Ako zvýšiť životnosť batérie tak, aby ste si užili svoj smartfón naplno

Výhodou každého smartfónu je jeho nastavenie. Preto si v dnešnom blogu povieme čo a ako nastaviť, nech máme viac zábavy ako starostí.

Všetci to poznáme, ten čas, kedy sme po vyčerpávajúcom dni zabudli hodiť telefón na nabíjačku a ráno sme si nemohli pustiť ani hudbu. Vtedy by človek dal čokoľvek aspoň za 10 % batérie navyše.

Aj také sú chvíle bežného smrteľníka. Nebýva ich veľa, ale stať sa môžu. Preto si v dnešnom článku povieme, ako efektívne nastaviť telefón pre čo najvyššiu výdrž batérie. A nebude nám na to treba ani 15 aplikácií.

Ale pekne zaradom. Pred tým, ako budeme inštalovať  rôzne aplikácie, prejdime si najskôr nastavenia telefónu. V tomto prípade to bude Huawei P8, preto aj nižšie uvedené obrázky sú priamo z tohto telefónu. Nastavenia pre Android sú však čoraz viac podobné, takže by ste nemali mať problém postup zopakovať aj na iných zariadeniach.

Ako prvé, keď zapíname telefón, nás vždy ožiari jas. A teda jasnosť displeja nám ako prvá dáva najavo, že keď chcem predĺžiť výdrž, treba z nej ubrať. Stačí preto stiahnuť notifikačnú lištu (na úvodnej obrazovke potiahnutím od vrchu nadol), kde sa mi spustí rýchle menu. Tu môžem tento jas znížiť, prípadne nastaviť automatický jas. Pre výdrž batérie volím samozrejme najnižší jas.

jas

 

Pri druhom kroku sa pozrieme na nastavenie v telefóne. Pri P8čke možnosť úspory batére ponúka užsamotný telefón. Stačí ísť len do nastavení, kde na vás možnosť nastaviť úsporu energie doslova kričí.

nastavenia

Volíme teda úsporu energie a vyberáme z možností, ktoré sa ponúkajú. Zvolíme si možnosť „Inteligentný“, aby sme zvýšili výdrž batérie. Keď sa však posunieme nižšie, máme na výber ďalšie možnosti, ako napríklad Ultra úsporný režim.

Ďalej sa pozrime v nastaveniach na časť „Batéria“. Tu sa zobrazujú aplikácie, ktoré sú práve spustené. Po kliknutí na jednotlivé aplikácie ich vieme úplne vypnúť, čím o nejaké percentá zvýšime výdrž batérie. bežiace aplikácie

V nastaveniach sa dajú zvoliť aj aplikácie, ktoré majú ostať aktívne po vypnutí obrazovky. Aktualizácia počasia, maily, facebook atď. Vyklikám čo chcem a idem ďalej, ďalšia úspora batérie k plusu.

P8čka má v nastaveniach tiež možnosť zvoliť si, ktoré aplikácie majú byť pripojené k sieti, či už k mobilnej sieti alebo k wifi sieti. A keďže je 4G / LTE sieť je najväčším žrútom baterky, odporúčam určite nastaviť väčšinu aplikácií na wifi sieť.

Aby sme si ušetrili nie len baterku, ale aj dáta, pozrieme sa na aktualizácie aplikácií, hlavne tých v google play. A to z jednoduchého dôvodu – čím viac údajov sa sťahuje, tým viac sa batéria míňa, a to hlavne cez mobilnú sieť. Preto je lepšie vypnúť aktualizáciu aplikácií cez mobilnú sieť. Predsa len je wifi už takmer všade.

Vyššie sme si prešli také tie celkové nastavenia zariadenia, ale čo ak nastane situáciakedy je batéria takmer úplne vybitá? Zrolujte lištu, zapnite úsporu energie a zostanú aktívne len určite služby (Volania, správy a prístup ku kontaktom). Tento režim si zvoľte aj vtedy, ak si chcete čo najrýchlejšie nabiť telefón, no nechcete ho vypínať.

 

Čo ale ak všetky tieto funkcie telefón nepodporuje? Nevadí, sú ľudia ktorí na to vymysleli rôzne aplikácie, a na tie sa teraz spoločne pozrieme. Prvou z nich bude aplikácia Greenify. Ide o jednoduchú aplikáciu, ktorú si zvládne každý sám nainštalovať.

Výhodou aplikácie je hlavne to, že zabraňuje opätovnému spusteniu aplikácií na pozadí, vďaka čomu sa dá ušetriť nejaké to percento z baterky.

Druhou aplikáciou je Battery Doctor (Battery Saver), ktorá má na Google Play veľmi dobré recenzie. V aplikácií je možnosť prispôsobiť si zariadenie tak, aby vyhovovalo aj tým najnáročnejším užívateľom.

Ak nastane situácia, že si s aplikáciou nebudete vedieť dať rady, stačí nám napísať, alebo zastaviť sa v predajni O2. Guru kolegovia vždy radi pomôžu s nastavením telefónu ako aj s aplikáciami.

Sme špecialisti v oblasti mobilných technológií. Naši O2 Guru ochotne všetkým – našim zákazníkom aj zákazníkom iných operátorov – bezplatne poradia v O2 Predajniach, na Zákazníckej linke 949 alebo cez online chat.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

IKEA triky, ktoré potrebujete a ani ste o tom nevedeli

Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste oživili kus starého nábytku či vylepšili váš domov kreatívnym detailom.

Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste oživili kus starého nábytku či vylepšili váš domov kreatívnym detailom. Máte radi originálne kúsky, praktické riešenia alebo len potrebujete zužitkovať starý nábytok?

Prinášame niekoľko nápadov, vďaka ktorým si vytvoríte z IKEA nábytku netradičné doplnky do vášho domova.

Retro stolík

Zrejme len málokto by povedal, že tento farebný retro stolík bol pôvodne stojanom na laptop. Na veselý doplnok do obývačky potrebujete lepiacu pásku, farebný sprej, transparetné lepidlo a kúsok fantázie.

Veľká malá detská izba

Ak potrebujete v detskej izbe dostatok úložného priestoru, no zároveň musíte pracovať s malými rozmermi, vyskúšajte IKEA nábytkovú stenu. Trik je v tom, že tento kus nábytku otočíte a odstránite spodnú poličku – kam perfektne zapadne posteľ. Tí zručnejší môžu prirobiť dvierka na poličky a vytvoriť tak uzavreté skrinky, či naištalovať LED svetielka pre krajší efekt.

Multifunkčná lavička

Aj na pohľad obyčajnú IKEA lavičku môžete pretvoriť na exkluzívny kúsok. Pridaním drevenej poličky na spodnú stranu vytvoríte extra priestor na odkladanie topánok. Pre celkový efekt vylepšite lavičku čiernym linoleom.

Vaše meno na dvere

Zamestnajte zručného manžela, tešiť sa bude celá rodina. Z IKEA krájacej dosky si podľa vlastnej fantázie vyrežte písmená, ktoré môžete umiestniť ku vchodu do vášho domu. Tento detail zaiste neprehliadne žiadny okoloidúci.

Držiak na magazíny

Z kuchynského IKEA Varierra boxu vytvoríte dizajnový kúsok v podobe držiaka na magazíny. Je len na vás, či si vyberiete nožičky ladené viac do retro štýlu alebo uprednostníte minimalistické prvky. Všetko čo k tomu potrebujete je lepiaca pištoľ.

Svetlo do spálne

Túto dizajnovú chuťovku do spálne si vyrobíte z troch IKEA produktov. Ekby konzoly, ktorú pripevníte na stenu, elektrického závesu a žiarovky. Vyhrať sa môžete s farbami, aj umiestnením lampy.

[the_ad_placement id=“injektaz-datahit“]

Pracovný stôl z kuchynskej dosky

Ak stále neviete nájsť pracovný stôl podľa vašich predstáv, alebo sa len potrebujete pohrať s priestorom vo vašej izbe, tu je niečo pre vás. Pracovný stôl si vyrobíte z kuchynskej dosky a kuchynských skriniek. Experimentujte s veľkosťami či výškou. Skrinky zvoľte podľa toho, koľko úložného priestoru potrebujete.

Úplne iný level

Ak vás už omrzela stará komoda alebo len potrebujete cenovo dostupný, no na pohľad lákavý kúsok úložného priestoru, tento nápad váš určite poteší. Premaľujte pôvodné borovicové drevo a pridajte komode kovové úchytky. Elegantný šmrc komody zaručene oživí každú izbu.

Detail robí divy

Vzorovaná tapeta oživí každý pracovný priestor. Vylepšite si stolík pomocou jednoduchého triku. Škála farieb je naozaj bohatá a každý detail sa ráta.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac