší budú aj milovníci hudby, keďže pri takýchto slúchadlách sa so zvukom už pracuje inak, dôkazom čoho sú napríklad aj slúchadlá  SONY WHCH510, ktoré okrem kvalitného zvuku ponúkajú výdrž batérie na jedno nabitie 35 hodín.


Bohatú ponuku bezdrôtových slúchadiel na rôzne účely nájdete aj v e-shope O2.


Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac