Fantastické zážitky sa nemusia skončiť s letom. Tieto filmy a seriály vás zavedú do nevídaných svetov na jeseň

Superhrdinovia, ikony hudobnej scény aj očakávaný návrat drakov.

Večery sa krátia a teploty postupne klesajú – no s letom sa filmové a seriálové hity nekončia, práve naopak, dlhšie jesenné večery priamo volajú po filmových zážitkoch. Stačí si pripraviť deku, teplý nápoj a ponoriť sa do dobrodružstva, v ktorom bude vašou úlohou len panovanie so žezlom s tlačidlami.

Odštartujte jesennú filmovú a seriálovú parádu s HBO Max. Ak sa rozhodnete pre O2 SMART Paušál, streamovaciu službu budete mať v jeho cene

Rovnako tak bude vaša úloha spočívať aj v správnom rozhodnutí pri výbere gaučového programu. Aby sme vám rozhodovanie uľahčili, pripravili sme jesenné filmové a seriálové hity na HBO Max. Čaká na vás superhrdinská nostalgia, návrat legendy fantasy žánru a ďalšie epizódy oceňovaných animovaných a hraných seriálov. 

Spider-Man: Bez domova

Život superhrdinu nie je vždy med lízať. Presvedčil sa o tom aj Peter Parker (Tom Holland), ktorý sa stal predmetom klamstiev a ohovárania – a čo je horšie, jeho skutočná identita bola odhalená. Podarí sa Spider-Manovi zmeniť mienku verejnosti a zachrániť svet pred útokom z multiverza? S majstrom mystických umení, Dr. Strangeom (Benedict Cumberbatch), čelí Spider-man následkom svojich činov naprieč alternatívnymi realitami.

Snímka Spider-Man: Bez domova spája obľúbených záporákov z éry Tobeyho Maguira aj Andrewa Garfielda a diváci sa tak môžu tešiť na poriadnu porciu nostalgie, v ktorej sa akciou nebude šetriť. Fanúšikovia môžu v jednom z najočakávanejších filmov minulého roka oceniť aj prvú veľkofilmovú ukážku multiverza, ktoré sa stáva ústredným motívom sveta marvelovských superhrdinov.

Rod draka

Chýbajú vám draci, dvorné intrigy a súboje o moc? Fantastická krajina Westeros je konečne späť v prequeli Rod draka, ktorý sa odohráva dve storočia pred udalosťami Hry o tróny. Ako si už diváci mohli zvyknúť, o ambície, komplikované postavy ani vizuálne efekty nebude núdza.

Príbeh voľby následníka vládcu Železného trónu sleduje kráľa Viserysa I. (Paddy Considine), ktorý musí obhájiť pozíciu svojej dcéry, princeznej Rhaenyry z rodu Targaryen (Emma D’Arcy) proti svojmu ctižiadostivému mladšiemu bratovi Daemonovi (Matt Smith). 

Seriál prichádza tri roky po dokončení úspešnej fantasy ságy sveta Siedmich kráľovstiev. Všetky série Game of Thrones si môžete na HBO Max teraz vychutnať už v 4K kvalite.

Elvis (2022)

Ak vás fantastické svety z nejakého dôvodu omrzia, jednoduchým prepnutím sa môžete vrátiť späť do skutočnej minulosti. Životopisná hudobná dráma Elvis opisuje vzostup a pád kráľa rokenrolu očami jeho najbližších.

Od jeho počiatkov z chudobného prostredia amerického vidieka, cez potýčky so zákonom pre sugestívny tanec počas svojich vystúpení, až po vypredané turné v najväčších koncertných arénach Spojených štátov – diváci sa môžu tešiť na pestrú plejádu ohromujúcich vizuálov a najväčších hitov Elvisa Presleyho.

Film z réžie Baza Luhrmanna, ktorý v minulosti ohúril publikum veľkolepými snímkami ako Veľký Gatsby alebo Moulin Rouge, sa sústredí na vzťah ikonického Elvisa (Austin Butler) a jeho manažéra Toma Parkera (Tom Hanks).

Okrem spokojných kritikov a nadšeného publika pochválila túto adaptáciou spevákovho života aj jeho ex-manželka a dcéra.

Rick a Morty

Obľúbený animovaný sitkom o dobrodružstvách mizantropického vynálezcu Ricka a jeho úzkostlivého vnuka Mortyho, ktorí odhaľujú nové zákutia času a priestoru, sa vracia v šiestej sezóne.

Čierna komédia z pera Justina Roilanda (Solar Opposites) a Dana Harmona (Community) opisuje disfunkčnú rodinu Rickovej asertívnej dcéry Beth, jej nesebavedomého manžela Jerryho a Mortyho sestry Summer.

Kritici si pochvaľujú, že Rickove a Mortyho zážitky na rôznych planétach či v alternatívnych realitách sa vyznačujú obrovským podielom fantázie – stačí len spomenúť epizódu, v ktorej sa Rick premení na nakladanú uhorku.

No vďaka tomu, že tvorcovia nezabúdajú ani na vzťahy medzi postavami a ich osobnostný rast, si seriál získava publikum aj mimo nadšencov žánru science-fiction. Milovníkom animovaných komédií preto nesmie chýbať Rick a Morty v portfóliu.

Sledujete filmy na mobile? Poradíme vám, ako vybrať ten najlepší smartfón, aby ste si aj pozeranie na mobile užili veľkolepo

Príbeh služobníčky

Adaptácia rovnomenného románu Margaret Atwoodovej opisuje osudy žien v totalitnej krajine Gilead, kde prechádza všetka moc a práva do rúk mužov. Jediné miesto ženy je ako manželka, slúžka, kuchárka… alebo služobníčka, ktorej jedinou úlohou je porodiť dieťa – či už chce, alebo nie.

Hlavná hrdinka June (Elisabeth Moss, ktorá za túto rolu získala plejádu ocenení) sa po zmene režimu v Spojených štátoch pre spolužitie s rozvedeným mužom stáva práve služobníčkou. June však nepatrí medzi ženy, ktoré by vešali hlavu, a spolu s ostatnými rebelmi sa rozhodne neurobiť to Gilead ľahké. Piata sezóna Príbehu služobníčky vás bude čakať na HBO Max od 19. septembra.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Chcete si priniesť suvenír z dovolenky vo Westerose? Zapojte sa do súťaže o ohnivé ceny zo seriálu Rod draka

Milovníci prepracovaného sveta Georgea R. R. Martina plného drakov, rytierov a intríg sa od 21. augusta tešia. Westeros je späť vďaka prequelu populárneho fantasy seriálu.

Bude to už 11 rokov, odkedy seriál Hra o tróny ovládol televízne obrazovky. Príbehy ctihodných aj krvilačných rodín, ktoré sa nezastavili pred ničím, aby získali vládu nad Železným trónom, si svojou veľkoleposťou a originalitou získali srdcia publika.

Celých osem sezón fantasy ságy Hra o tróny aj Rod draka nájdete už dnes na HBO MAX. Ak si vyberiete O2 SMART Paušál, HBO MAX môžete mať v jeho cene

Westeros sa stal obľúbenou dovolenkovou destináciou nejedného diváka a dobrá správa znie – je späť! Do fantasy sveta čarovných bytostí a prízemných motívov sa vraciame so seriálom Rod draka, ktorý opisuje svet dvesto rokov pred súbojom Lannisterovcov a Starkovcov.

Svoj suvenír zo zeme Siedmich kráľovstiev môžete získať aj vy – stačí nám napísať, medzi kým sa musí kráľ Viserys rozhodnúť pri menovaní nástupcu trónu. Ak by ste potrebovali menšiu nápoveď, môže vám pomôcť aj trailer: 

Ak chcete vyhrať merch priamo z Westerosu, napíšte nám svoju odpoveď do formulára nižšie. A potom si môžete pozrieť seriál Rod draka na HBO MAX, ktorý máte v cene O2 SMART Paušálu.

Čo môžete získať?

Pre jedného výhercu máme pripravený fantastický balíček s vecnými cenami zo seriálu Rod draka obsahujúci:

  • tričko, 
  • plátennú tašku, 
  • zápisník a pero, 
  • zápalky,
  • šnúrku na telefón a kľúče, 
  • šálku. 

Aby ste sa do súťaže mohli zapojiť, musíte spĺňať aj nasledujúce podmienky:

  • Musíte byť fyzická osoba, ktorá dovŕšila vek 16 rokov.
  • Musíte súhlasiť s podmienkami súťaže a so spracovaním osobných údajov.

Ďakujeme za záujem, súťaž sme ukončili.

Odpovede posielajte do štvrtka 22. septembra 2022. V piatok 23. septembra 2022 spomedzi všetkých odpovedí vyžrebujeme jedného výhercu, ktorého budeme o spôsobe odovzdania výhry informovať prostredníctvom e-mailu.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Skladačka, novinka s AI vychytávkami aj obrovský tablet. Vybrali sme 5 zariadení, na ktorých displej je radosť sa pozerať

Čítaj viac

Hudobník a spisovateľ Braňo Jobus: Dospelosť ma nezomlela, v mojich knižkách pre deti si stále žmýkam srdce

Čítaj viac

Šetrenie nám dáva slobodu aj priestor zlyhať. Simona a Gréta vedú projekt o peniazoch a poradia, ako si nastaviť vlastnú finančnú rovnováhu

Čítaj viac