Ak zainvestujete do HONOR-u Magic V2, získate aj výkonný smartfón, aj precízny tablet v jednom

Na (malom) trhu skladačiek máme novinku z dielne HONOR-u, ktorá odpovedá na vyššie nároky používateľov – no s prémiovosťou narástla aj cena.

Najskôr budete v rukách držať smartfón, po otvorení tablet. V roku 2024 to už síce nie je prevratná technológia, no skladacie telefóny sú stále menšinovou záležitosťou. Prémiový smartfón HONOR Magic V2 ponúka ultraštíhle telo aj v zatvorenom stave za trhovo stále prijateľnú cenu – a nielen týmto môže zásadne zamiešať karty vo svete technológií.

Vybrali sme 4 smartfóny, ktoré sú tenké a ľahké, no stále robia dokonalé fotky

Čo sa na smartfóne HONOR Magic V2 vydarilo?

HONOR Magic V2 má neuveriteľné rozmery – ponúka extra štíhle telo s hrúbkou len 9,9 milimetra. Značke HONOR sa tak podaril nevídaný počin, pretože ostatné skladacie telefóny sú výrazne hrubšie. V zloženom stave vyzerá ako úplne štandardný, teda neskladací smartfón. 

Po jeho otvorení získate plnohodnotný tablet. Skvelo sa na ňom pracuje vo viacerých oknách súčasne. Môžete mať otvorený napríklad Excel aj maily súčasne – na prácu priam dokonalé riešenie. Zadnú stranu HONOR-u Magic V2 pokrýva imitácia kože, ktorá pôsobí veľmi vkusne a elegantne. 

Čo mohlo byť na smartfóne HONOR Magic V2 lepšie?

Prémiový HONOR Magic V2 má len minimálne nedostatky. Osobne mi chýbalo bezdrôtové nabíjanie, ktoré je v tejto triede špičkových telefónov samozrejmosťou. Je to pravdepodobne spôsobené naozaj malou hrúbkou zariadenia. 

Kompenzuje ho však extra rýchle 66 W nabíjanie a špeciálna technológia batérie, ktorá zabezpečuje mimoriadne veľkú výdrž na jedno nabitie. Hravo na ňom dokážete pracovať počas celého dňa bez nutnosti dobíjania, čo je vzhľadom na výkon zariadenia sľubná náhrada.

Osobne by ma potešila aj certifikovaná odolnosť proti vode, ktorú dnes vyhľadávajú najmä používatelia, ktorí si smartfóny berú aj na dobrodružnejšie cesty. Pre ľudí pracujúcich v kanceláriách by absencia odolnosti nemusela byť výrazným mínusom. 

Čo nás na smartfóne HONOR Magic V2 príjemne prekvapilo?

Pýchou skladačky od HONOR-u sú, samozrejme, jeho displeje. Vonkajší ponúka rozmery štandardného telefónu a práca s ním ma aj tak veľmi bavila. Využíva technológiu OLED a to je to najlepšie, čo môžete mať. Vďaka nej bude sledovanie napríklad videí skutočným zážitkom. 

Čerešničkou na torte je však vnútorný displej, lebo pri jeho otvorení získate skoro 8-palcový tablet, na ktorom nielenže hravo vybavíte pracovné záležitosti, ale aj pozeranie filmov bude neuveriteľne pohodlné. 

Veľmi milo ma prekvapili aj fotky, ktoré HONOR Magic V2 dokáže urobiť. Majú krásne a živé farby, ale aj dokonalú ostrosť. Všetky snímky boli ostré aj za zhoršených svetelných podmienok. Špeciálne by som však vyzdvihol portrétové fotografie a video. Ich tvorba ma počas testovania veľmi bavila. Celú fotovýbavu dopĺňa umelá inteligencia, ktorá vaše fotografie vyladí do dokonalosti.

Aby ste jednoducho fotili kvalitné zábery, nerušene pracovali alebo si užívali pozeranie videí, potrebujete aj dobrú operačnú pamäť. HONOR Magic V2 ju má až na hodnote 16 GB, a čo sa vnútorného úložiska týka, má hodnotu až 512 GB. Môžem potvrdiť, že tieto čísla fungujú aj v realite – celý systém je maximálne plynulý. 

Hodnotenie O2 Guru na záver: Extrémny výkon aj prémiový foťák 

Na trhu smartfónov sa medzi výrobcami ohybných telefónov začína konkurenčný boj. Samsung so „zetkom“ pred pár rokmi obnovil éru ohybných smartfónov a svoj vysoký štandard si každým novým radom udržiava, no aj spoločnosť HONOR pokračuje v tomto trende. 

V extrémne štíhlom tele ukrýva HONOR Magic V2 špičkový hardvér a profesionálnu fotovýbavu. Jeho hlavnou výhodou však zostáva, že obidva displeje sú absolútne plnohodnotné – nehrozí, že by sa výrobca sústredil na hlavný otvárací a menší mu len sekunduje. 


Zaujala vás nadupaná skladačka HONOR Magic V2? V O2 ju teraz môžete získať so špeciálnou zľavou až 300 €

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Silné emócie, skvelé herecké výkony aj jedinečné filmové remeslo na jednom mieste. Spoznajte tohtoročné oscarové nominácie

Týchto 8 nominovaných filmov nájdete na Netflixe.

Oscarové nominácie sú väčšinou zárukou, že si pozriete kvalitné filmové umenie – od dôležitej témy cez nekonvenčné spracovanie až po herecké výkony. Inak to nie je ani tento rok. Spoznajte fascinujúci príbeh 60-ročnej plavkyne, nahliadnite do zákulisia ľudskoprávnych protestov s Rustinom a objavte liečivú silu hudby s Jonom Batistom. Ani nemusíte chodiť do kina, lebo túto kopu skvelých filmov nájdete už dnes na Netflixe.

Tieto filmy nominované na Oscarov si môžete pozrieť na Netflixe aj v cene svojho O2 Paušálu

Snežné bratstvo

Nominácie: najlepší cudzojazyčný film, najlepšie masky

V momente, keď do lietadla s úsmevom nastúpia hráči uruguajského rugbyového tímu, ešte netušia, že ich čakajú najhrozivejšie dni v živote, ktoré si dokáže len málokto predstaviť.

Mladíci sa počas letu zabávajú, no stačí zlomok sekundy a všetko je úplne inak. Aj keď majú niektorí z nich šťastie a prežijú pád lietadla, nebude to stačiť. Zostanú uväznení v snežnej krajine bez jedla a signálu, bez kohokoľvek, kto by im mohol pomôcť. Dokážu prežiť v neľútostných podmienkach mrazivých hôr? A za akú cenu?

Strhujúca dráma, ktorá bola nakrútená podľa skutočných udalostí, síce rozpráva mrazivý príbeh o prežití v extrémnych podmienkach, no je najmä o odvahe, vnútornej sile a obetavom priateľstve. Ako svojim priateľom odkáže umierajúci Numa: „Niet väčšej lásky ako položiť život za svojich priateľov.“

Španielsko-uruguajská snímka Snežné bratstvo je nominovaná v silnej kategórii cudzojazyčných filmov, no nomináciu si zaslúžila aj výborná práca maskérov.

Maestro

Nominácie: najlepší film, najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe, najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe, najlepší pôvodný scenár, najlepšia kamera, najlepšie masky, najlepší zvuk

Po úspešnom režijnom debute (Zrodila sa hviezda) prichádza Bradley Cooper s novou snímkou a opäť nás vezme do hudobného prostredia. Tentoraz nám v životopisnom príbehu Maestro približuje osud i dielo geniálneho skladateľa Leonarda Bernsteina, ktorého vo filme sám stvárnil. 

A robí to veľmi dobre, pretože z filmu priam sála všadeprítomná vášeň pre hudbu, ktorá sa zapísala do dejín. Talentovaný americký dirigent Bernstein sa totiž preslávil množstvom famóznych skladieb i orchestrov svetovej úrovne.

A hoci je Cooperov obdiv k jeho hudbe zjavný, vo filme rozvíja aj výrazne osobnejšiu líniu – tematizuje komplikovaný vzťah s vernou priateľkou a manželkou Feliciou (Carey Mulligan). Ich formálne, no úprimné spojenectvo fungovalo ako spoločenský úkryt pred pravdou o Bernsteinovej sexuálnej orientácii. Ale každý má svoje limity…

NYAD

Nominácie: najlepšia herečka v hlavnej úlohe, najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe

Zdá sa, že 60-ročná Diana Nyad (Annette Bening) má už svoju športovú kariéru dávno za sebou. Nedokáže však nečinne sedieť, preto sa na staré kolená rozhodne prekonať samu seba a dokázať niečo, čo sa ešte nikomu nepodarilo – preplávať 160 kilometrov z Kuby na Floridu.

Jej priateľka a trénerka Bonnie (Jodie Foster) si nemyslí, že to je vzhľadom na jej vek dobrý nápad, no napriek tomu Dianu podporí a spoločne začínajú trénovať. Čaká ju viac ako 50 hodín nepretržitého plávania a k tomu nebezpečenstvo morských vôd vrátane žralokov a medúz.

Jej cestu sprevádzali mnohé neúspechy, no keď v roku 2013 doplávala na pobrežie Key West, odkázala nám tri veci: „Po prvé – nikdy sa nevzdávajte. Po druhé – nikdy nebudete príliš starí na to, aby ste šli za svojimi snami. A po tretie – môže to vyzerať ako osamelý šport… ale chce to tím.“ 

A práve tím je jadrom celého filmu – Diana a Bonnie totiž netrénujú len fyzickú vytrvalosť jedného tela, ale aj trpezlivosť a silu svojho vzťahu. Obe herecké predstaviteľky v tomto prípade odviedli skvelú prácu a vzťahovú drámu na pozadí veľkého športového úspechu stvárnili presne, takže si rozhodne zaslúžili aj svoje nominácie na Oscara.

Rustin

Nominácia: najlepší herec v hlavnej úlohe

Životopisná snímka o málo známom príbehu amerického aktivistu za ľudské práva Bayarda Rustina.

Rustin bol totiž jednou z najdôležitejších figúr v organizácii významného Pochodu na Washington za prácu a slobodu v roku 1963, ktorý uzavrel Martin Luther King svojou slávnou rečou „I Have a Dream“ o rovnosti a konci rasovej diskriminácie. Rustin bol jeho mentorom, podporoval Kingove líderské schopnosti a učil ho o nenásilí. Ich spolupráca bola pre rozvoj ľudskoprávnych hnutí v 60. rokoch zásadná.

Biografia Rustin zároveň tematizuje aj druhú vrstvu jeho aktivizmu – boj za práva gejov. K svojej sexuálnej orientácii sa otvorene prihlásil, čo v danej dobe nebolo bežné, spôsobilo mu to značné komplikácie aj v rámci postavenia v občianskom hnutí. Rustin sa však nikdy nevzdal. Za spravodlivosť a rovnosť bojoval až do konca svojho života.

Vo filme ho stvárnil skvelý Colman Domingo, ktorý bol na Oscara nominovaný ako najlepší herec v hlavnej úlohe.

Nimona

Nominácia: najlepší celovečerný animovaný film

Zdá sa, že v kráľovstve budúcnosti svitá na lepšie časy – všetci sú v bezpečí a strážcami mieru sa môžu stať aj tí, ktorí nemajú kráľovskú krv. Sir Ballister, budúci kráľovský rytier, to vníma ako veľkú poctu, z ktorej sa teší aj jeho kolega a partner Ambrosius. Všetko sa však zvrtne v momente, keď ho kráľovná pasuje za rytiera – stane sa obeťou podvodu a z ničoho nič začne byť vnímaný ako zloduch.

Na pomoc mu však príde Nimona. Bytosť, ktorá dokáže meniť tvar a bojuje proti nespravodlivosti. Začína sa šialená jazda, keď všetkým spoločne ukážu, aká je pravda a na čom skutočne záleží.

Nimona je dojímavý príbeh o láske bez hraníc, búraní predsudkov a prijatí seba samého. Po dlhom čase vyšiel citlivý a mimoriadne aktuálny animovaný film, ktorý s pochopením objíme všetkých (mladých) ľudí, ktorých spoločnosť považuje za „monštrá“, hoci táto nezmyselná nenávisť je jediným skutočným zlom.

El Conde

Nominácia: najlepšia kamera

Máte radi historické drámy a neprekáža vám, ak sú o niečo „pikantnejšie“, teda okorenené fantáziou? Temné dejiny sa niekedy až priveľmi podobajú hororovým filmom, a preto sa v najnovšom filme Pabla Larraína (Spencer, Ema, Jackie) pozrieme na príbeh čilského diktátora Augusta Pinocheta trochu netradične. Krvilačný generál v ňom totiž predstavuje starnúceho upíra, ktorý si chce pred smrťou vychutnať ešte jeden či dva krvavé drinky.

Ostrá satira na jedného z najhorších diktátorov vôbec poukazuje, že niektorí ľudia  dokážu byť omnoho horší než vymyslené monštrá z tých najdesivejších príbehov. V kombinácii s úchvatnou čiernobielou kamerou, za ktorú získala aj nomináciu na Oscara, predstavuje to najlepšie spojenie politického s poetickým. Aj preto niet divu, že snímka si za svoje dômyselné posolstvo priniesla cenu za najlepší scenár z festivalu v Benátkach.

The Wonderful Story of Henry Sugar

Nominácia: najlepší krátky hraný film

Nový Wes Anderson je pre mnohých filmových nadšencov vždy ako sviatok. A v minulom roku nám tento výnimočný režisér skutočne doprial, pretože uviedol až 5 nových filmov (z toho 4 krátkometrážne), v ktorých neopúšťa svoj zmysel pre vizuálnu symetriu, vypointované príbehy a kompozície premyslené do najmenších detailov.

Uhádnete, za ktorými dverami na vás čaká dokonalý pán Bridgerton či Wednesday Addams?

Krátkometrážna snímka rozpráva príbeh bohatého muža (Benedict Cumberbatch), ktorý sa rozhodne ovládnuť tajomstvá meditácie a absolútnej kontroly mysle. Svoje (mentálne) bohatstvo neskôr zúročí tým, že začne pomáhať druhým. Podivuhodný príbeh Henryho Sugara je prvým zo série krátkych príbehov, ktoré sú adaptáciami poviedok Roalda Dahla (a tiež ich nájdete na Netflixe).

American Symphony

Nominácia: najlepšia pôvodná pieseň

Americký skladateľ a spevák Jon Batiste je vychádzajúca hudobná hviezda, držiteľ niekoľkých cien Grammy i Oscara za hudbu k filmu Duša. V dokumentárnom filme Americká symfónia sa však pozrieme pod povrch jeho úspešnej kariéry – kým oznamujú  jeho 11 nominácií na cenu Grammy, jeho manželka prežíva prvý deň chemoterapie. Spoločne sa predierajú životom plným kontrastov, ale držia spolu aj v tých najťažších chvíľach.

Vo filme sledujeme, ako sa Jon vyrovnáva s horkosladkými situáciami v živote, kým sa snaží zložiť majstrovskú symfóniu pre svoju ženu. „Hudba pramení zo životných skúseností,“ prezrádza v dokumente. Možno aj preto je taká silná. Snímka je nominovaná na Oscara za najlepšiu pieseň „It Never Went Away“, ktorej autorom nie je nik iný ako sám Batiste.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac