Koľko sa toho dá stihnúť za štyri dni? Až-až!

Vezmite si v práci dva dni voľna, pripojte víkend a máte pred sebou štvordňovú dovolenku. A ako s voľnými dňami naložiť? Napríklad takto.

Vezmite si v práci dva dni voľna, pripojte víkend a máte pred sebou štvordňovú dovolenku. A ako s voľnými dňami naložiť? Napríklad takto.

1. deň: Lyžovačka na Štrbskom Plese

Lyže na rameno alebo snowboard pod pazuchu a šup na svah. Raz ste hore, raz ste dole, no každou  jazdou načerpáte novú energiu. Ak vám náhodou bude dochádzať, v bufetoch si jej môžete dopriať,  koľko len chcete. No čaj s rumom pite s rozumom, ideálne až po športe.

Odporúčame kombinovať s O2 Extra výhodou:
Jednodňový skipas – Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso
Platný od začiatku sezóny do 25. 12. 2016. Viac info na www.extravyhody.o2.sk

Cena: 30 € 16,90 €

2. deň: Zábava v Aquaparku Tatralandia

Potom, čo ste si užili zábavu na snehu, je čas užiť si vodu v tekutom skupenstve. Vyšantite sa v aquaparku, zjazdite všetky šmykľavky a doprajte si niekoľko povzbudzujúcich dĺžok v plaveckom bazéne. Nenahltajte sa však veľa vody, lebo na váš žalúdok čaká niečo lepšie: niekoľko výborných reštaurácií a bar priamo vo vode.

Odporúčame kombinovať s O2 Extra výhodou:
Zvýhodnené vstupné do Tatralandie
Platí od 30. 10. do 25. 12. 2016. Viac informácií na www.extravyhody.o2.sk

Cena: 23 € 11,90 €

3. deň: Lyžovačka v Jasnej

Rozjasnite svoj tretí deň v Nízkych Tatrách, ktoré stoja v hodnoteniach dlhodobo veľmi vysoko. V Jasnej máte na výber z množstva zjazdoviek, vyberajte si podľa náročnosti alebo podľa chuti. Vyvezte sa na Chopok, a ak vám počasie bude priať, zažijete ten najúžasnejší výhľad z úctyhodnej výšky 2004 metrov nad morom.

Odporúčame kombinovať s O2 Extra výhodou:
Jednodňový skipas – Jasná Sever a Juh
Platný od začiatku sezóny do 25. 12. 2016. Viac info na www.extravyhody.o2.sk

Cena: 32 € 19,90 €

4. deň: Relax v Thermal parku Bešeňová

Posledný deň je ideálny na zahriatie zmrznutých kostí a na celkové uvoľnenie. V Thermal parku Bešeňová máte k dispozícii množstvo bazénov, od plaveckých a relaxačných cez detské až po bazény s rôznymi atrakciami a s masážnymi dýzami, ktoré z vás vymasírujú aj posledné zvyšky napätia a stresu.

Odporúčame kombinovať s O2 Extra výhodou:
Zvýhodnené vstupné do Gino Paradise Bešeňová
Platí od 30. 10. do 25. 12. 2016. Viac informácií na www.extravyhody.o2.sk

Cena: 23 € 10,90 €

Veríme, že sme vás dostatočne inšpirovali. Neváhajte a ešte pred Vianocami si odskočte na krátku dovolenku, počas ktorej zabudnete na celý predvianočný zhon a vrátite sa skvele oddýchnutí a plní energie.

Páčil sa vám článok?

Venujte nám ešte chvíľku a pomôžte nám Sódu ešte vylepšiť.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345 (No Ratings Yet)
Loading...
Super

Raz týždenne posielame výber toho najlepšieho zo Sódy.


Fotoprechádzka: Ako sa varia sirupy Herbert

Pri týchto sirupoch máte pocit, že ešte nie sú veci stratené a poctivosť, láska k tomu, čo robíte, je na prvom mieste.

Ak idete za tým, čo vás baví, a popri tom dostanete nápad, ktorý vychádza z potrieb ľudí, môže z toho vzniknúť niečo také dobré, ako Herbert sirupy.

Zakladateľ značky Mário Marko nám porozprával o tom, ako sa dá dostať spoza baru k manufaktúre a pozriete sa aj do zákulisia prípravy dobrého sirupu.

Autor foto: Patrik Gubiš pre www.hemmet.sk

Mário pracoval ako barman v Londýne, kde si vymýšľal vlastné príchute a receptúry miešaných nápojov. Nájsť však sirup, ktorý by spĺňal jeho predstavy nevedel. Presne v takýchto momentoch sa rodia nápady pustiť sa do niečoho na vlastnú päsť.

Každý produkt, ktorý vyrobil, otestoval na ostro na rôznych akciách. Chcel vedieť, či jeho výrobok bude niečím zaujímavý nielen pre neho, ale aj pre ostatných.

Ohlasy boli pozitívne a to ho nakoplo pokračovať ďalej. Kultúra pitia limonád na Slovensku takmer nebola, a práve v tom videl Mário šancu preraziť.

Autor fotiek: Patrik Gubiš pre www.hemmet.sk

Dobrý produkt funguje aj bez názvu

Nič, čo vzniká v Herberte, nie je len tak. Premýšľaním, spájaním a nenásilným spôsobom sa rodil aj názov. “Rok a pol sme sa nevolali nijak. Až keď som cítil nutnosť vymedziť sa aj názvom a nielen svojimi produktmi, vznikol Herbert.”

Základ slova je spojený s bylinkami (z latinského slova herba, pozn.), ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou výrobkov. “Zároveň sme chceli, aby ľudia za produktom hľadali niekoho skutočného, osobu, nie stroje či marťanov. Tak sme bylinkový základ mena poľudštili na Herberta.”

Deň čo deň tak strávi Herbert tím vo svojom “malom kumbáliku” v Trnave, kde sa celé čaro prípravy sirupov odohráva. Ráno prídu čerstvé bylinky, cez deň sa vyrába, fľaškuje, etiketuje a balí. Následne sa balíčky expedujú a kuriérmi sú odvážané ďalej k spotrebiteľom.

Autor fotiek: Patrik Gubiš pre www.hemmet.sk

Autori foto: Nora & Jakub

Aj napriek množstvu práce sa v Herberte udržuje uvoľnená atmosféra, na čo má Mário jednoduché vysvetlenie: “Každý u nás má priestor sa realizovať, uplatniť nápady, presadiť si, čo má rád. Hierarchia neexistuje. Všetci sme si rovní, názor každého je dôležitý, pretože každý z nás sa pričiňuje o chod celej firmy.”

Suroviny – alfa a omega dobrého sirupu

Receptúru na poctivé sirupy sú dobre stráženým tajomstvom, čo nám ale Mário prezradil vás určite neprekvapí – základ dobrého sirupu tkvie v kvalite surovín, z ktorých je vyrobený.

Mário na kvalite bazíruje tak, že s odstupom času chce, aby každá ingrediencia, každá bylinka či ovocie prešlo priamo ich rukami, aby sa nemuseli spoliehať na dodávateľov, ale sami si riešili suroviny priamo.

Autori fotiek: Nora & Jakub

Metóda výroby, ktorú v Herberte používajú, sa nazýva macerácia. Ide o lúhovanie za studena (sirupy sa nevaria), pri ktorom sa zachováva maximum nutričných hodnôt použitých surovín.

“Na výsledku je to cítiť. Vôňa aj chuť sú autentické,” hovorí Mário. Každá príchuť sa vyrába inak. Líšia sa v spôsobe výroby, dĺžke jej trvania, v teplote.

Dopyt po sirupoch Herbert rastie, prekračuje hranice Slovenska aj Českej republiky. A je možné, že sirupy potečú aj v Londýne, Švajčiarsku, Japonsku či Španielsku. Na toto už ale “malý kumbálik” nestačí.

“Sme práve po niekoľkomesačnom intenzívnom navrhovaní technológie a hľadaní nových priestorov a čím skôr sa nám to podarí zrealizovať, tým skôr dokážeme prekročiť naše súčasné hranice.”

Herbert Sirupy je malá firma, ktorá vznikla z lásky k chutiam a vôňam v našej Trnave. Vytvárame skvelé kombinácie, ktoré nečakáte ale my ich milujeme.

Raz týždenne posielame výber toho najlepšieho zo Sódy.


Športová akadémia Mateja Tótha podporená O2 funguje už na prvých 24 školách

Čítaj viac

Lifetech: Čo je nové