7 tipov na neopozerané komédie pre celú rodinu

Streamovacia služba VOYO prináša široký výber jedinečných rodinných komédií, ktoré sú inšpirované skutočným životom.

Hľadáte streamovaciu službu s pestrým obsahom? Ponuka VOYO sa neustále rozrastá a okrem archívu TV Markíza, športových prenosov či exkluzívnych predpremiér prináša aj širokú škálu celovečerných filmov, ktoré si môžete vychutnať so svojimi najbližšími. Pripravili sme pre vás 7 tipov na vydarené komédie, ktoré ukazujú, aké pestré môžu byť vzťahy v rodine. 

Sledujte VOYO cez O2 a každý mesiac ušetrite na predplatnom 5,99 €. Službu máte totiž v cene O2 SMART Paušálu aj s 10 GB dát navyše. Chcem vedieť viac

10 dní bez mamy/10 jours sans maman

Čo sa stane, keď matku štyroch detí prestane baviť každodenné varenie, umývanie riadu a pranie? Rozhodne sa rezignovať a vyberie sa na výlet. Jej manžel, ktorý je vedúcim HR vo veľkej spoločnosti, rýchlo zistí, že úlohu svojej ženy značne podcenil.

Vo francúzskej komédii plnej katastrof sa zaručene nájdu viacerí oteckovia, ktorí okúsili, aké to je viesť celú domácnosť. O obľúbenosti tejto zápletky svedčí aj fakt, že ide o remake rovnomenného filmu z roku 2017, ktorý režíroval Ariel Winograd.

Aj dvaja sú rodina/Demain tout commence

Pri francúzskych remakoch ešte chvíľu zostaneme. Na podobnom princípe totiž vznikol aj film Aj dvaja sú rodina od režiséra Huga Gélina. V hlavnej úlohe sa predstaví herec Omar Sy, ktorého môžete poznať z kinohitu Nedotknuteľní (Intouchables). Podobne emotívnu rolu hrá aj v tejto rodinnej komédii, ktorá však vôbec nepôsobí prvoplánovo. Ide o pekne natočený ľudský príbeh, ktorý budete sledovať s úsmevom na perách.

Omar Sy v ňom stvárňuje bezstarostného mladíka Samuela. Užíva si svoj život, až pokým sa jedného dňa nezjaví žena, s ktorou kedysi strávil noc. Do rúk mu dá malé dieťa, oznámi mu, že je to jeho dcéra a zmizne. A Samuelov život už nikde nebude taký ako predtým.

Špunti na vode/Špunti na vodě

Ak máte radi klasiku ako S tebou mě baví svět, toto sa vám bude páčiť. Pripravte sa na skvelé herecké obsadenie, pohodovú letnú atmosféru a krásne zábery romantických miest.

Dajte si svojich blízkych s O2 paušálom k sebe na faktúru a O2 Internet na doma môžete mať so zľavou až 100 %. Viac o ponuke O2 Spolu

Snímka sleduje trojicu mužov, ktorí si chcú vyraziť na pánsku jazdu ako za starých čias. Teraz však majú manželky a deti, ktoré takisto túžia po oddychu. Kamaráti sa preto vydávajú na výlet aj so svojimi ratolesťami. To, že táto expedícia sa nezaobíde bez komplikácií, je nám asi všetkým jasné.

Skorosestry/Demi-sœurs

Skorosestry je príbeh o troch ženách, ktoré by nič nespájalo a ktoré by sa pravdepodobne nikdy nestretli, keby nemali spoločného biologického otca. Ten však zomrie, dcéry po ňom zdedia krásny byt v Paríži a zrazu sa ocitnú v zdieľanej domácnosti. Kombinácia bizarnej dejovej línie, groteskných momentov a perfektných hereckých stvárnení vás zaručene dostane.

Súčasnú sociálnu drámu majú na svedomí spisovateľka, scenáristka a režisérka Saphia Azzeddine a režisér a scenárista François-Régis Jeanne. Saphia Azzeddine je okrem iného autorkou populárneho románu Bilqiss, ktorý rozpráva príbeh ženy v moslimskom svete.

Rodina na prenájom/Une famille à louer

Život sa niekedy dokáže zmeniť v priebehu pár chvíľ. Nevšedným príkladom je aj film o stretnutí unudeného osamelého milionára so slobodnou matkou dvoch detí, ktorá každý deň bojuje o strechu nad hlavou. Milionár si totiž matku s deťmi prenajme a jeho život sa zo dňa na deň premení na jeden veľký chaos. Podarí sa mu to zvládnuť?

Živé vysielanie, online archív aj prístup k programu v predpremiére. Máme pre vás 6 dôvodov, prečo by ste mali sledovať VOYO. Zistite viac

Hlavné úlohy v tejto komédii stvárnila silná dvojka, herec Benoît Poelvoorde a herečka Virginie Efira. Herečka si zahrala napríklad aj vo filme Viktória (In Bed with Victoria), za čo získala cenu Maggritte pre najlepšiu herečku.

Martin a Venuša

Ak nemáte českých komédií nikdy dosť, odporúčame nevynechať ani film Martin a Venuša. Ide o jeden zo starších počinov režiséra Jiřího Chlumského, ktorý má na konte aj spomínanú snímku Špunti na vode. Ústrednou myšlienkou filmu je neustále sa opakujúca otázka, či sa muž dokáže vo výchove detí a v celkovom riadení domácnosti vyrovnať žene.

Hlavný hrdina (Marek Taclík) sa staví, že sa o svoje tri deti dokáže počas mesiaca postarať úplne sám. Ako sa mu to podarí a koľko nervov ho to bude stáť?

Ktorý je ten pravý?/Home Again

Život slobodnej matky, ktorá sa po rozvode vracia do rodného Los Angeles, môže byť poriadne veselý. Stačí si k sebe do domu nasťahovať troch mladíkov. Táto americká romantická komédia vám rovnako ako hlavnej hrdinke (Reese Witherspoon) poriadne zamotá hlavu.

Film je debutovým počinom scenáristky a režisérky Hallie Meyers-Shyer, dcéry režiséra Charlese Shyera a producentky a scenáristky Nancy Meyers. Práve jej matka je autorkou úspešných romantických komédií ako Nejako sa to komplikuje (It’s Complicated), Lepšie neskoro ako nikdy (Something’s Gotta Give) či Po čom ženy túžia (What women want), kde si zahrala aj malá Hallie.


Radi by ste si pozreli aktuálnu domácu produkciu, zaujímavý film alebo si nenecháte ujsť žiadny športový prenos? Stavte na Zlatý O2 SMART Paušál, ktorý ocení každý streamer. Každý mesiac v ňom nájdete aj predplatné vybranej prémiovej appky, napríklad streamovacej služby VOYO v hodnote 5,99 €, a k nej 10 GB extra dát na jej sledovanie. Viac o tom, ako si vyskladať svoj O2 SMART Paušál, sa dozviete na www.o2.sk.

banner, O2 SMART Pausal, Zlaty O2 Smart Pausal, modry, Luddo

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Prvé kroky s počítačom či so smartfónom? 6 tipov pre ľudí, ktorí s technológiami len začínajú

Chcete pomôcť starým rodičom porozumieť svetu technológií? V spolupráci s IT Learning Slovakia sme pre vás pripravili sumár rád, vďaka ktorým im pomôžete prekonať strach aj ozrejmiť základné pravidlá fungovania.

Technológie sa stali súčasťou bežného života mnohých z nás, túžba po komunikácii s blízkymi či potreba získavať informácie však môže byť lákavá aj pre ľudí, ktorí ešte počítače ani smartfóny neokúsili. Ako pomôcť staršej generácii osvojiť si prácu s technológiami, nám prezradil riaditeľ firmy IT Learning Slovakia Peter Hecht, ktorá organizuje rôzne vzdelávacie kurzy.

Odbremeňte starých rodičov od platieb za telefón a zoberte si ich aj s paušálom od O2 k sebe na faktúru. Získate tak možnosť mať O2 Internet na doma výhodnejšie. Viac o ponuke O2 Spolu

Pomôžte blízkym prekonať strach

Starým rodičom treba hneď v úvode vysvetliť, že digitálnych technológií sa netreba báť, a zdôrazniť, že im dokážu uľahčiť život. Pre mnohých sú však aj v súčasnosti počítače a smartfóny neznámym vesmírom, preto je prirodzené, že pred nimi majú rešpekt či dokonca strach.

„Základom je naučiť blízkych, aby sa technológií nebáli. Čím sú ľudia starší, tým viac sa boja skúšať a učiť sa nové veci. Treba ich motivovať, ukázať im, čo počítač vie, a snažiť sa ich zbaviť strachu, že niečo pokazia. Práca s počítačom sa dá učiť aj klikaním, kreslením či otváraním a zatváraním okien. Ak ten strach prekonajú, budú sebestačnejší a prácu s počítačom si osvoja rýchlejšie,“ vysvetľuje IT školiteľ Peter Hecht.

Pokúste sa teda svojim blízkym vysvetliť, že počítače ani iné technologické zariadenia nie sú žiadnym strašiakom, a povzbuďte ich, aby sa pýtali, keď niečomu nerozumejú. V príjemnej atmosfére vám to pôjde ľahšie.

Buďte pre nich aktívnou oporou

Prekonaním prvotného strachu sa však práca nekončí. Aby ste starým rodičom technológie priblížili, je potrebná aktívna participácia, pretože pracovať s počítačom alebo iným zariadením sa nenaučia sami. Technológie sa navyše rýchlo menia a vzhľad stránok sa môže zo dňa na deň zmeniť. Preto je dôležité byť v tejto fáze s blízkym v priamom kontakte a reagovať na vznikajúce podnety.

„Tieto veci sa nedajú naučiť z videa ani z knihy. Jediný spôsob, ako niekoho naučiť používať technológie, je sedieť vedľa neho. Buď na vzdelávacom kurze, alebo doma. Je potrebné, aby si človek našiel čas a venoval sa blízkemu na pravidelnej báze,“ približuje Peter Hecht skúsenosti z praxe.

IT školiteľ upozorňuje na to, že nie je dobré spoliehať sa na vysvetľovanie cez telefón, pretože človek nemusí všetko pochopiť a môže to byť preňho zbytočne stresujúce. „Ak budete pre svojich starých rodičov stálou oporou a svet technológií im priblížite osobne, bude to pre nich podstatne jednoduchšie,“ dopĺňa.

Zamerajte sa na konkrétne potreby

Uvedomte si, že svojmu blízkemu nemusíte vysvetliť úplne všetko, čo sa na počítači alebo smartfóne dá robiť. Postupujte pomaly a dbajte na to, čo daný človek potrebuje. Spýtajte sa, či ho láka skôr práca s textovými dokumentmi, online kartové hry, alebo chce technológie využívať na kontakt s rodinou.

„V minulosti sa ľudia na kurzoch najčastejšie chceli naučiť pracovať s balíkom Office. Dnes je to skôr o využívaní internetu a komunikácii s blízkymi. Zábava a informácie sú dnes v popredí. Ľudí lákajú aj sociálne siete, pretože vidia, že ich využíva takmer každý,” hovorí riaditeľ firmy IT Learning Slovakia.

Čítajte aj: O svojej babke s modrými vlasmi vytvoril populárny profil. Jej humor a dobrota baví tisíce Slovákov

Keď budete vedieť, čo človeka zaujíma, ľahšie si nastavíte priority pri vysvetľovaní. Bolo by naozaj zbytočné trápiť ho s vytváraním tabuliek v Exceli alebo s inými špecifickými službami, ak ho zaujímajú skôr funkcie e-mailovej schránky. „Pokúste sa im veci čo najviac zjednodušiť,” odporúča Peter Hecht.

Zvážte, ktoré zariadenie je vhodné

Ak budete vedieť, čo seniora v online prostredí zaujíma, lepšie odhadnete aj výber vhodného zariadenia. Kúpa počítača nie je najlacnejšou záležitosťou, preto si treba zvážiť všetky možnosti a zvoliť tú najvhodnejšiu.

