IKEA triky, ktoré potrebujete a ani ste o tom nevedeli

Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste oživili kus starého nábytku či vylepšili váš domov kreatívnym detailom.

Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste oživili kus starého nábytku či vylepšili váš domov kreatívnym detailom. Máte radi originálne kúsky, praktické riešenia alebo len potrebujete zužitkovať starý nábytok?

Prinášame niekoľko nápadov, vďaka ktorým si vytvoríte z IKEA nábytku netradičné doplnky do vášho domova.

Retro stolík

Zrejme len málokto by povedal, že tento farebný retro stolík bol pôvodne stojanom na laptop. Na veselý doplnok do obývačky potrebujete lepiacu pásku, farebný sprej, transparetné lepidlo a kúsok fantázie.

Veľká malá detská izba

Ak potrebujete v detskej izbe dostatok úložného priestoru, no zároveň musíte pracovať s malými rozmermi, vyskúšajte IKEA nábytkovú stenu. Trik je v tom, že tento kus nábytku otočíte a odstránite spodnú poličku – kam perfektne zapadne posteľ. Tí zručnejší môžu prirobiť dvierka na poličky a vytvoriť tak uzavreté skrinky, či naištalovať LED svetielka pre krajší efekt.

Multifunkčná lavička

Aj na pohľad obyčajnú IKEA lavičku môžete pretvoriť na exkluzívny kúsok. Pridaním drevenej poličky na spodnú stranu vytvoríte extra priestor na odkladanie topánok. Pre celkový efekt vylepšite lavičku čiernym linoleom.

Vaše meno na dvere

Zamestnajte zručného manžela, tešiť sa bude celá rodina. Z IKEA krájacej dosky si podľa vlastnej fantázie vyrežte písmená, ktoré môžete umiestniť ku vchodu do vášho domu. Tento detail zaiste neprehliadne žiadny okoloidúci.

Držiak na magazíny

Z kuchynského IKEA Varierra boxu vytvoríte dizajnový kúsok v podobe držiaka na magazíny. Je len na vás, či si vyberiete nožičky ladené viac do retro štýlu alebo uprednostníte minimalistické prvky. Všetko čo k tomu potrebujete je lepiaca pištoľ.

Svetlo do spálne

Túto dizajnovú chuťovku do spálne si vyrobíte z troch IKEA produktov. Ekby konzoly, ktorú pripevníte na stenu, elektrického závesu a žiarovky. Vyhrať sa môžete s farbami, aj umiestnením lampy.

[the_ad_placement id=“injektaz-datahit“]

Pracovný stôl z kuchynskej dosky

Ak stále neviete nájsť pracovný stôl podľa vašich predstáv, alebo sa len potrebujete pohrať s priestorom vo vašej izbe, tu je niečo pre vás. Pracovný stôl si vyrobíte z kuchynskej dosky a kuchynských skriniek. Experimentujte s veľkosťami či výškou. Skrinky zvoľte podľa toho, koľko úložného priestoru potrebujete.

Úplne iný level

Ak vás už omrzela stará komoda alebo len potrebujete cenovo dostupný, no na pohľad lákavý kúsok úložného priestoru, tento nápad váš určite poteší. Premaľujte pôvodné borovicové drevo a pridajte komode kovové úchytky. Elegantný šmrc komody zaručene oživí každú izbu.

Detail robí divy

Vzorovaná tapeta oživí každý pracovný priestor. Vylepšite si stolík pomocou jednoduchého triku. Škála farieb je naozaj bohatá a každý detail sa ráta.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Najefektívnejšie cviky pre ľudí, ktorí nemajú čas cvičiť

Vďaka nim bude naozaj veľmi ťažké hľadať výhovorky, prečo dnes nie je ten správny deň vybrať sa do fitka alebo si zacvičiť doma.

Cvičenie je jedna z činností, ktorá odbúrava stres a mimoriadne prospieva zdraviu. No keď zápasíme s nedostatkom času,  je to prvá aktivita, ktorá sa posúva na vedľajšiu koľaj.

Existujú však cviky, ktoré ušetria čas a precvičia viacero častí tela zároveň, takže vďaka nim bude naozaj veľmi ťažké hľadať výhovorky, prečo dnes nie je ten správny deň vybrať sa do fitka alebo si zacvičiť doma. 

Turecký vztyk

Tento cvik vám precvičí celé telo, a skvelo pôsobí na vnútorné svalstvo stredu tela. Je perfektným cvikom pre balans.

Potrebovať k nemu budete jeden kettlebell a vlastné telo. Je to veľmi komplexný cvik a zapája sa pri ňom mnoho svalových skupín naraz.

Benefity tohto cvičenia sú mimoriadne rôznorodé, napríklad:

  • Zvyšujete mobilitu ramien
  • Rozvíjate a zvyšujete svoju silu a vytrvalosť
  • Zlepšujete symetriu medzi ľavou a pravou stranou tela
  • Pomáha páliť kalórie

Tu je malá video ukážka ako taký turkish getup vlastne vyzerá:

Drep

Právom označovaný za základný a najlepší cvik pre nohy. Nič totiž nezvýši silu v nohách viac ako obyčajný drep. Buduje stehenné svalstvo, rysuje pekné lýtka a spevní sedacie svalstvo.

Nie je však určený výhradne len nohám. Vďaka drepom sa do práce zapája aj stredná časť tela, ktorá nám pomáha pri stabilizácii, aby sme pri drepe nespadli. Drepovaním pálime kalórie.

Radí sa medzi funkčné cviky, čiže pomáha v bežných činnostiach počas každodenného života. Okrem toho, zlepšuje pohyblivosť a koordináciu, posilňuje väzivové tkanivá, pomáha telu odstraňovať škodlivé látky a vstrebávať tie potrebné rýchlejšie. Ak ste ešte tento cvik nezaradili do vášho tréningu, tak je najvyšší čas.

Doska (plank)

Väčšina z nás ho pozná ako cvik pre krásne vyrysované brucho. Je to tak, no takzvaný “plank” ponúka oveľa viac. Je to mimoriadne užitočný cvik, ktorý spevňuje a trénuje celé telo, keďže sa pri ňom využívajú aj horné a dolné končatiny. Plank sa ako cvik odporúča ľuďom, ktorí majú zlé držanie tela, najmä z dôvodu, že posilňuje a spevňuje hlboké brušné svalstvo.

Tu je krátka ukážka:

[the_ad_placement id=“injektaz-datahit“]

Angličáky

Neradia sa práve medzi obľúbené cviky mnohých ľudí, no účinné a multifunkčné rozhodne sú.

Pracujú pri nich zároveň ruky, stred tela, nohy, hrudník, zadok či kvadricepsy. Sú ideálnym cvikom na naberanie sily. Dokážete vďaka nim spáliť veľké množstvo kalórií v pomerne krátkom čase a zlepšiť si kondičku a vytrvalosť.

Angličáky majú jednu veľkú výhodu, a to takú, že sa dajú robiť úplne všade a nepotrebujete  na to žiadnu výbavu.

Výpady

Ďalší mimoriadne multifunkčný cvik. Najmä medzi ženami. Síce ho veľa z nás neobľubuje, pravidelne by sme ho mali do tréningov zaraďovať. Patrí medzi tie, vďaka ktorým sa dá dopracovať k výstavným nohám a zadku.

S výpadmi sa dá celkom pohrať a zapojť do práce môžte aj ruky a ramená tým, že si k výpadom dopredu, dozadu či do strán zoberiete do rúk činky, prípadne kettlebelly.

Pri výpadoch je mimoriadne dôležité poznať správnu techniku, inak si môžte rýchlo spôsobiť bolesti alebo nedajbože zranenie, najčastejšie kolena.

Takto vyzerá ideálne prevedený výpad:

Mŕtvy ťah

Úžasne multifunkčný cvik, ktorý by mal do tréningu zaradiť každý človek, ktorý chce dosiahnuť veľa za krátky čas.

Na prvý pohľad veľmi jednoduchý cvik no zvládnutie tej správnej techniky je kľúčové.

Mŕtvy ťah má veľmi veľa výhod vďaka ktorým by určite nemal chýbať vo vašom tréningu. Pomáha spaľovať tuky a zlepšuje držanie tela, pretože posilňuje chrbtové svalstvo, hlavne v jej dolnej časti. Zapája sa pri ňom do práce viac svalov ako pri akomkoľvek inom cviku. Zvyšuje tiež silu a zlepšuje kondičku.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac