Redakcia Sódy odporúča: Týchto 6 miest si vás získa jesennou atmosférou

Patríte k milovníkom jesene alebo s jej príchodom začínate smútiť za letom? Vybrali sme pre vás miesta, ktoré vás na jeseň určite očaria.

Jeseň má svoje neopakovateľné čaro a ťahá mnohých z nás von, aby sme si naplno užili všetky jej farby. Ak práve pátrate po mieste, ktorému jeseň pristane, po kopci, kde sa dajú púšťať šarkany, alebo len hľadáte tip na výlet, inšpirujte sa naším výberom. Tentoraz ho pre vás zostavili ľudia, ktorí Sódu tvoria.

Podeľte sa o svoje zábery jesene na Slovensku vďaka rýchlej 4G sieti od O2. Viac informácií

Pezinská Baba
Dominik Holič, editor

Príjemná melanchólia, hmla, šarkany. V sedle Pezinská Baba na hrebeni Malých Karpát si užijete všetko, čo k jeseni patrí. Skúsení šoféri sa môžu tešiť na zábavnú jazdu serpentínami a ak budete mať šťastie, vstúpite po ceste na vrchol do iného sveta.

Foto: Dominik Holič

My sme to zažili minulý rok, keď sme si išli na Babu púšťať šarkana. Dole bol krásny slnečný deň, zrazu strih a ponorili sme sa do ukážkovej jesennej hmly. Na kopci síce nefúkalo, takže šarkan nám nevzlietol, ale prechádzka v magickej atmosfére nám to vynahradila.

Kopanice, Kremnica a Devínska Nová Ves
Lucia Hô-Chí, editorka

Ešte pred pár dňami by sa do môjho užšieho výberu dostalo hneď niekoľko miest. Srdcu blízke sú mi kopanice, odkiaľ pochádzam – myjavské alebo lieskovské. Stačí sa vybrať na lúky či do lesa, môžete ísť do nekonečna a dostať sa krásnou jesennou prírodou až na Veľkú Javorinu, odtiaľ je to len kúsok na jeleneckú rozhľadňu.

Foto: Lucia Hô-Chí

Ďalej sú tu charizmatické slovenské mestečká – Banská Štiavnica nielen so svojou Kalváriou, Kremnica alebo Spišská Sobota. Nech si vyberiete ktorékoľvek z nich a strávite v ňom pár dní, nabije vás energiou a pokojom, ktorý tu vládne.

Dnes sa však prikláňam k miestu, kde žijem –  Devínska Nová Ves v Bratislave. Aj mesto, aj nie mesto. Príroda je tu nádherná, nehovoriac o tej jesennej. Sandberg, Devínska Kobyla, Morava či Devínske jazero so svojimi nekonečnými lúkami. Tu som doma.

Foto: Lucia Hô-Chí

Takže kam (nielen) na jeseň? Odporúčam zostať vo svojom okolí, zastaviť sa a rozhliadnuť sa okolo seba. Možno zbadáte to, čo ste doteraz nevideli. A ak nie, príďte do Devínskej Novej Vsi. Sklamaní určite nebudete.

Vyšné Ružbachy
Magdaléna Tomalová, vizuálna editorka

Každému odporúčam navštíviť obec Vyšné Ružbachy, ktorá mi prirástla k srdcu. Je známa hlavne vďaka svojim kúpeľom a taktiež travertínovému kráteru, ktorý si celoročne udržiava stálu teplotu.

Foto: Magdaléna Tomalová

Okrem toho sa v Ružbachoch nachádza aj sochárske sympózium, ktoré tiež stojí za zmienku. Tvorí ho viac ako 100 travertínových sôch od autorov z rôznych kútov sveta, ktoré zdobia tamojšiu lúku. Sochy sú inšpirované okolitou prírodou a pekne zapadajú do prostredia, akoby tu boli odjakživa. Areál je otvorený celoročne.

Vinohrady nad bratislavskou Račou
Dagmar Vinterová, redaktorka

Bývame v Krasňanoch a skvelé miesto na jesenné výlety máme priamo za domom. Vinohrady nad Račou sa rozprestierajú na slnečnom a teplom južnom svahu s nádhernými výhľadmi na hlavné mesto. Vinohrady nie sú ohradené a križuje ich mnoho poľných ciest, takže je to ideálne miesto na prechádzku alebo cyklovýlet. Treba si však dávať pozor na rešpektovanie osobného vlastníctva a časté postreky.

Foto: Dagmar Vinterová

Jeseň vo vinohradoch je nádherná, listy sa sfarbujú, pod lesom dozrievajú šípky a černice. Bratislavské vinohrady pomaly ustupujú zástavbe a mnohé z tých, ktoré zostali, pustnú a zarastajú burinou. Užívame si ich, kým sa dá.

Rozhľadňa Monte Mory na Štrbskom plese
Michaela Sakálová, marketingová manažérka O2 Slovakia 

Ak máte namierené do Vysokých Tatier, určite navštívte Rozhľadňu Monte Mory na Štrbskom plese. Vie o nej málo ľudí a naskytne sa vám nádherný výhľad – od Malého a Veľkého Fatranského Kriváňa až po Spišský hrad a na druhej strane na Vysoké Tatry, ako aj časť Západných Tatier. Priamo na mieste sa nachádza aj výborná kaviareň, takže človek si môže dať dobrú kávičku s krásnym výhľadom.

Foto: montemory.sk

Košice a východ Slovenska
Natália Žáková, editorka

Ak patríte k ľuďom, ktorí ešte nenavštívili metropolu východu alebo východné Slovensko ako také, odporúčam tak urobiť práve v tomto období. V Košiciach určite vystúpte na Severnú vežu Dómu sv. Alžbety, ak máte radi rastliny, neobíďte botanickú záhradu a za kultúrou a umením si zájdite do miestnych Kasární alebo do Tabačky, kde sa môžete aj dobre najesť.

Foto: Filip Jurovatý

Ak budete mať na spoznávanie východu viac času, odporúčam nevynechať Spišský hrad (od 1. novembra do jari je uzavretý) a mestá ako Levoča či Bardejov. Možno máte pocit, že o nich viete všetko ešte zo základnej školy, ale zažiť ich na vlastnej koži je naozaj veľmi príjemné.

Aby ste sa o zábery jesene na Slovensku mohli podeliť so svojimi blízkymi, zvoľte si rýchly a spoľahlivý mobilný internet od O2, ktorý je vďaka 4G sieti dostupný už pre 97 % obyvateľov Slovenska. Viac informácií nájdete na www.o2.sk/4g.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Panika z vybitého telefónu? Vyhrajte praktickú autonabíjačku

Odpovedzte na jednoduchú otázku a ste v hre o šikovné príslušenstvo do auta, vďaka ktorému môžete nabíjať až dve zariadenia súčasne.

V rámci kampane Nebuď pirát, ktorou spoločnosť O2 poukazuje na nebezpečenstvo mobilu za volantom, máme pre vás novú súťaž. Aby ste už počas jazdy nemuseli riešiť, kde si budete môcť dobiť svoj smartfón, pripravili sme pre vás súťaž o praktickú nabíjačku do auta od SBS Mobile. 

Kampaň prináša zodpovedným vodičom aj množstvo ďalších výhod. Okrem bezplatnej navigáciešpeciálnych O2 Extra výhod, vďaka ktorým môžete výhodnejšie tankovať na čerpacích staniciach Shell či získať poistenie auta od poisťovne Union so zľavou, môžete získať 5 GB dát za bezpečné a zodpovedné šoférovanie.

Na zaradenie do žrebovania o cenu stačí, ak správne odpoviete na našu súťažnú otázku: Ktorá príčina dopravných nehôd je témou kampane Nebuď pirát?

Ak si nie ste istí, správnu odpoveď nájdete aj na webe kampane Nebuď pirát.

Čo môžete získať?

Výherca súťaže získa od spoločnosti O2 autonabíjačku od SBS Mobile s dvomi USB výstupmi aj s možnosťou rýchleho nabíjania.

Čo všetko autonabíjačka ponúka:

  • Autonabíjačka je vhodná na nabíjanie smartfónov, tabletov aj GPS navigácií.
  • Disponuje dvomi USB výstupmi vrátane výstupu USB 2.1A na rýchle nabíjanie.
  • V balení nájdete aj USB-C kábel vhodný na synchronizáciu a zálohovanie dát.
  • Dual Charge technológia umožňuje nabíjať dve zariadenia súčasne.
  • Inteligentné nabíjanie iC detekuje najvhodnejší spôsob nabíjania.
  • Nabíjačka je odolná proti otrasom a je v nej zabudovaná ochrana proti skratu.

Ako na to?

Do pripraveného formulára napíšte správnu odpoveď a uveďte svoje kontaktné údaje.

Aby ste sa do súťaže mohli zapojiť, musíte spĺňať aj nasledujúce podmienky:

    • Musíte byť fyzická osoba, ktorá dovŕšila vek 15 rokov.
    • Musíte súhlasiť s podmienkami súťaže a so spracovaním osobných údajov.

Odpovede posielajte do štvrtka 31. októbra 2019. V pondelok 4. novembra 2019 spomedzi všetkých odpovedí vyžrebujeme výhercu, ktorý bude o spôsobe odovzdania výhry informovaný prostredníctvom e-mailu.

Ďakujeme za záujem. Súťaž sme už ukončili.

Páčil sa vám článok?
Slabé
12345
Loading...
Super

Nezaťažia ani rozpočet, ani vaše ruky. Vybrali sme 4 ľahučké smartfóny, ktoré prekvapujú dizajnom aj vybavením

Čítaj viac

Čo všetko bolo v našej komunikačnej výbave vďaka technológiám a internetu? Pripravili sme nostalgickú jazykovú exkurziu

Čítaj viac

Zlepšite sa v cudzom jazyku cestou do práce. Vybrali sme 8 aplikácií, ktoré vás rozhovoria aj posilnia slovnú zásobu

Čítaj viac