„Otázka znie, či je počítač tým správnym zariadením. Tablety sú napríklad jednoduchšie na ovládanie a pravdepodobnosť komplikácií je v ich prípade oveľa menšia. Tablety sú určené skôr na komunikáciu a zábavu, počítače zase na produktivitu. Ak niekto počítač vyslovene nepotrebuje, odporúčal by som zvážiť iné možnosti,” radí IT odborník.

Podobne treba postupovať aj pri výbere mobilu. Smartfón nabitý množstvom funkcií a zaujímavých ovládacích prvkov, ktoré prácu s ním uľahčujú, sa môže zdať ako dobrá voľba. Pre človeka, ktorý však s takýmto typom zariadení nemá veľa skúseností, môžu byť skôr na príťaž.

Venujte pozornosť správnemu vyhľadávaniu a overovaniu informácií

Internet ľudí láka nielen pre možnosť spojiť sa s blízkymi, ale aj pre vyhľadávanie informácií, ktoré ich zaujímajú. Preto venujte adekvátnu pozornosť aj vyhľadávaniu. Vysvetlite starým rodičom, ako používať kľúčové slová, a ukážte im, ako jednoducho sa môžu preklikať k rozličným webovým stránkam. Nezabúdajte však ani na úskalia, ktoré so sebou obrovské množstvo informácií prináša.

„Čím ľahší prístup k informáciám máme, tým menej ich overujeme. Ak máme o informácii pochybnosti, je dobré radšej si ju preveriť na viacerých stránkach. Pozor treba dávať na rôzne pochybné stránky, ktoré vznikli pred týždňom a neobsahujú dohľadateľný kontakt,” varuje Peter Hecht.

Nekonečný počet webstránok môže na starších ľudí pôsobiť mätúco. Preto je dôležité naučiť ich pracovať s hodnovernými zdrojmi a vysvetliť im, čo sú to dezinformácie a základné pravidlá, ako ich odhaliť.

Nezabúdajte na bezpečnosť na internete

Motiváciou na využívanie internetu môže byť aj možnosť nakupovať online prostredníctvom e-shopov. Človeka preto treba oboznámiť aj s ich rizikami a priblížiť mu, ako si vybrať e-shop, cez ktorý si produkt alebo službu objedná. Upozorniť treba aj na možnosť zneužitia osobných údajov, ktoré so sebou môže priniesť celý rad problémov.

„Základom online nakupovania je overovanie. Pri nákupoch cez e-shop si vždy treba skontrolovať sekciu s kontaktmi, pozrieť si, kde firma sídli, prečítať si recenzie a hodnotenia. Odporúčam nenakupovať z webov, ktoré neuvádzajú dostatok kontaktných informácií, aj keď ponuka tovarov a služieb a ich ceny môžu byť atraktívne. Ak vám nejaká firma už pri objednávke neponúka potrebný servis, zaváňa to problémom či podvodom,” vysvetľuje riaditeľ firmy IT Learning Slovakia Peter Hecht.

Opatrnosť pri nakupovaní a zadávaní údajov je podľa odborníka kľúčová a treba ju starým rodičom prízvukovať. Podceniť netreba ani použitie antivírusového systému, ktorý používané zariadenie ochráni. V ponuke dnes nájdete aj viacero bezplatných programov, ktoré predstavujú dobrú prevenciu.


Uľahčite svojim starým rodičom a rodičom fungovanie a ušetrite. Ak si svojich blízkych s paušálom od O2 vezmete k sebe na faktúru, môžete získať spoľahlivý O2 Internet na doma so zľavou až 100 %. Všetko o ponuke O2 Spolu nájdete na tomto mieste

Peter Hecht

Odborník na profesionálne vzdelávanie v oblasti IT sa aktívnemu lektorovaniu venuje už od vysokej školy. V roku 2007 založil firmu IT Learning Slovakia, ktorá reagovala na nedostatok kvalitnej digitálnej výučby u nás. Spoločnosť sa rýchlo rozrástla a v súčasnosti školí viac ako 6 000 ľudí ročne. Veľký dôraz v nej kladú na vysokú kvalifikáciu a skúsenosti lektorov, priamy kontakt so zákazníkmi a aktuálnosť ponúkaných kurzov.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac