Aj malý byt vie byť štýlový a vzdušný. Inšpirujte sa na YouTube

Dizajnéri z projektu Never Too Small vám ukážu, ako vytvoriť plnohodnotné bývanie už na 19 m2.

Hľadáte tipy, ako zútulniť svoju domácnosť, vtesnať do neveľkého bytu všetko potrebné alebo mu dať nový vzhľad? Neviete sa rozhodnúť, akú farbu či materiál zvoliť? Skvelým pomocníkom môže byť YouTube, kde nájdete rady od vychytených dizajnérov aj množstvo inšpirácií zo zahraničia. Vybrali sme 7 kanálov, s ktorými sa oplatí začať. 

Nech už vás tieto videá zavedú kamkoľvek do hlbín YouTube, s extra balíkom dát v cene svojho O2 SMART Paušálu môžete objavovať nový obsah kedykoľvek. Chcem vedieť viac

Never Too Small

Aj z menších priestorov možno vytvoriť plnohodnotné a štýlové bývanie. Dôkazom je obľúbený austrálsky projekt Never Too Small, v rámci ktorého sa skúsení dizajnéri zameriavajú na malé štúdiá a domčeky.

Tím v rámci videí zdôrazňuje udržateľné bývanie a vyzdvihuje, že ak je priestor nadizajnovaný správne, nebude sa vôbec zdať malý. Tento kanál má viac ako 1,5 milióna odberateľov a jeho tvorcovia pre fanúšikov pripravili aj vlastný merch.

Martina Design

Česká dizajnérka Martina Pištěláková je súčasťou tímu obľúbenej relácie TV Prima Jak se staví sen a svoje skúsenosti a tipy ponúka aj na YouTube.

Zariaďovať si domov podľa predstáv môže byť celkom slušná makačka. Vyskúšajte si v cene O2 SMART Paušálu predplatné služby TIDAL a nakopnite sa niektorým z týchto playlistov

V rámci relácie Ladíme s Martinou sa orientuje na ľudí, ktorí si zariadenie interiéru chcú riešiť sami. Relácia má 33 epizód a postupne otvára rôzne témy – od výberu materiálov až po tipy, ako ušetriť. Dizajnérka okrem iného zodpovedá aj otázku, koľko bežne stojí priestor zariadiť.

The Modern House

Netradičná britská realitná kancelária verí, že dizajn je silným nástrojom na zlepšenie života. Ich YouTube kanál sa zameriava nielen na predstavenie originálneho bývania, ale aj na jeho širší kontext – v akej časti mesta sa dom alebo byt nachádza, aký má príbeh a aká komunita môže okolo neho vzniknúť.

The Modern House posúva filozofiu interiérového dizajnu do nových a často prekvapivých súvislostí a videá sú spracované príjemne a profesionálne.

一条

Veľkou inšpiráciou môže byť, keď sa na interiérový dizajn pozrieme z pohľadu nám vzdialenej kultúry. Kanál 一条 rozpráva príbehy a ukazuje domovy zaujímavých Číňanov. Videá sú s anglickými titulkami.

Fotografka Yuriko Takagi napríklad vysvetľuje, prečo sa rozhodla zariadiť si dom uprostred hôr, mimo civilizácie, a aké výzvy to v zmysle dizajnu prinieslo.

My Houzz na HouzzTV

Ak máte chuť na zábavnejší obsah, pozrite si úspešný seriál My Houzz na kanáli HouzzTV. Americké známe tváre v rámci neho venujú prerábku priestorov ľuďom, ktorí ovplyvnili ich život.

V jednej z epizód herečka Mila Kunis prerába byt svojim rodičom, s ktorými kedysi emigrovala z Ukrajiny. V relácii najprv svoje nápady konzultuje s dizajnérkou a v závere sa všetci spolu stretnú v zrenovovanom interiéri.

Home in Cube

Možno ste počuli o českom online časopise o bývaní Home in Cube. Vedie ho novinárka Lenka Záhradníková, ktorá sa téme bývania venuje dlhé roky a v minulosti pracovala vo viacerých českých magazínoch.

K časopisu pripojila redakcia aj YouTube kanál. Ako jednoducho vyšperkovať byt? Ako si navrhnúť kuchyňu? A ako jednoducho zariadiť kúpeľňu podľa najnovších trendov? V desiatkach krátkych videí sa Home in Cube zaoberajú každým detailom interiéru.

The Minimalist Society

Čo je minimalizmus a v ktorých oblastiach nám zlepšuje život? Singapurský projekt The Minimalist Society propaguje jednoduchý, vizuálne inšpiratívny dizajn, ktorý môže pomôcť ušetriť peniaze aj čas.

Videá na kanáli sú často inšpirované Škandináviou a vysvetľujú, ktoré materiály si vybrať, aby bolo bývanie udržateľné pre životné prostredie a zároveň odzrkadľovalo súčasné trendy pri zariaďovaní.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Storočia staré tajomstvá, upíri aj výnimočné detektívky: 7 trilerov do mrazivého počasia

HBO GO ponúka na začiatku nového roka napínavé filmy podľa osvedčených knižných a komiksových predlôh.

Záhadné zločiny, tajomstvá, Gotham bez Batmana a dotyk nadprirodzena. So šálkou kakaa si v pochmúrnych zimných mesiacoch radi pustíme detektívku alebo strašidelný triler so zaujímavými postavami. 

Sledujte filmy a seriály cez O2 a objavte výhody služby HBO GO aj s predplatným a neobmedzenými dátami ako súčasť svojho O2 SMART Paušálu. Chcem vedieť viac

V našom výbere mrazivých filmov sa stretli čarodejnice skrývajúce sa v oxfordských knižniciach, zlo odpočívajúce v horskom hoteli či vyšetrovateľ stratený v newyorských džezových kluboch a vo vlastnej hlave. Všetkých nájdete v ponuke streamovacej služby HBO GO.

Temná tvár Brooklynu/Motherless Brooklyn

Foto: © Glen Wilson / Warner Bros.

Keď herec Edward Norton čítal detektívku Temná tvár Brooklynu, okamžite ho zaujalo, ako sa v nej spisovateľovi Jonathanovi Lethemovi podarilo zachytiť život s neurologickou poruchou Tourettovým syndrómom.

Keďže kniha patrí k Nortonovým obľúbeným, rozhodol sa jej filmovú adaptáciu nakrútiť aj si v nej zahrať. V pochmúrnych newyorských uličkách sa vyšetrovateľ Lionel snaží vyriešiť vraždu svojho mentora. Noirovú atmosféru trileru dokonale dotvára džezová hudba skladateľa Daniela Pembertona.

Doktor Spánok/Doctor Sleep

Foto: © Warner Bros.

Spisovateľ Jack Torrance hľadá pokojné miesto, kde by vedel dokončiť román. Prijme teda ponuku byť počas zimných mesiacov správcom vo vyprázdnenom hoteli Overlook. Do hôr Rocky Mountains sa presťahuje so synom aj s manželkou.

Izolácia sa však nepriaznivo podpíše na jeho psychike – tak začína slávny horor Osvietenie podľa Stephena Kinga, ktorý v roku 1980 priniesol do kín nemenej slávny režisér Stanley Kubrick.

King sa neskôr rozhodol na príbeh nadviazať pokračovaním Doktor Spánok a aj ten nedávno dostal filmové spracovanie. Syn Jacka Torrencea sa v ňom snaží vyrovnať s tragickou minulosťou. V skvelom strašidelnom príbehu žiari herečka Rebecca Ferguson v roli vodkyne tajomného vraždiaceho kultu.

Birds of Prey (Podivuhodná premena Harley Quinn)/Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Foto: © Warner Bros.

Joker patrí k najznámejším filmovým a komiksovým zloduchom a mimoriadne populárna je aj jeho priateľka Harley Quinn. Pôvodne ju vymysleli len ako vedľajšiu postavu pre kultový kreslený seriál Batman z 90. rokov, no stala sa takou obľúbenou, že čoskoro sa začala objavovať aj v komiksoch a najnovšie dostala vlastný film. V zábavnom a svižnom trileri si nájde niekoľko kamarátok, s ktorými sa postaví najobávanejším mafiánom mesta Gotham.

Premiéra na HBO GO: 31. januára 2021

Batwoman II.

Foto: © CW Television Network

Do Gothamu sa vrátime aj v ďalšej novinke. Keď sa Batman bez stopy stratí, mesto bez maskovaného hrdinu upadne do chaosu. Vládu nad ulicami preberá mafia. Kate Kane v sebe musí nájsť odvahu, aby po bratrancovi Batmanovi prevzala boj so zločinom pod identitou Batwoman.

Čítajte aj: Týchto 7 dokumentárnych seriálov by ste nevymysleli. Vymyslel ich sám život

V druhej sérii seriálu má ochrankyňa spravodlivosti novú tvár po tom, ako produkciu opustila herečka Ruby Rose. Batwoman mala veľký význam pre LGBTI komunitu, pretože bola prvým superhrdinským seriálom, v ktorom je superhrdinkou lesba.

Čas čarodejníc II./A Discovery of Witches II.

Foto: © Sky
V knižnej trilógii od spisovateľky Harkness sa to hemží čarodejnicami, upírmi a inými nadprirodzenými bytosťami. Žijú však v utajení a svoju identitu bežným smrteľníkom nechcú odhaliť.

Deborah Harkness sa pri hlavnej hrdinke svojich kníh inšpirovala aj vlastnými skúsenosťami z akademického prostredia. Jej Diana Bishopová je vedecká pracovníčka a čarodejnica, ktorá pri výskume v Oxforde narazí na záhadnú magickú knihu. V pokračovaní seriálu ju spolu s upírom Matthewom pátranie zavedie do obdobia alžbetínskej renesancie.

Odkaz III./Legacies III.

Foto: © The CW Television Network

Podobne ako v Čase čarodejníc aj v seriáli Odkaz vystupujú nadprirodzené bytosti ako upíri, vlkolaci, čarodejnice či démoni. Tento seriál nadväzuje na populárnu knižnú franšízu Upírske denníky aj na ďalší seriál The Originals. V tretej sérii skupina študentov objavuje v špeciálnej škole svoje mimoriadne schopnosti, no zároveň sa snaží odolať vábeniu temných síl a pochopiť svoju minulosť.

Premiéra na HBO GO: 22. januára 2021

C. B. Strike: Smrtiaca biela/C. B. Strike: Lethal White

Foto: © HBO

Keď v roku 2013 vyšla detektívna kniha Volanie kukučky, jej autora Roberta Galbraitha vychvaľovali ako úžasného debutanta, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť. Čoskoro však vysvitlo, že ide len o pseudonym, ktorým sa autorka J. K. Rowlingová chcela oslobodiť z tieňa svojej ságy o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

Príbehy o detektívovi Cormoranovi Strikovi sa predali v stovkách tisícov výtlačkov a boli spracované aj v televíznom seriáli. Smrtiaca biela je štvrtou časťou série. Cormorana v nej navštívi očividne psychicky narušený muž a žiada ho o vyšetrenie zločinu, ktorý zažil ešte ako dieťa.

Premiéra na HBO GO: 21. januára 2021


Radi by ste si pozreli dobrý film alebo napínavý seriál a pritom zabudli na dátové obmedzenia? Vyberte si nekonečné O2 SMART Paušály, ktoré okrem neobmedzených volaní, SMS a MMS prinášajú aj neobmedzené dáta a predplatné prémiových aplikácií ako HBO GO, TIDAL či O2 TV. Viac o vylepšenej ponuke O2 SMART Paušálov nájdete na www.o2.sk.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac