Nemajú problém čakať na ideálne svetlo pol dňa či trpezlivo zbierať materiál celé mesiace. Zaujímavý záber im nevezme ani silný vietor. Reč je o tých, ktorí zdolávajú slovenské hory s fotoaparátom v ruke a technikou na chrbte. Vystrojení trpezlivosťou a vášňou pre dobrodružstvo, točia krásne časozberné videá, ktoré rozprávkovo zachytávajú to najcennejšie z nášho Slovenska.
1. Zázrivá (Pavol Láštic)
2. Momenty zo Slovenska (Majo Chudý)
3. Niekde na Slovensku (Matúš Lašan)
4. Jánošíkove diery (Majo Chudý)
5. Malé Karpaty (Branislav Bruder)
Potrebujete poradiť s výberom
programu O2 Dáta?
Radi vám poradíme a pomôžeme.
Nechajte nám vaše telefónne číslo a zavoláme
vám v priebehu najbližšieho pracovného dňa.
Ďakujeme. Zavoláme vám.
6. Čas na Slovensko (Dominika Martincová)
7. Kráľova Hoľa (Matúš Lašan)
8. Jeden rok v Kvačianskej doline (Martin Šveda)
9. V srdci Slovenska (Filip Majerčík)
10. Nízke Tatry – The art of time (Filip Majerčík)
Pozrite si obľúbené videá kdekoľvek
Odteraz už aj pozeranie videí online cez mobilné dáta nie je ničím nemysliteľným. Pokojne si tieto videá pozrite, hoci aj pri ceste autobusom či vlakom. Ak ste aj vy z tých, ktorí strávia viac času online, než s telefónom pri uchu, poďte si pozrieť ponuku nových dátových paušálov od O2 a už sa v ničom neobmedzujte.
Rôzne pohľady na celospoločenské otázky, vzťahy aj duševné zdravie a pohyb, popkultúru či technológie si môžete nájsť v mailovej schránke každý druhý týždeň.
Ďakujeme za prihlásenie na odber nášho newslettera. Už to skoro je, len ešte jedna drobnosť. Potrebujeme ešte potvrdiť Vašu e-mailovú adresu. Stačí, aby ste klikli na odkaz, ktorý sme vám práve zaslali na váš e-mail.
Tradičná kuchyňa našich predkov je založená na bielej múke, zemiakoch či slanine. Náš aktuálny životný štýl nás však núti (aspoň občas) siahnuť po zdravších a nemenej chutných alternatívach. Janica a Aneta z iniciatívy Jem iné vám ukážu, že aj recepty vašej mamy či babky sa dajú urobiť moderne a zdravo.
1. Zemiakový šalát
Vianočná klasika všetkých slovenských domácnosti sa dá urobiť v takej forme, že ho nebudete musieť vybehávať vo fitku ešte aj vo februári. V purpurovom zemiakovom šaláte Jem iné nie je ani gram majonézy. Recept nájdete tu.
2. Štrúdľa
Voňavá, chrumkavá, domáca. Na jeden z najpopulárnejších koláčov má asi každá rodina svoj vlastný recept. Ak ste siešte nenašli ten svoj, skúste zdravú jablkovo-škoricovú štrúdľu. Nie sú v nej žiadne jablká z konzervy, ani mrazené lístkové cesto či rafinovaný cukor. A preto si môžete dopriať aj viac než len jeden kúsok. Recept nájdete tu.
3. Palacinky
Obľúbené detské jedlo nemusí byť zo zásady mastné, ťažké a presladené. Ak cesto pripravíte zo špaldovej múky, ryžového mlieka a ovsených vločiek, môžete si bez výčitiek dať palacinky pokojne aj na raňajky. Pripravte si ich podľa tohto receptu.
4. Placky
Ani placky nemusia byť ťažkým jedlo, z ktorých kvapká olej. Tradičné zemiakové placky môžete nahradiť ľahšími zelerovo-mrkvovými. Nespotrebujete na ne polovicu fľaše oleja a po ich smažení nebudete musieť dva dni vetrať byt. Tieto zdravé placky sa totiž pečú v trúbe. Zelerovo-mrkvové placky od Jem iné nájdete tu.
5. Ryžová kaša
Pamätáte si ešte na domácu mliečnu ryžu, ktorú ste dostávali na desiatu v škôlke alebo vám ju varievala babka na večeru? Skúste sa vrátiť do detských čias a pripravte si vylepšenú verziu tohto sladkého jedla. Hustá ryžová kaša s lieskovými orieškami a vanilkou je však trochu iná, nepripravuje sa z klasického mlieka, ale z mlieka z lieskových orechov. Kompletný recept nájdete na tomto linku.
6. Kváskový chlieb
Chlebík bez použitia kvasníc či droždia, ktorý vykysne vďaka kvásku (ražná múka skvasená riadeným spôsobom) má stáročnú históriu a v súčasnosti prežíva svoju renesanciu. Zdravý a voňavý kváskový chlebík si môžete pripraviť aj doma, tak ako kedysi naše babičky. Recept na kvások a domáci chlebík nájdete tu.
7. Kapustnica
Kyslá kapusta bola tiež jednou zo základných potravín našich predkov. Najlepším jedlom, ktoré sa z nej dá pripraviť, je voňavá kapustnica s hríbami, ktorá sa mnohým z nás spája najmä s Vianocami. Ak chcete zmenu, skúste si ju nabudúce pripraviť po vegánsky podľa nasledujúceho receptu.
Páčil sa vám článok?
Slabé
Loading...
Super
Páči sa vám, čo práve čítate?
Rôzne pohľady na celospoločenské otázky, vzťahy aj duševné zdravie a pohyb, popkultúru či technológie si môžete nájsť v mailovej schránke každý druhý týždeň.
Ďakujeme za prihlásenie na odber nášho newslettera. Už to skoro je, len ešte jedna drobnosť. Potrebujeme ešte potvrdiť Vašu e-mailovú adresu. Stačí, aby ste klikli na odkaz, ktorý sme vám práve zaslali na váš e-mail.
Inšpiratívne články o duševnom zdraví, pohybe, spoločenských témach, popkultúre či technológiách posielame každú druhú nedeľu.
Ďakujeme za prihlásenie na odber nášho newslettera. Už to skoro je, len ešte jedna drobnosť. Potrebujeme ešte potvrdiť Vašu e-mailovú adresu. Stačí, aby ste klikli na odkaz, ktorý sme vám práve zaslali na váš e-mail.