Xiaomi Redmi 10 5G ukazuje, ako spája dostupnosť s kvalitou

Kompaktný dizajn a nízka hmotnosť je len privítanie, Xiaomi Redmi 10 5G vyniká špeciálnou fotovýbavou.

Smartfón, na ktorom vás očarí jednoduchý a funkčný dizajn, prekvapí výkon aj výbava a okrem toho neodradí cena, je skvelý deal. Čínsky gigant Xiaomi nám už niekoľko rokov ukazuje, že kvalitný smartfón nemusí stáť štvorciferné číslo a pri Xiaomi Redmi 10 5G to nie je inak. 

Pokrytie 5G znamená nielen superrýchle spojenie, ale aj extra 5G zľavu na smartfón. Zistite, ako môžete získať Xiaomi Redmi 10 5G ešte lacnejšie

Čo sa na Xiaomi Redmi 10 5G vydarilo?

Vďaka nízkej hmotnosti a kvalitnému vyhotoveniu tela zariadenia bude používateľská skúsenosť od prvého momentu príjemná. Všetky jeho súčasti do seba dokonale zapadajú a vytvárajú nadčasovú symfóniu.

Používateľský zážitok sa prehĺbi aj pri dlhšom používaní. Displej má nádherné živé farby a pracovať s ním je zážitok. Okrem iného ponúka obnovovaciu frekvenciu až 90 Hz, čo znamená extra plynulý obraz nielen na prehliadanie webu, ale aj čítanie alebo sledovanie videí. 

Výhody kvalít displeja boli dobre viditeľné aj pri hraní hier. A nezaostáva ani výkonnostne – Xiaomi Redmi 10 5G zvláda prácu aj s viacerými aplikáciami súčasne.

Čo mohlo byť na Xiaomi Redmi 10 5G lepšie?

Slabšie stránky sa v tejto cenovej kategórii hľadajú ťažko, no náročnejšieho používateľa by určite potešil výkonnejší procesor a vyššia vyladenosť systému. Chýbať môže aj bezdrôtové nabíjanie, vyvažuje to však možnosť rýchleho nabíjania. Už po pár minútach je zariadenie pripravené na dlhé hodiny ďalšieho používania.

Na dovolenku si už nemusíte brať fotoaparát. Vybrali sme 5 smartfónov, s ktorými nebude problém ani dokonalá nočná scenéria

Čo nás na Xiaomi Redmi 10 5G príjemne prekvapilo?

Kvalita vytvorených fotografií prekvapí aj náročných. Redmi 10 ponúka širokú škálu režimov na fotenie, pričom nechýbajú ani obľúbené režimy, ako portrét alebo nočná fotografia. Hlavný objektív disponuje 50 Mpx snímačom a výsledné fotografie sú skutočne znamenité. 

Nezaváha dokonca ani pri zhoršených svetelných podmienkach. Fotenie s ním ma extra bavilo a otestoval som všetky ponúkané režimy. Ak radi fotíte, tento smartfón vás určite nesklame. Výrazný posun od jeho predchodcov Xiaomi si môžeme všimnúť aj pri kvalite videí, ktorá postúpila na vyššiu úroveň.

Hodnotenie O2 Guru: Šikovný smartfón bez kompromisov

Cenovo dostupný, s plnohodnotnou fotografickou výbavou a podporou 5G siete je nadštandardná definícia smartfónu pre bežného používateľa. Jeho hlavnou výhodou je kvalitný displej, veľká kapacita batérie a zároveň podpora rýchleho nabíjania. Veľkú skupinu používateľov určite potešia kompaktnejšie rozmery a nízka hmotnosť. 


Xiaomi Redmi 10 5G si môžete kúpiť k akémukoľvek O2 SMART Paušálu na začiatok už od 0 €, teraz navyše s extra 5G zľavou až 36 €.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

S týmito 5 smartfónmi budete mať perfektné dovolenkové fotky

Na výletoch a cestách oceníte aj vysokú kapacitu batérie alebo možnosť smartfónom platiť.

Najkrajšie momenty sú tie, ktoré zažívame v prítomnosti. No nebudeme si klamať, práve v januári nás dokáže zahriať fotka slnkom zaliatej pláže či vtipná festivalová videospomienka, alebo výhľad z práve zdolaného tatranského štítu. Čo však z takej fotky, na ktorej nič dobre nevidieť? Nové modely telefónov našťastie fotovýbavu posúvajú na ďalšiu úroveň a farby, ostrenie či stabilizácia foťáka zabezpečia výstupy ako z profi zariadenia.

Viete, ako urobiť tú najkreatívnejšiu fotku z dovolenky? Pozrite si naše tipy na fotenie mobilom 

Vyberte si smartfón s fotoaparátom, ktorý má minimálne 48 Mpx, a urobiť dobrú nočnú fotku už nebude žiaden problém. Na výletoch, festivaloch a dovolenkách pomôže NFC čip, ktorý zjednoduší platenie. Možnosť mať aktívne dve SIM karty súčasne bude fungovať ako rezerva pre každý prípad. 5 000 mAh batéria je skôr povinná výbava, ktorú oceníte aj po letnej sezóne, keďže vám telefón vydrží bez nabíjania viac ako 24 hodín. Aby ste dlho nehľadali, ktoré smartfóny tieto kritériá spĺňajú, pripravili sme pre vás výber 5 modelov, ktoré ani nezaťažia rodinný rozpočet. 

Samsung Galaxy A33 5G

Samsung Galaxy A33 5G búra všetky predsudky, ktoré by ste proti strednej triede smartfónov mohli mať. Medzigeneračný posun je v tomto prípade taký výrazný, že nám výrobca ponúkol takmer nový smartfón. Najväčšou novinkou je vodoodolnosť, ktorá je certifikovaná na IP67. Inými slovami, smartfón vydrží do hĺbky 1 metra pod vodou celých 30 minút.

Ak vám záleží na váhe smartfónu, potom vás poteší, že Samsung Galaxy A33 5G v porovnaní so svojím predchodcom „schudol“ o 19 gramov na príjemných 186 gramov. Pribudli stereo reproduktory a čítačka odtlačkov prstov je integrovaná do displeja. V predošlej generácii bola umiestnená v tlačidle.

Samostatnou kapitolou je nový displej s uhlopriečkou 6,4 palca. Pýši sa prívlastkom Super AMOLED, je perfektne plynulý vďaka schopnosti zobraziť 90 obrázkov za sekundu a jeho rozlíšenie postúpilo na 1 080 x 2 400 pixelov, vďaka čomu si užijete viac detailov.

Novinkou hlavného 48 Mpx fotoaparátu je optická stabilizácia obrazu, ktorú oceníte pri točení (nielen) 4K videa. Fotovýbava ďalej zahŕňa 8 Mpx širokouhlý fotoaparát so zorným uhlom 123 stupňov, 5 Mpx makro fotoaparát a 2 Mpx senzor hĺbky ostrosti, vďaka ktorému bude pozadie na portrétoch prirodzene rozmazané. Selfie kamera má 13 Mpx.

Čip Exynos 1280 sa postará o veľmi príjemný výkon, 5 000 mAh batéria zasa o výdrž dva dni na jedno nabitie a vďaka 25 W rýchlonabíjaniu si ani nestihnete všimnúť, že bol smartfón na kábli. Nechýba NFC čip pre bezhotovostné platby či možnosť pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm jack konektor.

Samsung Galaxy A53 5G

Trieda A výrobcu Samsung preberá novinky najlepších telefónov do strednej kategórie medzi prvými. Aj preto sa modely Galaxy tešia takej obľube. Samsung Galaxy A53 5G ponúka 120 Hz Super AMOLED displej, má lepší čip či väčší objem batérie. 

No poďme po poriadku: najsilnejší z Á-čkových bratov najnovšej generácie ponúka odolnosť certifikovanú na úroveň IP67. V praxi to znamená, že ak vám náhodou padne do vody (maximálne do hĺbky 1 metra) a vytiahnete ho do 30 minút, nič sa mu nestane. V porovnaní s predošlou generáciou mu však chýba možnosť pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm jack. Na A53 musíte používať bezdrôtové.

6,5-palcový Super AMOLED displej má rozlíšenie 1 080 x 2 400 pixelov, ukáže naozaj pekné detaily. Zobrazovaciu frekvenciu displeja 120 Hz ocenia najmä hráči, ale aj všetci milovníci dokonale plynulého zobrazovania. O to sa postará aj nový čip Exynos 1280, vďaka ktorému smartfón nezaváha ani pri náročnejších úlohách.

Batéria má kapacitu 5 000 mAh, čo je v porovnaní s predošlou generáciou nárast o 500 mAh, takže napriek jeho vylepšeniam neprídete o výdrž na jedno nabitie. To sa rovná dvom dňom používania, a pritom nechýba ani 25 W rýchlonabíjanie. Ako bonus môžete smartfónom platiť vďaka NFC čipu.

Zo zadnej strany Samsungu Galaxy A53 5G veľmi decentne, no najmä dizajnovo vystupuje sústava fotoaparátov, ktorej velí 64 Mpx objektív s optickou stabilizáciou obrazu a schopnosťou zaznamenať video v 4K kvalite. Populárny širokouhlý fotoaparát má v tomto prípade 13 Mpx a zorný uhol 123 stupňov. Na hromadnej fotografii sa teda nebudete musieť tisnúť jeden na druhého. Sústavu dopĺňa 5 Mpx makro fotoaparát a 5 Mpx senzor hĺbky ostrosti, vďaka ktorému bude pozadie na portrétoch prirodzene rozmazané. Selfie kamera má 32 Mpx.

Xiaomi Redmi 10 5G

Ak sa vo svete smartfónov môžete na niečo skutočne spoľahnúť, tak na to, že v ponuke Xiaomi nájdete tie najlepšie smartfóny v pomere cena – výkon. Tento trend potvrdzuje aj Xiaomi Redmi 10 5G.

Okrem ceny je jeho najväčšou prednosťou 50 Mpx hlavný fotoaparát, ktorému sekunduje 8 Mpx širokouhlý so 120-stupňovým zorným uhlom. Nechýba ani dvojica 2 Mpx senzorov – jeden je určený na makro zábery, druhý zaistí rozmazanie pozadia na portrétových fotografiách. 8 Mpx selfie kamera z displeja ukrojí minimum, pretože je riešená priestrelom.

Esom v rukáve Xiaomi Redmi 10 5G sú detailne vyladené fotografické režimy. Obzvlášť veľkú pozornosť si zaslúži nočný režim, ktorý oceníte aj počas dovolenkovej sezóny. Vďaka nemu budete mať perfektné fotky aj v zlých svetelných podmienkach. 

6,5-palcový Full HD+ AdaptiveSync displej sa môže pochváliť schopnosťou zobraziť až 90 obrázkov za sekundu, zobrazovanie je teda perfektne plynulé. Je odolný vďaka použitiu tvrdeného skla Gorilla Glass a pokrýva viac ako 80 % prednej strany displeja.

Čip Mediatek Dimensity 700 s 5G zabezpečí plynulý chod smartfónu, ale aj prehrávanie videa. O maximálny zážitok sa postará aj výdrž na jedno nabitie, vďaka 5 000 mAh batérii telefón utiahne aj dva dni. K dispozícii máte aj príjemne svižné 18 W nabíjanie. Xiaomi Redmi 10 5G okrem toho ponúka NFC čip na platenie mobilom a možnosť pripojiť slúchadlá cez kábel pomocou 3,5 mm jacku.

Za novými zážitkami nemusíte chodiť ďaleko. Spoznajte severné Slovensko cez nenápadné obce, ktoré vás prekvapia

Motorola Moto G82 5G

Modelová séria Moto G je overeným radom Motoroly a Moto G82 5G je jedným z jej vrcholov. Smartfón ponúka 6,55-palcový OLED displej, ktorý má prívlastok Full HD a dokáže vám ukázať 120 obrázkov za sekundu. Zobrazovanie je teda také plynulé, že spokojný úsmev na tvári vyčarí aj náročným hráčom.

Zážitok z hier, ale aj filmov umocnia integrované stereo reproduktory s technológiou Dolby Atmos. Nechýba však ani možnosť pripojiť slúchadlá cez 3,5 mm jack alebo bezdrôtovo cez bluetooth. Výdrž batérie na jedno nabitie je takmer dva dni, aj keď patríte do kategórie „heavy userov“. Batéria má kapacitu 5 000 mAh a je podporená 30 W rýchlym nabíjaním.

Fotovýbava Motoroly Moto G82 5G začína 50 Mpx hlavným fotoaparátom, pokračuje 8 Mpx širokouhlým fotoaparátom, ktorý má zorný uhol 118 stupňov, a o fotografie detailov sa postará 2 Mpx senzor. Selfie kamera má 16 Mpx. Nechýba optická stabilizácia obrazu pre dokonalú ostrosť záberov alebo možnosť fotografovať hlavným a selfie fotoaparátom súčasne.

Čítačka odtlačkov prstov je v tomto prípade umiestnená v bočnom tlačidle, smartfónom zaplatíte vďaka NFC čipu a o možnosť používať dve SIM karty súčasne neprídete ani vtedy, ak potrebujete pamäť rozšíriť microSD kartou.

realme GT2

Čínsky výrobca realme je známy tým, že prináša prednosti špičkových telefónov za cenu strednej kategórie, a inak to nie je ani s realme GT2. Veľmi pekný dizajn dopĺňa výnimočná technická špecifikácia. 

O výkon sa stará čip Snapdragon 888, ktorý zabezpečí plynulý chod smartfónu aj pri náročnom používaní. Napríklad pri skúšaní toho, čo dokážete s nadupanou fotovýbavou realme GT2.

Jej hlavným predstaviteľom je 50 Mpx fotoaparát, ktorý dokáže zaznamenať 4K video, ponúka optickú stabilizáciu obrazu a PDAF zaostrovanie, dopĺňa ho 8 Mpx širokouhlý fotoaparát so zorným uhlom 119 stupňov, makrofotoaparát s 2 Mpx a zostavu objektívov uzatvára selfie kamera so 16 Mpx.

Bezchybnosť fotiek skontrolujete na 6,62-palcovom AMOLED displeji, ktorý je podporený HDR10+ technológiou a svietivosťou až do 1 300 nitov. Inými slovami, užijete si obraz s krásnymi farbami a detailmi, ktorý bude dobre čitateľný aj na veľmi ostrom slnku. Plynulosť displeja zabezpečí obnovovacia frekvencia 120 Hz.

Prekvapením je umiestnenie čítačky odtlačkov prstov, ktorá sa nachádza pod displejom. Rovnako na ňom nehľadajte ani port pre 3,5 mm jack, nahradili ho stereo reproduktory. V aktivitách na telefóne ani pri počúvaní hudby sa nemusíte nijako obmedzovať, a to nielen vďaka veľkému výkonu – realme GT2 disponuje 5 000 mAh batériou, ktorá vydrží aj dva dni a nabijete ju na 100 % za príjemných 33 minút.

___________________________________________________________________________

Smartfóny, ktoré oceníte nielen cez letné mesiace, ale celoročne, si môžete kúpiť k akémukoľvek O2 SMART paušálu na začiatok už od 0 €.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Zoberte telefón na cesty a spoznáte, aký je spoľahlivý. Vybrali sme 5 smartfónov, ktoré vás nesklamú ani v horách, ani pri mori, ani pri žiadnom dobrodružstve

Čítaj viac

Ondrej Kubovič z ESET-u: Čo raz napíšete či pošlete online, je navždy. Nepomôže ani posielanie fotiek na jedno pozretie

Čítaj viac

Zdravá miera technológií je nápomocná aj v rodičovstve. Vybrali sme 5 nástrojov, ktoré vám uľahčia výchovu

Čítaj viac